Închide meniul

Adrian Rus, la un pas să renunțe la fotbal: „Nu îmi place să vorbesc despre asta, nici nu știu cum să încep”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 23 decembrie 2022, 22:26

Adrian Rus, la un pas să renunțe la fotbal: „Nu îmi place să vorbesc despre asta, nici nu știu cum să încep

Adrian Rus joacă în Italia, la Pisa

Adrian Rus joacă în Italia, la Pisa / Profimedia

Adrian Rus a fost la un pas să renunțe la fotbal. Fundașul din naționala României, de la Pisa, a dezvăluit că s-a aflat foarte aproape să își încheie cariera în urmă cu câțiva ani, din cauza problemelor medicale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Rus a povestit cu greu momentele dificile prin care a trecut în 2015, pe vremea când se afla la Olimpia Satu Mare.

Adrian Rus, la un pas să renunțe la fotbal!

Adrian Rus a leșinat din senin într-o zi, iar medicii i-au interzis să mai joace fotbal, în primă fază.

Rus n-a renunțat la visul său, a efectuat mai multe controale, iar în cele din urmă a primit „undă verde” să își continue cariera.

„Nu îmi place să vorbesc despre asta, nici nu știu cum să încep. Părinții mei lucrează într-o piață, era 11 ianuarie țin minte și acum data, am zis să îi vizitez, iar acolo am leșinat pur și simplu.

Reclamă

Nu mi-au găsit cauza, așa că Didi Prodan, Dumnezeu să îl ierte, m-a ajutat să ajung la București, unde, după ce am fost controlat, mi-au dat interzis la fotbal, pentru că se poate întâmpla oricând.

În anul acela dădeam și bacalureatul, dar nu prea învățasem, eu stăteam la antrenamente cu echipa mare de la Satu Mare și apoi mergeam la echipa secundă să mă antrenez și cu ei.

Rus și-a relansat cariera în liga a 4-a: „Nu mai jucasem de 6 luni!”

Antrenorul de la Satu Mare, de la echipa a doua, avea relații în Ungaria și m-a trimis în probe acolo, la o formație de liga a doua. Eu nu mai jucasem, nu mai făcusem nimic de șase luni, așa că m-au chemat din iarnă.

Reclamă 4 / 0/3

Apoi am luat-o pas cu pas, am început în Liga a 4-a și apoi m-am dus la liga a doua, unde am semnat. Acolo am și fost consultat de un medic specialist și mi-a zis că pot să joc”, a povestit Adrian Rus, potrivit frf.tv.

Adrian Rus a adunat 17 selecții la naționala României, reușind să înscrie și un gol, la ultimul meci al anului, cu Moldova.

Cotat la 900.000 de euro de site-ul de specialitate transfermarkt.com, fundașul de 26 de ani joacă la Pisa din luna august. De-a lungul carierei, Rus a mai evoluat la Fehergyarmat, Balmazujvaros, Puskas, Sepsi și Fehervar.

Adrian Rus, la momentul adevărului: „Serie B din Italia e peste campionatul din România”

Recent, Adrian Rus s-a aflat la momentul adevărului şi ne-a dezvăluit că Serie B este mai puternic decât Liga 1 şi decât prima ligă din Ungaria.

„Nu pot spune că m-am acomodat sută la sută la Pisa, dar am şi doi colegi români. Marius, care e mai vechi şi mă ajută să mă acomodez acolo. E puţin mai greu cu limba, cei de acolo nu prea vorbesc engleză, mă refer la stafful tehnic.

Este un pas înainte pentru mine şi îmi doresc să promovez. Suntem puţin departe de promovare, dar sper să ne revenim cât mai repede. Am semnat la Pisa pentru că principalul obiectiv e promovarea.

Serie B este un campionat puternic. Am evoluat în Ungaria şi România şi eu zic că este peste.”, a spus Rus, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Reclamă

Şi cifrele îi dau dreptate lui Rus. Valorea de piaţă a Serie B este evaluată de transfermarkt la 523 de milioane de euro, în timp ce Liga 1 e cotată la 204 milioane de euro. Prima ligă din ţara vecină e cotată la 136 de milioane de euro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și