Închide meniul

„Decizie sălbatică” Reacţia danezilor după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani: „Părea că va avea o carieră grozavă”

Bogdan Stănescu Publicat: 18 septembrie 2024, 19:28

Reclamă
„Decizie sălbatică Reacţia danezilor după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani: „Părea că va avea o carieră grozavă

Reacţia danezilor după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani

Adrian Petre, în perioada în care evolua pentru FCSB / SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES via Hepta

Reacţia danezilor după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani a venit imediat. Cotat la 1.5 milioane de euro la un moment dat, Adrian Petre valora 100.000 de euro în momentul în care a decis să se retragă din fotbal.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În februarie 2020, Gigi Becali plătea 800.000 de euro să îl achiziţioneze pe Petre de la formaţia daneză Esbjerg. Atacantul avusese evoluţii foarte bune pentru naţionala U21 a României.

„Decizie sălbatică” Reacţia danezilor după ce Adrian Petre s-a retras la 26 de ani: „Părea că va avea o carieră grozavă”

”Îți mai amintești de Adrian Petre? Acum a luat o decizie sălbatică.

A fost o mare speranță a României, a jucat la Europeanul U21 din 2019, apoi Esbjerg l-a vândut la cel mai popular club din țară (n.r. – FCSB)”, au scris jurnaliştii danezi de la JydskeVestkysten.

”26 de ani este o vârstă bună pentru un fotbalist, dar e sfârșitul carierei pentru Adrian Petre. Cel mai recent, a jucat în țara lui natală, la Concordia Chiajna, dar acum a ales să-și încheie activitatea. Adrian Petre a dus o viață fotbalistică tumultuoasă în ultimii ani.

Reclamă
Reclamă

De când a părăsit Esbjerg fB, în 2020, a jucat la opt cluburi diferite și nu a avut succes. Esbjerg l-a vândut la FCSB, cel mai mare club din România, iar la vremea respectivă părea că Adrian Petre va avea o carieră grozavă. Acum, s-a terminat”, au remarcat şi cei de la Tipsbladet.

Adrian Petre s-a retras din fotbal

Ultima echipă la care a evoluat Adrian Petre a fost Concordia Chiajna. Petre a petrecut doar două luni la Concordia, echipă la care se transferase de la CS Tunari.

Petre a bifat mai multe echipe în ultimii ani, în încercarea de a reveni la forma din anii 2019-2020, atunci când valora circa 1.5 milioane de euro.

Reclamă

La 4 luni după ce plătea 800.000 de euro pentru a-l transfera, Gigi Becali decidea să îl împrumute pe Adrian Petre la Cosenza, pentru doar 50.000 de euro. Petre nu a convins nici la echipa italiană, iar după revenirea în ţară a fost cedat gratis de Becali la UTA.

Gică Hagi l-a luat ulterior la Farul, iar după o lungă perioadă de regres cota lui Petre a crescut. El valora la momentul plecării la Levadiakos, în Grecia, 800.000 de euro.

La echipa greacă Adrian Petre a petrecut numai 5 luni. S-a întors în ţară, la Hermannstadt. Nici la sibieni nu a avut evoluţiile aşteptate, ajungând la CS Tunari.

Adrian Petre a jucat 18 partide pentru naţionala U21 a României. El a marcat 5 goluri pentru „tricolorii” U21. Adrian Petre a fost în lotul României la EURO 2019 U21. „Tricolorii” lui Mirel Rădoi au ajuns atunci până în semifinalele competiţiei. Echipa din care făceau parte, printre alţii, Tudor Băluță, Cicâldău, Dennis Man, Ianis Hagi, Andrei Ivan, Florinel Coman sau George Pușcaș a fost învinsă în semifinale de Germania. România U21 s-a calificat dintr-o „grupă a morţii” în semifinale. „Tricolorii” au fost dispuşi într-o grupă cu Croaţia, Anglia şi Franţa.

Adrian Petre a marcat în România – Croaţia 4-1, de la EURO 2019 U21. Puşcaş, Ianis Hagi şi Tudor Băluţă au mai marcat pentru „tricolorii” mici în meciul cu Croaţia. Ulterior, România a învins Anglia cu 4-2. Puşcaş (din penalty), Ianis Hagi şi Florinel Coman (o „dublă”) au marcat pentru România U21, în meciul cu Anglia U21. În ultimul meci din grupă, România a făcut 0-0 cu Franţa, câştigând „grupa morţii”.

Reclamă

Ce rezultat va obţine FCSB cu RFS?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
13:52

Anunţul lui Siyabonga Ngezana, în ziua meciului dintre FCSB şi RFS. Ce mesaj a transmis fundaşul

13:39

Gabriela Ruse, eliminată în primul tur de la China Open! Nu a reușit să treacă de Sijia Wei

13:09

O legendă a Parmei, val de laude pentru Dennis Man! Verdict despre românul care face spectacol în Serie A

12:52

Irina Begu s-a calificat în turul 2 la China Open! Câți bani și-a asigurat, după ce a învins-o pe Ye-Xin Ma

12:34

Câți bani ar putea primi FCSB de la UEFA pentru o victorie cu RFS, în Europa League! Gigi Becali poate da o lovitură importantă

11:53

Marius Niculae, mesaj savuros despre primarul comunei Borcea, înainte de meciurile din Cupă: „E stelist! Am vorbit cu el”

1 FotoMihaela Cambei, uimită de gestul uriaş al lui Ion Ţiriac! Răsturnare de situaţie: „Era vorba de David Popovici” 2 Galatasaray – PAOK 3-1 în Europa League! Răzvan Lucescu, eşec la debutul în grupă! Pas greşit pentru United. Rezultatele serii 3 Tragerea la sorţi a grupelor Cupei României | FCSB, în grupa morţii alături de Universitatea Craiova, Dinamo şi Petrolul 4 Oare suntem toți “f…ed”? Adrian Georgescu, după avertismentul primit de Max Verstappen din cauza limbajului folosit 5 Toată lumea îl susţine pe Max Verstappen! Ce au spus piloţii despre controversa momentului din Formula 1: „Ce naiba e asta?” 6 Dennis Man continuă să impresioneze în Serie A! Performanţa internaţionalului român după ultima etapă din Italia
Citește și