Închide meniul

Andrei Artean a fost convocat în premieră, la 30 de ani, de Edi Iordănescu! Trei debutanţi pentru „dubla” decisivă pentru EURO

Viviana Moraru Publicat: 11 noiembrie 2023, 14:29

Reclamă
Andrei Artean a fost convocat în premieră, la 30 de ani, de Edi Iordănescu! Trei debutanţi pentru „dubla decisivă pentru EURO

Andrei Artean a fost convocat în premieră, la 30 de ani, de Edi Iordănescu

Andrei Artean, la finalul unui meci al Farului/ Profimedia

Andrei Artean a fost convocat în premieră la echipa naţională de către Edi Iordănescu, pentru „dubla” cu Israel şi Elveţia. Căpitanul lui Gică Hagi de la Farul bifează prima selecţie sub „tricolor”, chiar în acţiunea finală din aceste preliminarii.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va duela cu Israel, pe 18 noiembrie, de la ora 21:45. De la aceeaşi oră, pe 21 noiembrie, „tricolorii” vor da piept cu Elveţia, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Andrei Artean, convocat în premieră, la 30 de ani, la naţională de Edi Iordănescu

Andrei Artean, în vârstă de 30 de ani, a fost convocat pentru prima dată la echipa naţională, după evoluţiile solide de la Farul. Mijlocaşul a bifat 24 de meciuri pentru campioană în acest sezon, reuşind să marcheze două goluri.

Cu o zi înainte ca Edi Iordănescu să anunţe lotul pentru „dubla” cu Israel şi Elveţia, Andrei Artean a fost întrebat la conferinţa de presă a Farului despre echipa naţională. Acesta a declarat că i-ar plăcea să joace sub „tricolor”: „Eu sper să ajung odată şi la naţională”, a declarat Artean.

De asemenea, pe lângă Andrei Artean, Edi Iordănescu i-a mai convocat în premieră şi pe Andres Dumitrescu şi Bogdan Racoviţan.

Reclamă

Andres Dumitrescu este un fundaş stânga de 22 de ani, care evoluează la Slavia Praga. Acesta a bifat 16 meciuri la formaţia din Cehia.

De cealaltă parte Bogdan Racoviţan, în vârstă de 23 de ani, evoluează pe poziţia de fundaş centra la Rakow, echipă la care este coechipier cu Deian Sorescu. În acest sezon, Racoviţan a bifat 24 de meciuri în Polonia, reuşind să marcheze şi tre goluri.

Marius Ştefănescu a revenit în lotul naţionalei, bifând a doua selecţie, după un an. Şi George Puşcaş a revenit în lotul „tricolorilor”, după ce a absentat de la ultima acţiune.

Reclamă 4 / 0/3

Absenţi sunt Dennis Man, Mario Camora, Cristi Manea şi Deian Sorescu, toţi fiind accidentaţi. Ştefan Târnovanu nu a mai fost convocat de Edi Iordănescu, în locul său fiind chemat Ionuţ Radu.

Lotul naţionalei pentru „dubla” decisivă cu Israel şi Elveţia

A fost publicat lotul naţionalei pentru „dubla” decisivă din preliminariile EURO 2024, cu Israel şi Elveţia. Edi Iordănescu a anunţat pe ce jucători va miza pentru a duce România la Campionatul European. Ultimul meci din campania de calificare, cu Elveţia, va fi pe 21 noiembrie, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

„Pentru aceste ultime două meciuri din preliminariile EURO 2024, selecționerul Edward Iordănescu a convocat 28 de jucători:

PORTARI: Horațiu MOLDOVAN (FC Rapid 1923, 7/0), Florin NIȚĂ (Gaziantep | Turcia, 19/0), Ionuț RADU (Bournemouth | Anglia, 4/0);

FUNDAȘI: Andrei RAȚIU (Rayo Vallecano | Spania, 13/1), Vasile MOGOȘ (CFR Cluj, 4/0), Radu DRĂGUȘIN (Genoa | Italia, 11/0), Andrei BURCĂ (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 23/1), Adrian RUS (Pafos | Cipru, 18/1), Bogdan RACOVIȚAN (Raków | Polonia, 0/0), Nicușor BANCU (Universitatea Craiova, 32/2), Andres DUMITRESCU (Slavia Praga | Cehia, 0/0);

MIJLOCAȘI: Marius MARIN (Pisa | Italia, 13/0), Vladimir SCRECIU (Universitatea Craiova, 3/0), Andrei ARTEAN (Farul Constanța, 0/0), Răzvan MARIN (Empoli | Italia, 50/3), Alexandru CICÂLDĂU (Konyaspor | Turcia, 33/4), Nicolae STANCIU (Damac | Arabia Saudită, 64/14), Darius OLARU (FCSB, 14/0), Olimpiu MORUȚAN (Ankaragucu | Turcia, 13/1), Marius ȘTEFĂNESCU (Sepsi OSK, 2/0), Ianis HAGI (Deportivo Alaves | Spania, 29/3), Valentin MIHĂILĂ (Parma | Italia, 16/4), Florinel COMAN (FCSB, 10/1);

ATACANȚI: Florin TĂNASE (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 17/2), Denis DRĂGUȘ (Gaziantep | Turcia, 6/2), George PUȘCAȘ (Genoa | Italia, 38/10), Denis ALIBEC (Muaiter | Qatar, 35/4), Daniel BÎRLIGEA (CFR Cluj, 1/0)”, a anunţat frf.ro.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 LIVE TEXTBorussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug a deschis scorul! Duel de foc pentru un loc în finala Champions League 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! 21:04 Dennis Man şi Valentin Mihăilă au promovat în Serie A! Performanţă uriaşă pentru jucătorii naţionalei, alături de Parma! 21:00 VIDEOLecco – Sampdoria a fost în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo a făcut un pas important în lupta pentru baraj 20:51 Video„Selecţionerul nostru e un clovn!” Scandal uriaş la naţionala Ungariei, după înfrângerea istorică cu România 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev Vezi toate știrile
Citește și