Închide meniul

De la ce a pornit scandalul de la Paris! Arbitrii români, numiţi "ţigani"! O fostă legendă a lui Livepool îl apără pe Colţescu

Reclamă

Mihai Ispas Publicat: 9 decembrie 2020, 14:14

De la ce a pornit scandalul de la Paris! Arbitrii români, numiţi "ţigani"! O fostă legendă a lui Livepool îl apără pe Colţescu

profimediaimages

Sebastian Colţescu, acuzat de rasism după meciul dintre PSG şi Başakşehir

Înainte să izbucnească scandalul care a ajuns în presa din lumea întreagă, un alt incident a avut loc la Paris. Ţinta au fost chiar arbitrii români, care au fost la rândul lor ţinta unor insulte cu tentă rasistă. 

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Arbitrii români, numiţi ţigani de cei de la Başakşehir

Nemulţumiţi de deciziile brigăzii din România, oficialii turci, în special Pierre Webo, ar fi strigat către arbitri: "Gypsy!". Asta susţin sursele citate de Fanatik.  

"Ăla negru de acolo. Nu se poate aşa ceva! Du-te şi verifică!", a urmat reacţia lui Colţescu către Haţegan.

Arbitrul de rezervă a încercat să se scuze în faţa echipei turce. "În limba română 'negru' înseamnă 'black', atât am spus", le-a transmis Colţescu, în încercarea de a calma spiritele.

John Barnes îl apără pe Sebastian Colţescu

În apărarea lui Sebastian Colţescu a sărit şi un jucător de culoare, John Barnes, una dintre legendele lui Liverpool.

Reclamă

"Dacă sunt singura persoană albă dintr-o cameră sau dintr-un grup, cum altfel poţi să descrii singura persoană albă sau neagră dintr-un grup? Demba Ba a zis că dacă ar fi fost alb, nu i-ar fi spus 'ăla alb!'. Dar dacă există cinci antrenori negri şi un antrenor alb, el ar fi spus 'cel alb!'. Ce altceva ar putea sau ar trebui să spună!?

Funcţia celui de-al patrulea arbitru este doar să-l identifice, nu să-l întrebe numele. Şi dacă a spus 'negro'!? Dacă acesta este cuvântul românesc pentru negru, ce nu e în regulă?”, a spus Barnes pe reţelele sociale, citat de Daily Mail.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Episodul care a precedat incidentul de la Paris
  • Cine i-a jignit pe arbitrii români

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:25 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Steag roșu provocat de Carlos Sainz 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și