Închide meniul

Dragoş Săvulescu a fost pus sub control judiciar în Grecia. Când va fi judecată cererea de extrădare în România

Reclamă

Publicat: 11 august 2021, 18:23

Dragoş Săvulescu a fost pus sub control judiciar în Grecia. Când va fi judecată cererea de extrădare în România

Cererea de extrădare în România a lui Dragoş Săvulescu va fi judecată în septembrie

Abaca Press / Van Tine Dennis via Hepta

Fostul acţionar de la Dinamo, Dragoş Săvulescu, care fusese reţinut în insula grecească Mykonos, a fost pus sub control judiciar şi nu poate părăsi teritoriul statului elen până când se va judeca solicitarea de extrădare.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Când va fi judecată cererea de extrădare a lui Dragoş Săvulescu

Termenul a fost stabilit pentru septembrie, informează news.ro, care citează surse judiciare. Fostul ministrul al Justiţiei Ana Birchall afirmă, într-o postare pe Facebook, că speră ca solicitarea de extrădare să fie admisă şi Dragoş Săvulescu să fie adus în România.

Poliţia Română a anunţat, luni, că Dragoş Săvulescu a fost reţinut în Grecia. ”În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, Dragoş Săvulescu a fost reţinut, de autorităţile elene, noaptea trecută, în Grecia (Mykonos)”, a transmis, luni, Poliţia Română.

Fostul acţionar de la Dinamo Dragoş Săvulescu a fost condamnat la cinci ani şi şase luni de închisoare în dosarul retrocedării plajelor din Mamaia, în acelaşi dosar cu fostul primar al Constanţei, Radu Mazăre, fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu şi fostul acţionar al clubului Dinamo, Cristian Borcea.

Dragoş Săvulescu îşi susţine nevinovăţia

Săvulescu nu s-a predat după ce a primit această condamnare şi a fost dat în urmărire internaţională de autorităţile din România. El postase un mesaj pe blog că este nevinovat şi că nu se va preda autorităţilor române, pentru că nu recunoaşte sistemul de justiţie corupt din România.

Reclamă

„Am ales să nu mă predau autorităţilor române pentru a-mi ispăşi o pedeapsă nedreaptă şi nemeritată dată de nişte judecători corupţi de sistemul din care fac parte, fără conştiinţă şi plini de ură la adresa unor oameni nevinovaţi!! NU RECUNOSC SISTEMUL DE JUSTIŢIE CORUPT DIN ROMÂNIA!!! Am decis să lupt până la capăt pentru a-mi demonstra nevinovăţia şi pentru a-i demasca pe oamenii servili unui sistem de justiţie bolnav din România! Voi face din acest caz nu numai un caz super-dezbătut la nivel naţional ci şi un caz cunoscut internaţional, pentru a atrage atenţia opiniei publice din ţările civilizate asupra nedreptăţilor, ilegalităţilor şi abuzurilor pe care actualul sistem de justiţie din România le face!”, preciza Săvulescu în postare.

La începutul anului trecut, Dragoş Săvulescu s-a predat la Napoli, dar instanţele din Italia au refuzat să-l extrădeze. Mai mult, magistraţii din ţara respectivă au decis să schimbe modalitatea de executare a pedepsei, aceasta fiind suspendată. Mandatul european de arestare emis de autorităţile din România a rămas însă în vigoare, Săvulescu fiind reţinut în Grecia în baza acestuia.

Reclamă 4 / 0/3
Recomandări
  • Dragoş Săvulescu, reţinut în Mykonos
  • El este condamndat la 5 ani şi 6 luni de închisoare

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:25 Cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei (06:00) e pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY. Lando Norris pleacă din pole 22:15 Farul Constanța – CFR Cluj 5-1. Umilinţă pentru ardeleni! Louis Munteanu, Cojocaru şi Grameni s-au întrecut în goluri fabuloase! 22:06 Un club a ajuns în liga a doua după ce s-a deschis o anchetă în privinţa legăturilor sale cu Roman Abramovich! 22:05 LIVE VIDEOPalermo – Parma este acum în AntenaPLAY. Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! 21:49 Gabriela Ruse a fost învinsă de Caroline Garcia în sferturile turneului de la Rouen. Câţi bani şi câte puncte va primi românca 21:47 Gigi Becali şi-a găsit atacant! Jucătorul care revine la FCSB şi poate fi surpriza pentru preliminariile Champions League 21:06 Dorit de FCSB şi Rapid, Louis Munteanu a deschis scorul în meciul Farul – CFR Cluj! Execuţie superbă a atacantului lui Gică Hagi 19:52 Hermannstadt – FC Botoşani 1-1. Sibienii au egalat în prelungirile partidei, în 10 oameni! Cum arată acum clasamentul în play-out 19:29 EXCLUSIVUTA a primit interdicţie la transferuri! Lovitură dură pentru echipa lui Mircea Rednic, care ţinteşte prezenţa în cupele europene 19:08 VideoDavid Popovici, AUR la 400 m liber cu record personal! A surprins după performanţă obţinută la Naţionale: „Nu îmi place proba!” Vezi toate știrile
Citește și