Închide meniul

Dan Petrescu vrea să o ducă pe CFR Cluj în grupele UEFA Champions League! Concluziile „Bursucului” după cantonamentul perfect din Austria

Dragoș Vasile Publicat: 25 iunie 2022, 23:45

Dan Petrescu vrea să o ducă pe CFR Cluj în grupele UEFA Champions League! Concluziile „Bursucului după cantonamentul perfect din Austria

Dan Petrescu, CFR Cluj

Dan Petrescu este antrenorul lui CFR Cluj / Antena Sport

  • Dan Petrescu visează la grupele UEFA Champions League
  • Concluziile antrenorului lui CFR Cluj după cantonamentul perfect din Austria

Dan Petrescu vrea să o ducă pe CFR Cluj în grupele UEFA Champions League. Campioana României a încheiat cantonamentul din Austria, unde a avut 4 victorii în tot atâtea meciuri jucate. Ardelenii au avut un golaveraj de 8-0, iar „Bursucul” este un antrenor fericit.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

După cantonament, CFR Cluj va juca în preliminariile UEFA Champions League. FC Pyunik va fi adversara ardelenilor în turul 1 preliminar. Echipa din Erevan a câștigat campionatul în Armenia în sezonul 2021/2022, după o pauză de 7 ani. Pyunik nu s-a calificat niciodată în grupele unei competiții europene.

Dan Petrescu vrea să o ducă pe CFR Cluj în grupele UEFA Champions League

„Nu mă aşteptam să câştigăm toate meciurile. Ei sunt în urma noastră. Au schimbat toată echipa. 2-0 e un scor care trebuia să fie. De mult n-am mai văzut aşa gol cum a dat Manea. Ar fi bine să începe să marcheze. Toţi trei de la echipa naţională era aşa…

Reclamă

O să fie foarte greu să aleg primul „11”. Mâine dimineaţă plecăm şi apoi liber. N-am cum să avem liber. Nu avem cum, dacă jucăm marţi. 3-4 luni nu vom avea zi libere, sperăm noi. Trebuie să ai noroc şi rezultate. Sper să nu ne treacă norocul în meciurile oficiale.

Nu am ce să le reproşez. E primul cantonament în care nu am nicio problemă cu pregătirea. Jefte îmi place foarte mult, de asta a venit aici”, a declarat Dan Petrescu la finalul cantonamentului din Austria.

Reclamă

Dan Petrescu a vorbit despre FC Pyunik, prima adversară a lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League

Dan Petrescu a vorbit despre FC Pyunik, prima adversară a lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League.

„I-m studiat pe adversarii noștri (n.r. – Pyunik Erevan) în ultimele cinci meciuri de campionat. Au mulți străini, cred că e un singur armean de națională, portarul, care e căpitan de echipă. În rest au brazilieni, portughezi. Va fi precum un meci cu o echipă de play-off din România, cam așa e nivelul. Deci nu putem să subestimăm un adversar valoros. Toată lumea crede că e un adversar din Armenia și va fi ușor… în niciun caz.

Am vorbit cu Natcho (n.r. – fotbalist) de la Partizan, mi-a zis că e foarte greu să ajungă în grupele Champions League. Steaua Roșie Belgrad se chinuie să ajungă și are un buget de 50 de milioane de euro, iar Partizan are un buget de 15 milioane de euro. Deci ar fi ceva incredibil să ajungem în grupele Champions League, e un vis până la urmă”, a spus Dan Petrescu, vineri, după amicalul CFR Cluj – Partizan Belgrad.

Reclamă 4 / 0/3

Cum arată traseul lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League

FC Pyunik este prima adversară a lui CFR Cluj din preliminariile UEFA Champions League. Dacă va trece de primul tur, CFR Cluj va fi cap de serie și la tragerea la sorți pentru runda secundă. Acolo, ardelenii ar putea da piept cu una dintre următoarele echipe: NK Maribor, Slovan Bratislava, HKJ Helsinki, The New Saints, Dudelange, Zalgiris Vilnius, Lincoln Red Imps, Maccabi Haifa, Shamrock Robers, FC Zurich.

În turul al treilea, echipa lui Dan Petrescu va avea adversari dificili, printre care se numără FC Copenhaga (Danemarca), Steaua Roşie Belgrad (Serbia), Dinamo Zagreb (Croaţia), Malmo (Suedia), Olympiacos (Grecia) sau Viktoria Plzen (Cehia).

În play-off-ul pentru grupele UEFA Champions League, CFR Cluj poate da peste echipe precum Celtic (Scoţia) sau Şahtior (Ucraina). Ardelenii au ajuns ultima oară în grupele UCL în sezonul 2012-2013, unde i-au avut adversari pe Manchester United, Galatasaray şi Braga.

EXCLUSIV | Dan Petrescu a avut o ofertă uriaşă, dar a rămas la CFR Cluj

Dan Petrescu a avut o ofertă uriaşă, dar a rămas la CFR Cluj. Anunţul a fost făcut de Bogdan Mara, care susţine că oficialii l-au convins pe antrenor să rămână la clubul care a câştigat ultimele cinci titluri din Liga 1.

După ziua în care CFR Cluj a câştigat campionatul, a apărut informaţia că Dan Petrescu a avut o ofertă cu un salariu uiaş de patru milioane de euro. Bursucul a decis însă să rămână la echipa din Gruia.

„Dan a avut o ofertă foarte mare în această vară, dar împreună cu patronul şi noi toţi am reuşit să-l convingem să rămână. Reprezentăm un club care vrea trofee an de an. În ultimii 5 ani, am demonstrat acest lucru şi trebuie să continuăm”, a spus Mara, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Acesta este al treilea mandat al lui Dan Petrescu la CFR Cluj, după perioadele iunie 2017 – februarie 2018 și martie 2019 – noiembrie 2020. Pe lângă cele 4 titluri, ”Bursucul” a ajuns în două rânduri în grupele Europa League.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
9:29 Modul incredibil prin care avocaţii încearcă să îl scape pe Mario Iorgulescu de condamnarea de 13 ani şi 8 luni de închisoare 9:26 Bernadette Szocs, după victoria uriaşă cu Adriana Diaz, de la Incheon: „Dacă voi juca aşa, va urma un alt rezultat mare” 9:05 Carlos Alcaraz, eliminat de Grigor Dimitrov din sferturile turneului de la Miami! Principalul favorit a fost spulberat de bulgar 8:43 Schimbări uriașe la FCSB. Cinci jucători, gata să plece de la echipa lui Gigi Becali chiar dacă vor câștiga titlul 8:42 Andrei Nicolescu a anunţat măsuri dure după ce Dinamo va juca 4 meciuri cu porţile închise: „Ca la aeroport!” 8:32 VIDEOEliza Samara a făcut show în ultimele două puncte ale meciului cu Wang Yidi. A fost aplaudată şi de adversara de la Incheon 8:30 VIDEOBernadette Szocs – Adriana Diaz 3-0. Bernie, victorie uriaşă şi calificare în sferturile WTT Champions Incheon 2024 7:50 VIDEOEliza Samara – Wang Yidi 1-3, live în AntenaPLAY. Românca a jucat senzaţional, dar s-a oprit în optimi la WTT Champions Incheon 28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj
Liga 1 • 28 mart., 13:24
Adrian Mutu își poate pierde una dintre vedetele de la CFR Cluj! Poate prinde transferul carierei în Premier League sau Serie A
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă!
Extra • 26 mart., 19:32
FOTO
Fiica unui fost campion mondial şi european, apariţie uluitoare în lenjerie intimă! A renunţat total la inhibiţii
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis
Liga 1 • 26 mart., 19:14
Jucătorul din Liga 1 care poate prinde un transfer de vis! Este dorit în Premier League: „Una dintre stelele din România!”
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit
Liga 1 • 25 mart., 9:18
Neluțu Varga a auzit ce s-a scris despre Cristi Balaj și a răbufnit: „Minciuni ordinare!”
Ilie Dumitrescu a anunţat ce ar face dacă ar da nas în nas pe stradă cu Dan Petrescu
Liga 1 • 24 mart., 16:40
Ilie Dumitrescu a anunţat ce ar face dacă ar da nas în nas pe stradă cu Dan Petrescu. Motivul pentru care cei doi nu îşi vorbesc