Închide meniul

Doctorii americani, șocați când i-au examinat picioarele Pele. Ce au descoperit când s-a transferat la NY Cosmos

Reclamă

Florian Ceafalău Publicat: 29 decembrie 2022, 21:20

Doctorii americani, șocați când i-au examinat picioarele Pele. Ce au descoperit când s-a transferat la NY Cosmos

Profimedia

La 1 an după ce s-a retras, brazilianul a revenit pe teren pentru a juca la NY Cosmos. Acesta a fost să facă viza medicală iar doctorii americani au fost șocați.

Pele a jucat aproape 20 de ani la Santos, în Brazilia. La un an după ce s-a retras, brazilianul a revenit pe teren pentru a juca la NY Cosmos. Acesta a fost să facă viza medicală iar doctorii americani au fost șocați. Considerat cel mai mare fotbalist din istorie, Pele a murit la vârsta de 82 de ani.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Publicația NY Times a scris atunci un articol despre rezultatele medicale. Doctorii au fost șocați de capacitățile fizice ale lui Pele. Acesta avea aproape 35 de ani, o vârstă avansată chiar și după standardele de azi, cu atât mai mult în anii 70.

De exemplu, vedetele alături de care Pele a câștigat Cupa Mondială în 1958, la doar 17 ani, s-au retras mai devreme. Garrincha s-a retras la 32 de ani, deși a mai intrat apoi pe teren din când în când, Vava s-a retras la 34 de ani, Dida de asemenea la 34 de ani, în timp ce Pele a jucat până la 37 de ani.

Doctorii americani, șocați când l-au examinat pe Pele!

Testele medicale făcute de doctorii din New York au arătat că Pele a avut un genetic de excepție. Acesta avea un puls în timpul efortului de 56-58 de bătăi pe minut, în timp de pulsul mediu la efort este de 90-95 de bpm. Acest lucru însemna o capacitate de efort mult mai mare decât a celorlalți jucători. De asemenea, Pele era ”capabil de un sprint prelungit la fiecare 45-60 de secunde”, parametri extremi chiar și pentru standardele de azi.

Un alt avantaj era vederea periferică a lui Pele. Aceasta era cu 30% mai bună decât a celorlalți jucători, ceea ce însemna că brazilianul putea vedea mult mai bine pe teren.

Reclamă

Însă ”darul divin” al lui Pele erau picioarele. Nu doar prin capacitatea lor de a lovi mingea, ci și prin construcția lor. Medicii americani au notat în raport că ”Pele are niște călcâie anormal de puternice și dezvoltate, ce îi permit să fie foarte rapid și pot diminua efectele șocurilor produse de aterizări după sărituri, și implicit riscul de accidentări”.

La fel de rapid ca cei mai buni sprinteri din lume!

Aceste picioare rapide îi permiteau lui Pele să alerge 100 de metri sub 11 secunde. Recordul mondial la 100 de metri în 1958, când Pele a câștigat prima cupă mondială, era de 10,1 secunde. Brazilianul alerga aproape la fel de rapid ca cel mai bun sprinter din lume.

Și săritura de pe loc a lui Pele era una fabuloasă. Conform măsurătorilor, Pele sărea aproape 180 cm de pe loc, în sus. O performanță uluitoare având în vedere că Michael Jordan avea o săritură similară de doar 123 cm. Această cifră însă, de 180 cm, este posibil să fi fost exagerată de medici. Actualul record recunoscut de World Guinness este de 170cm.

Reclamă 4 / 0/3

Cert este că geneticul lui Pele a fost unul excepțional, iar picioarele sale erau cu totul speciale. ”Dacă s-ar antrena specific, Pele ar fi unul dintre cei mai buni din lume la orice sport ar vrea să practice”, a declarat unul dintre medici la momentul respectiv.

Recomandări
  • Pele a murit la vârsta de 82 de ani
  • Pele este cosniderat cel mai mare fotbalist din istorie

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:15 „A fost stresant” Fernando Alonso, sincer după calificările pentru sprintul din MP al Chinei! Obiectivul spaniolului la Shanghai 17:05 FotoIon Țiriac a plătit un „preț obscen” și a așteptat cinci ani să o primească. Miliardarul este acum în extaz! Imagini colosale 17:01 Suma „chilipir” pe care trebuie să o plătească Gigi Becali pentru Rafa Mujica, atacantul ce face senzaţie în Liga Portugal! 16:33 VIDEOScandal în Italia! Antrenorul Fiorentinei a sărutat pe gură o jurnalistă! Fiecare dintre ei e căsătorit cu o altă persoană! 16:28 Adi Mutu a primit o ofertă spectaculoasă! „Briliantul” cere un salariu fabulos pentru a semna 16:00 Zinedine Zidane, la un pas de Bayern Munchen! Ce condiţii are francezul pentru a semna cu bavarezii 15:35 „E o mare porcărie!” Dumitru Dragomir a răbufnit după ce Corvinul și Oțelul au ajuns în finala Cupei României! 15:32 Gigi Becali şi Dan Şucu, luptă strânsă pentru Louis Munteanu! Ce sumă cere Fiorentina pentru atacantul român 15:17 Când vor afla Corvinul Hunedoara și Oțelul Galați dacă vor primi licența pentru Europa League! Răzvan Burleanu a făcut anunțul 15:01 Zeljko Kopic a dezvăluit prin ce trece Homawoo, după accidentarea gravă suferită de Luca Mihai: „Nu se simte bine” Vezi toate știrile
Citește și