Închide meniul

Adevăratul motiv pentru care Karim Adeyemi a refuzat naționala României. FRF, învinovățită de mama starului de la Borussia Dortmund

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 decembrie 2022, 13:13

Adevăratul motiv pentru care Karim Adeyemi a refuzat naționala României. FRF, învinovățită de mama starului de la Borussia Dortmund

Adevăratul motiv pentru care Karim Adeyemi a refuzat naționala României

Karim Adeyemi a ales naționala Germaniei / Profimediaimages

S-a aflat adevăratul motiv pentru care Karim Adeyemi a refuzat naționala României și a ajuns să joace pentru reprezentativa Germaniei. Atacantul de 20 de ani a făcut senzație la Red Bull Salzburg și a fost cumpărat cu 30 de milioane de euro de Borussia Dortmund.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cu mamă româncă și tată nigerian, Adeyemi a fost în lotul lui Hansi Flick la Campionatul Mondial din Qatar. Din păcate pentru el, nu a jucat niciun minut la turneul final. A fost rezervă în cele trei meciuri din grupă, cu Costa Rica, Spania și Japonia.

Adevăratul motiv pentru care Karim Adeyemi a refuzat naționala României și joacă pentru Germania

Adeyemi a venit în România și a jucat cu Borussia Dortmund împotriva Rapidului, pe Arena Națională. Mama tânărului fotbalist a dezvăluit de ce puștiul minune nu a ajuns să îmbrace tricoul reprezentativei tricolore. Oficialii FRF ar fi fost de vină.

Din păcate România nu s-a mişcat cum ar fi trebuit să se mişte. Şi e păcat, pentru că în fotbalul românesc nu se investeşte cât ar trebui, pentru că sunt talente… care pleacă în dreapta şi stânga. E păcat.

(Reporter: Dar de la Federaţie v-a căutat cineva? Când era la Salzburg?) Nu, când era mai mic. L-am dus la o singură dată şi după aia n-a mai fost niciodată. Pentru că a fost… (n.r. face semn că nu i-a plăcut).

Reclamă

N-a fost în lot, ci a fost într-o selectare (n.r. la o selecţie, la un trial) şi i-au spus că e prea mic şi nu l-au mai luat.

Cred că avea… 11 sau 12 ani. Şi după aia ne-au mai scris o dată şi am spus ‘nu mai merg niciodată’, pentru că a fost o experienţă… Neserios, neserios, din păcate„, a declarat mama lui Karim Adeyemi pentru orangesport.ro.

Cu o cotă de piață de 35 de milioane de euro, Adeyemi a jucat în 11 meciuri din Bundesliga, fără a reuși să înscrie. Sezonul trecut a reușit 19 goluri în campionatul Austriei.

Reclamă 4 / 0/3

Karim Adeyemi, înlocuitorul lui Erling Haaland la Borussia Dortmund

Karim Adeyemi (20 ani) este înlocuitorul lui Erling Haaland la Borussia Dortmund. Echipa lui Marco Rose a făcut anunţul oficial la scurt timp după ce superstarul norvegian a semnat cu Manchester City.

Adeyemi s-a născut și a crescut în Germania, din mamă româncă și tată nigerian. El ar fi putut să joace pentru echipa națională a României, dar a ales să evolueze pentru germani. Adeyemi a debutat deja pentru naționala lui Hansi Flick. Până să fie transferat de Dortmund, acesta evolua pentru Red Bull Salzburg.

Cu 3 ani în urmă, Barcelona a vrut să plătească 8 milioane de euro pentru puştiul care avea atunci 16 ani. Arsenal, Bayern Munchen, Liverpool sau Chelsea au vrut să îl transfere. Salzburg l-a adus pe Adeyemi de la Unterhaching, pentru 3.5 milioane de euro, în 2018.

Familia mea și cu mine ne simțim foarte bine la Salzburg, ne putem dezvolta foarte bine aici. Eu am decis să rămân la Salzburg. A fost o idee bună. În 2020 a trebuit să muncim toți mai mult din cauza pauzelor provocate de coronavirus”, conform transfermarkt.de.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
15:31 Ebru Bolat s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris! Va reprezenta România la iahting! 15:22 „Toată lumea așteaptă titlul!” Elias Charalambous, declarație în forță înainte de FCSB – Farul! 14:50 FRF a anunțat ce echipe au primit licența pentru cupele europene! Ce se întâmplă cu Corvinul Hunedoara 14:41 Reacția lui Gigi Becali, după ce a aflat că Risto Radunovic e pe lista lui CFR Cluj! Mesaj direct pentru vedeta de la FCSB 14:17 QPR – Leeds LIVE VIDEO în AntenaPLAY (22:00). Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier Leauge! Echipele probabile 14:07 NEWS ALERTDaniel Niculae, urmărit penal în dosarul materialelor pirotehnice 13:47 Mircea Lucescu, Ion Ţiriac şi Nicolae Badea, super-proiect la unicul Dinamo: „Au avut o întâlnire cei trei” 13:30 „Să vină targa, să mă ia!” Romario, declarație fabuloasă după ce s-a antrenat pentru prima dată în 16 ani! 13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” Vezi toate știrile
Citește și