Închide meniul
EXCLUSIV

Dan Petrescu, dezvăluire uluitoare despre cum a ajuns la Chelsea: „Nici nu ştiam ce club e”. Povestea incredibilă a „bursucului”

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 14 iunie 2022, 12:07

Dan Petrescu, dezvăluire uluitoare despre cum a ajuns la Chelsea: „Nici nu ştiam ce club e. Povestea incredibilă a „bursucului

Cum a ajuns Dan Petrescu s[ evolueye pentru Chelsea

Dan Petrescu, antrenorul lui CFR Cluj/ Hepta

Dan Petrescu a povestit cum a ajuns la Chelsea, în 1996. „Bursucul” era transferat de la Sheffield Wednesday şi urma să petreacă 4 sezoane pe Stamford Bridge.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Dan Petrescu a mărturist într-un interviu pentru AS.ro LIVE, că înainte de a se transfera la Londra, nu ştia cine este Chelsea. „Bursucul” a fost observat de un scouter al echipei de pe Stamford Bridge, pe vremea când evolua pentru echipa a doua a lui Sheffield Wednesday.

Dan Petrescu nu ştia cine e Chelsea, înainte de a se trasfera pe Stamford Bridge

Dan Petrescu, antrenorul campioanei CFR Cluj, a declarat că trasferul la Chelsea a venit pe neaşteptate, el evoluând la echipa secunda a clubului de care aparţinea în momentul respectiv. Şansa a făcut ca la meciurile formaţiei să se afle şi un scouter al lui Chelsea, care l-a observat şi i-a propus să meargă la Londra.

„Am jucat la echipa a doua la Sheffield două-trei meciuri. Mi se pare că se schimbase antrenorul la echipa mare și am cerut să joc la echipa a doua. Și acolo era un scouter de la Chelsea. Și am dat vreo 3 goluri, jucând fundaș dreapta în meciul ăla. Și a venit scouter-ul după și m-a întrebat: ‘Nu vrei cumva să vii la Chelsea?’. Sincer, nu știam cine e Chelsea atunci. Știam că e un club pe acolo, dar nu așa ca de Manchester United, de Liverpool. Cu toate că eram în Anglia. Și am zis: ‘Păi hai să vorbim cu agentul, normal că vreau’. Asta le zic jucătorilor mei: ‘Jucați fiecare meci 100%. Nu știi cine te vede și te vrea”, a povestit Dan Petrescu, la AS.ro LIVE.

Pentru Chelsea, Dan Petrescu a evoluat în 195 de partide, în toate competiţiile. Totodată, „bursucul” a marcat şi 21 de goluri, şi a contribuit cu pasă decisivă la alte 5. Acesta a triumfat în Europa League, şi a câştigat Cupa Angliei şi Supercupa Europei. Petrescu s-a despărţit de londonezi în 2000, când era transferat de Bradford.

Reclamă

Dan Petrescu are mare încredere în „tricolori” înainte de România – Muntenegru

Dan Petrescu a sărit în apărarea naționalei României după valul uriaș de critici primit după înfrângerile cu Muntenegru, scor 0-2, și Bosnia, scor 0-1, din Liga Națiunilor.

Antrenorul lui CFR Cluj rămâne alături de „tricolorii” lui Edi Iordănescu. „Bursucul” consideră că victoria cu Finlanda, scor 1-0, va conta enorm pentru moralul echipei noastre naționale.

Dan Petrescu este convins că România va învinge și Muntenegru, în Giulești. Invitat la emisiunea AS.ro LIVE, tehnicianul campioanei din Liga 1 a dezvăluit că Iordănescu Jr. l-a contactat recent:

Reclamă 4 / 0/3

„Echipa națională trebuie susținută. Chiar dacă e ‘pe tobogan’, dacă merge rău, nu o ajutăm criticându-i nonstop pe antrenor și pe jucători. Au nevoie de încurajări. Și antrenorul are nevoie de încurajări, indiferent cine e. Antrenorii trebuie să fie susținuți. Și ei trebuie să se respecte între ei. Nu e bine să joace sub presiune maximă.

Aveau nevoie să câștige (n.r. – cu Finlanda, scor 1-0). Dacă câștigă și meciul următor (n.r. – cu Muntenegru), și îl câștigă sigur, o să fie altă stare de spirit. Jucătorii au simțit ce înseamnă să câștigi un meci, să dai un gol. Bancu a simțit ce înseamnă să dea gol, că nu prea a dat la națională. A fost un spirit extraordinar. Publicul, care a fost senzațional, l-a făcut pe Niță să apere, iar jucătorul lor să dea pe lângă poartă (n.r. – la paradă senzațională reușită de Florin Niță în fața lui Pohjanpalo).

Dacă Edi Iordănescu are nevoie de un sfat, știe că mă poate suna oricând. Chiar m-a sunat. Dar nu mă dau mare specialist, sunt antrenor. Alții sunt specialiști și pot să îi spună ce vor. Dar eu, dacă am ceva să îi spun, îi spun lui. Hai să susținem Românie, nu pe Edi.”, a spus Dan Petrescu, la AS.ro LIVE.

Recomandări
  • Dan Petrescu a povestit cum a ajuns la Chelsea
  • Dan Petrescu a evoluat 4 sezoane pe Stamford Bridge

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma 13:51 VIDEOBernadette Szocs – Manyu Wang 1-4 a fost în AntenaPLAY, în optimile Cupei Mondiale de tenis de masă Macao 2024 Vezi toate știrile
Citește și