Închide meniul

Rapid – CFR Cluj 0-0. Echipa lui Bergodi, OUT din Cupa României. Formaţiile din Cluj s-au calificat în sferturi

Viviana Moraru Publicat: 6 decembrie 2023, 19:45 / Actualizat: 6 decembrie 2023, 21:04

Reclamă
Rapid – CFR Cluj 0-0. Echipa lui Bergodi, OUT din Cupa României. Formaţiile din Cluj s-au calificat în sferturi

Grupele Cupei României | Rapid - CFR Cluj, LIVE TEXT, 19:00

Duel în partida dintre Rapid şi CFR Cluj/ Profimedia

Rapid – CFR Cluj 0-0. Echipa lui Cristiano Bergodi a ratat principalul obiectiv al sezonului, aşa cum cei din conducere au anunţat. Rapid a fost eliminată, pentru al doilea an consecutiv, din faza grupele în Cupa României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Universitatea Cluj a profitat de remiza din Giuleşti şi a câştigat grupa după victoria clară de la Botoşani, scor 3-0. Alexandria putea să producă mare surpriză, dar a pierdut surprinzător cu CSA Steaua.

CFR Cluj a avut acelaşi golaveraj ca şi Rapid, dar s-a calificat graţie numărului mai mare de goluri marcat.

La Botoşani, Universitatea Cluj nu a avut probleme cu lanterna roşie a campionatului. Ianis Stoica a deschis scorul în minutul 5, apoi arbitrul a dictat penalti pentru oaspeţi, în minutul 32, iar Manu a transformat lovitura de pedeapsă, în minutul 35. Repriza secundă a adus şi al treilea gol al clujenilor, venit după un luft al lui Şeroni, greşeală de care a profitat Ianis Stoica, în minutul 60. Tabela a fost închisă de Fossati, în minutul 78. Cu victoria de la Botoşani, Universitatea Cluj a făcut 7 puncte şi a câştigat grupa B, calificându-se în sferturile Cupei României.

Pe stadionul Giuleşti, CFR Cluj a fost salvată în prima repriză de intervenţiile portarului Sava, care a scos în minutul 24 la dubla ocazie Borja Valle şi apoi Papeau. Oaspeţii au replicat prin şutul pe lângă poartă al lui Matei Ilie, iar giuleştenii au mai trecut pe lângă gol în minutul 70, când Răzvan Sava a scos incredibil şutul lui Funsho. S-a încheiat fără gol în Giuleşti, scor alb care a avantajat echipa oaspete, CFR Cluj, calificată astfel în sferturile Cupei, de pe locul secund în grupa B, unde a adunat 5 puncte. Rapid s-a clasat pe locul al treilea, cu 5 puncte.

Reclamă

Într-un alt meci disputat în cadrul grupei B, CSA Steaua s-a impus cu 3-2 în deplasare, cu CSM Alexandria. Autorii golurilor au fost David Matei (min. 47) şi Chunchukov (min. 58 şi 86), în timp ce pentru gazde a înscris Simon, în minutele 88 şi 90+1. Steliştii s-au clasat pe locul al patrulea, cu 4 puncte.

Rapid – CFR Cluj 0-0. Echipa lui Bergodi, OUT din Cupa României

Update Min 90+6: FINAL DE MECI! Rapid a fost eliminată din Cupa României, după remiza din Giuleşti, scor 0-0 cu CFR Cluj. Echipele calificate sunt Universitatea Cluj şi CFR Cluj.

Update Min 88: Universitatea Cluj conduce cu 4-0 la Botoşani, iar la caeste scoruri echipa lui Bergodi este eliminată.

Reclamă 4 / 0/3

Min. 24: Ocazie Rapid! Sava a avut două intervenţii incredibile! Portarul celor de la CFR Cluj a respins şuturile expediate de Borja Valle şi Papeau.

Min. 1: Începe duelul dintre Rapid şi CFR Cluj!

Echipele de start la Rapid – CFR Cluj

Rapid: Moldovan – Braun, Săpunaru, Iacob, Borza – Kait, Oaidă, Funsho – Borja Valle, Soni, Papeau
Rezerve: Drăghia, Dr.Grigore, Onea, Albu, Ioniță, Cîrjan, Pănoiu, El Sawy, Tsoumou
Antrenor: Cristiano Bergodi

CFR Cluj: Sava – Mogoș, Kresic, M.Ilie, Camora – Tachisidis, Muhar, Avounou – Deac, Bîrligea, Krasniqi
Rezerve: Hindrich, Juricic, Muhar, R. Filip, L.Mihai, Guigui, Cvek, Boben, Fică
Antrenor:Andrea Mandorlini

Înainte de ultima etapă a grupelor, U Cluj, CFR Cluj şi Rapid sunt la egalitate de puncte, fiecare având câte patru.

Rapid şi CFR Cluj traversează perioade delicate în campionat. Giuleştenii nu au mai câştigat de trei runde în Liga 1, în timp ce clujenii sunt fără victorie de patru meciuri.

Reclamă

În campionat, Rapid a învins-o categoric pe CFR Cluj în partida din tur. Giuleştenii s-au impus cu 3-1, Albion Rrahmani reuşind o „dublă” şi un assist.

În sferturi se califică primele două echipe din fiecare grupă. În Grupa B, din care fac parte Rapid, CFR Cluj şi U Cluj, are şanse să se califice în următoarea fază şi Alexandria, care are trei puncte. Formaţia din Liga a 2-a se va califica dacă o va învinge pe CSA Steaua, şi dacă Rapid şi CFR Cluj vor încheia la egalitate.

După rezultatele de marţi, Voluntari şi Universitatea Craiova s-au calificat în sferturi. Oltenii i-au învins categoric pe cei de la Farul, scor 4-0, pentru a-şi asigura biletele pentru următoarea fază a competiţiei.

Rapid ar putea pleca de la Rapid

Horațiu Moldovan e gata de plecarea de la Rapid și a transmis un mesaj ferm. Portarul giuleștenilor a transmis clar că în cazul în care un club din străinătate îi va achita clauza de reziliere a contractului, va părăsi formație de sub Grant chiar în această iarnă.

Horațiu Moldovan a avut evoluții solide în acest sezon, atât la Rapid, cât și în poarta echipei naționalei. Portarul a atras atenția celor de la Dinamo Zagreb, care se pregătesc să-l oferteze în iarnă.

De asemenea, întrebat despre clauza de reziliere pe care o are în contractul său la Rapid, Horațiu Moldovan a refuzat să ofere un răspuns clar, însă a menționat că suma este în jur de 800.000 de euro.

„(n.r. – Rămâi la Rapid până în vară) Asta e o întrebare pe care am primit-o în ultimele două săptămâni foarte des, mai am patru meciuri la Rapid și apoi se va deschide perioada de transferuri.

Dacă cineva se va decide să plătească clauza, atunci mă pot gândi dacă fac pasul afară sau rămân în continuare la Rapid.

(n.r. – clauza de reziliere e de 800.000 de euro?) Asta nu e fair-play să vă spun față de clubul Rapid, dar e acolo, în zona asta”, a declarat Horațiu Moldovan, conform fanatik.ro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:39 Marian Iancu, la un pas de revenirea în fotbalul românesc! Echipa cu care vrea să facă performanţă: „Aş merge şi eu ca acţionar” 12:31 CSA Steaua, sancţionată de Comisia de Disciplină! Echipa din Ghencea va juca fără spectatori! Ce amendă trebuie să plătească 12:10 Statuia lui Dani Alves din oraşul natal a fost retrasă 11:55 Programul complet al Marelui Premiu de la Miami (3-5 mai, AntenaPLAY)! Calificările şi cursele sunt şi pe Antena 3 CNN 11:31 Coventry – Ipswich LIVE VIDEO (22:00, AntenaPLAY). Oaspeţii, meci cu miză uriaşă pentru promovarea în Premier League 11:30 Slovenia – România LIVE VIDEO (13:30, AntenaPLAY), la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A 11:16 Farul aşteaptă ofertele de milioane de euro ale lui Gigi Becali: „Nu ne permitem să refuzăm” 10:47 Tragedie uriaşă pentru Francis Ngannou! Fostul campion din MMA a anunţat decesul fiului său 10:08 Andrea Compagno a fost şocat atunci când a văzut clasamentul din Liga 1: „Nu pot să îmi explic” 9:50 Primul jucător dat afară de Dan Petrescu de la CFR Cluj! Neluţu Varga a făcut anunţul: „Nu îl vrea” Vezi toate știrile
Citește și