Închide meniul

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi, înainte de finala Cupei României: „Vreau să văd bărbaţi în teren” / „Nu suntem favoriţi!”

Reclamă

Valentin Pîrcălabu Publicat: 23 mai 2023, 21:58

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi, înainte de finala Cupei României: „Vreau să văd bărbaţi în teren / „Nu suntem favoriţi!

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi, înainte de finala Cupei României

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi au prefaţat finala Cupei României, care se va disputa la Sibiu, între Universitatea Cluj şi Sepsi. Covăsnenii sunt deţinătorii trofeului şi, cel puţin pe hârtie, pornesc cu prima şansă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioan Ovidiu Sabău, a declarat, marţi, la Sibiu, într-o conferinţă de presă, că şi-ar dori să câştige Cupa României pentru ca suporterii să fie mândri de formaţia ardeleană.

Ioan Ovidiu Sabău şi Cristiano Bergodi, înainte de finala Cupei României

Acest meci înseamnă posibilitatea să câştig un trofeu ca antrenor, mă responsabilizează foarte mult. Am fost format, crescut la ‘U’, faptul că am debutat la acest club mă responsabilizează, mă obligă şi am o satisfacţie în momentul în care îi văd pe suporterii noştri că sunt fericiţi şi mi-aş dori foarte mult să-i facem să fie mândri de noi şi cred că o putem face în primul rând prin atitudine, prin starea de spirit, să nu cedăm niciun moment. E posibil ca ei (Sepsi OSK, n. red.) să plece cu prima şansă, să fie favoriţi, e o echipă care pare mai omogenă, echipă care a ajuns să joace în play-off, înseamnă că are calitate, multă experienţă, un antrenor la fel, pe care îl respect foarte mult. Avem şansa noastră, pentru care trebuie să luptăm. Vreau să văd bărbaţi în teren”, a declarat Sabău înaintea finalei cu Sepsi OSK, conform agerpres.ro.

Am ajuns până aici şi nu ai cum să nu-ţi doreşti să câştigi trofeul. Nu reuşeşti de multe ori să te întâlneşti cu o astfel de şansă. Asta le-am explicat şi jucătorilor, nu trebuie să-i încarce prea mult, până la urmă trebuie să jucăm fotbal. Faptul că te încarci prea mult s-ar putea să anuleze din calitatea jocului. E o presiune şi prin ceea ce am făcut, faptul că în timpul campionatului am avut nişte meciuri foarte-foarte bune. Am jucat cu o echipă Farul pe care am bătut-o, înseamnă că avem potenţial. Şi jucătorii noştri trebuie să creadă în şansa lor, iar când ai în spate un astfel de public este un bonus. Nu cred că suporterii s-ar simţi bine, că ar fi mulţumiţi dacă noi am pierde această finală”, a mai spus Sabău.

Cristiano Bergodi vrea ca Sepsi să îşi păstreze trofeul câştigat anul trecut.

Reclamă

A fost timp de un an la noi acest trofeu şi bineînţeles că ne dorim să îl păstrăm. Va fi foarte greu, noi întotdeauna respectăm adversarul, întâlnim o echipă de play-out dar e o echipă bună, joacă bine, cu un joc meticulos. Şi nu ne va fi uşor, va fi un meci de care pe care, şi orice echipă poate câştiga. Nu ne aşteptam ca U Cluj să ajung în finală. Cu tot respectul, dar ne aşteptam ca echipe de tradiţie să ajungă în fazele superioare. Este meritul lui Sabău şi al echipei lui, merită acest loc în finală. Eu sper ca băieţii să joace bine, dar ştiu foarte bine că o finală se câştigă, nu se joacă. Cred că şansele sunt egale de 50%-50%. Nu am pregătit nicio petrecere, pentru că trebuie să fim concentraţi la meci, este vorba de fotbal şi nu se poate spune că noi suntem favoriţi„, a declarat Bergodi.

Tehnicianul italian spune că atât Cupa României, cât şi participarea în preliminariile Europa Conference League sunt două obiective foarte importante pentru echipa sa.

Şi Cupa României şi participarea în cupele europene au fost un obiectiv important pentru noi anul acesta. A fost un sistem diferit în Cupa României, e o performanţă că am ajuns încă o dată în finală. Normal că noi sperăm ca prin câştigarea Cupei să ajungem în preliminariile Conference League„, a completat Bergodi.

Reclamă 4 / 0/3

Tehnicianul nu a dorit să comenteze discuţiile din spaţiul public legate de o eventuală plecare a sa de la Spesi OSK: „Nu ştiu de unde au ieşit aceste discuţii. Eu mă gândesc sută la sută la acest meci. Să câştigi un trofeu este un prestigiu pentru orice jucător. Noi suntem încrezători, dar trebuie să fim foarte modeşti şi umili, pentru că U Cluj are jucători buni în faţă. Au un antrenor foarte bun, pe care îl respect, l-am întâlnit cu 30 de ani în urmă când juca la Brescia”.

Universitatea Cluj – Sepsi, finala Cupei României, va fi live text pe AS.ro, miercuri, de la ora 20:30.

Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
18:07 Doliu în fotbalul românesc! A murit portarul cu care Universitatea Craiova a cucerit primul titlu! 18:02 Ce se întâmplă cu Dorin Rotariu, la două luni de la plecarea de la FCSB! Unde vrea să evolueze: „În vară va semna!” 18:00 FC Botoşani – Dinamo, 19:30, LIVE TEXT. Meci capital în lupta pentru evitarea retrogradării. Echipele de start 17:32 Ronnie O’Sullivan a spus care e sportul la care ar fi fost campion mondial dacă nu ar fi jucat snooker: „Eram talentat” 17:25 LIVE SCOREFC Voluntari – FCU Craiova 0-0. Meci crucial în lupta pentru salvarea de la retrogradare. Ilfovenii joacă în 10! 17:20 Revenire la FCSB, pentru duelul cu Sepsi! Elias Charalambous a făcut anunţul: „E 100% pregătit!” 17:07 Marius Şumudică, considerat „cea mai bună variantă” pentru Rapid! Mesaj ferm transmis de Daniel Niculae 16:33 Gică Hagi, verdict despre transferul lui Florinel Coman în Qatar: „Să fie clar!” 16:23 VideoCamelia Bălţoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 23 aprilie 2024 16:00 Daniel Niculae a rupt tăcerea după o lună de când e cercetat în libertate: „Prin această mizerie de dosar s-a aruncat cu noroi” Vezi toate știrile
Citește și