Închide meniul
Video

„Alo, copile, aici eu sunt căpitanul!”/ „Vezi-ți de programul tău!” Tupeu de campion! Așa a început prietenia dintre Gică Popescu și Dan Petrescu

Reclamă

Publicat: 20 iunie 2022, 14:41

Așa a început prietenia dintre Gică Popescu și Dan Petrescu

Dan Petrescu, alături de Gică Popescu la naţionala României / Profimediaimages

Gică Popescu şi Dan Petrescu sunt prieteni de o viață! Antrenorul celor de la CFR Cluj a dezvăluit, într-un interviu pentru Antena Sport, cum l-a cunoscut cu fostul căpitan de la Barcelona. Cei doi s-au întâlnit când aveau 16 ani, iar ”Bursucul” l-a luat tare pe cel care avea să-i devină unul dintre cei mai buni prieteni.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Petrescu și Popescu s-au cunoscut la naționala României U16. ”Baciul” era lider acolo, dar ”Bursucul” a venit cu tupeu. Chiar de la primul antrenament, Dan Petrescu a rupt ritmul, dar a fost atenționat imediat de Gică Popescu.

Dan Petrescu, despre prietenia cu Gică Popescu

Tupeul lui Petrescu l-a impresionat pe Popescu, care a decis să-l ia cu el în cameră. De atunci, cei doi au rămas prieteni.

Eu eram cu tupeu. Pe Gică Popescu, așa l-am cunoscut. La națională, la U16. El era barosanul echipei acolo. Eu am început să alerg primul.

– Alo, băi copile, în spate!
– Ce vrei, mă?
– Vezi că eu sunt căpitanul!
– Nu mă interesează, fă-ți antrenamentul tău!

Reclamă

După antrenament, mi-a zis: ‘Hai, stai cu mine în cameră!’ A văzut că sunt nebun cu fotbalul. Așa ne-am împrietenit și am rămas prieteni. Eu, pe teren, nu am frică! Nu am mamă, nu am tată! Așa m-am impus peste tot unde m-am dus”, a povestit Dan Petrescu într-un interviu pentru Antena Sport, difuzat în emisiunea AS.ro LIVE.

Dan Petrescu şi Gică Popescu au devenit doi dintre jucătorii cu cele mai multe selecţii la echipa naţională a României. „Baciul” ocupă a treia treaptă a podiumului, cu 115 apariţii la prima reprezentativă. Petrescu este pe locul 6, cu 95 de prezenţe. Dorinel Munteanu, cu 134 de selecţii, este primul în clasament.

Dan Petrescu a fost dărâmat după meciul cu Suedia, de la Mondialul din 1994

Naţionala României, cu Hagi, Popescu şi Petrescu în echipă, a fost extrem de aproape de semifinala Campionatului Mondial din 1994.

Reclamă 4 / 0/3

Dan Petrescu şi-a adus aminte, într-un interviu acordat în exclusivitate la Antena Sport, că a fost extrem de afectat de înfrângerea cu Suedia, din sferturile de finală ale Cupei Mondiale. Actualul antrenor al campioanei CFR Cluj spune că a rămas o lună de zile în SUA şi nu s-a mai antrenat.

România a fost eliminată de Suedia în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, după loviturile de departajare. Dan Petrescu şi Miodrag Belodedici sunt cei doi jucători care au ratat pentru naţionala României.

Cel mai mare regret a fost meciul cu Suedia. O lună nu am mai făcut nimic, am rămas în America, nu m-am mai antrenat. Am suferit foarte mult. Eu, personal, visam să câştig Mondialul. Nouă nu ne era frică de Brazilia atunci. Noi chiar voiam să luăm Campionatul Mondial„, a spus Dan Petrescu, în exclusivitate pentru Antena Sport.

Recomandări
  • Dan Petrescu, povești de senzație la AS.ro LIVE
  • AS.ro LIVE este de luni până vineri, de la 10:30, pe www.as.ro/live

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:43 Dan Petrescu a fost dorit la FCSB! Motivul pentru care nu s-a înţeles cu Gigi Becali: „Am stat până dimineaţa să discutăm!” 10:25 LIVE VIDEOCalificările Marelui Premiu al Chinei sunt ACUM pe Antena 3 CNN şi LIVE STREAM în AntenaPLAY! Steag roșu provocat de Carlos Sainz 10:04 FCSB – Rapid, LIVE TEXT, 20:30! Roş-albaştrii, la un pas de titlu! Lobonţ va debuta pe banca giuleştenilor! Echipele probabile 9:30 Cum a reacţionat David Popovici când i-a fost doborât recordul mondial: „Mi-ar fi plăcut să fie doar al meu!” 9:11 VIDEO„A făcut precum Gundogan” Spaniolii nu au milă de Charles Leclerc, după ce s-a plâns de Carlos Sainz în China! Scandal la Ferrari 9:05 Adrian Mititelu, în „război” cu Ionel Ganea: „Am intervenit la echipa ca să joace fiul lui!” 8:38 „CFR Cluj să se gândească bine la meciul acesta!” Gică Hagi, euforic după ce Farul i-a umilit pe clujeni! Jucătorul remarcat 8:34 Fotbalistul lui Gică Hagi care vrea să plece de la Farul, după ce a marcat cu CFR Cluj: „Nu pot să mint” 8:17 Mihai Stoica, semne de întrebare despre revenirea lui Dan Petrescu la CFR Cluj: „Dacă era hotărât, venea de acum!” 7:46 VIDEOFernando Alonso, cu zâmbetul pe buze după incidentul care l-a trimis pe ultimul loc în cursa de sprint din China: „Mi-a plăcut” Vezi toate știrile
Citește și