Închide meniul

Andrei Burcă, discurs fabulos în cantonamentul echipei naţionale: „Este ultimul vis pe care îl mai am!” Anunţ despre lupta la titlu: „Va fi o nebunie”

Valentin Pîrcălabu Publicat: 15 noiembrie 2022, 17:26 / Actualizat: 26 aprilie 2023, 19:00

Andrei Burcă, discurs fabulos în cantonamentul echipei naţionale: „Este ultimul vis pe care îl mai am! Anunţ despre lupta la titlu: „Va fi o nebunie

Andrei Burcă, discurs fabulos

Captură FRF TV

  • Andrei Burcă, discurs fabulos în cantonamentul echipei naţionale
  • Ce a spus de lupta la titlu

Andrei Burcă, discurs fabulos în cantonamentul echipei naţionale. Fundaşul celor de la CFR Cluj a spus că o calificare cu naţionala României la un turneu final este marele său vis.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei Burcă a vorbit şi despre lupta la titlu în Liga 1 şi e de părere că va fi un playoff extrem de disputat.

Andrei Burcă, discurs fabulos în cantonamentul echipei naţionale: „Este ultimul vis pe care îl mai am!”

Este ultimul vis pe care îl am mai să joc cu naţionala României la un turneu final. Este cel mai important tricou pe care îl îmbrac pentru mine. Am titluri, am cupe câştigate, am jucat şi în Champions League, dar aceasta ar fi cea mai mare realizare pentru mine în acest moment. Să îşi schimbe mentalitatea pentru că aici se face diferenţa între noi şi fotbalul de performanţă. Trebuie să ne schimbăm această gândire, să intrăm încrezători pe teren. Este total alt nivel, sunt alţi adversari, e mai puternică competiţie, acolo sunt cele mai bune echipe din campionate. Ajută mult echipa naţională. Ar fi benefic pentru echipa naţională să avem mai multe echipe calificate în cupele europene. Discutăm mereu, la masă cam astea sunt discuţiile pe care le avem. O să fie nebunie playoff-ul acesta, din punctul meu de vedere„,a spus Andrei Burcă pentru FRF TV.

Reclamă

Edi Iordănescu, îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova

Edi Iordănescu este îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova, de pe 17 noiembrie, respectiv 20 noiembrie. Selecţionerul României a avut bătăi de cap în încercarea de a alcătui lotul pentru cele două meciuri test, ultimele înaintea preliminariilor pentru EURO 2024.

Mi-aş fi dorit ca această acţiune să fie una de continuitate şi consolidare. S-a transformat în una de oportunitate şi afirmare. Mi-aş fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în sensul în care să mergem deja pe continuitate în selecţie, în abordare. Să continuăm lucrul la automatismele de joc. Să tratăm cu caracter oficial aceste jocuri amicale pentru că reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei EURO. Din păcate am întâmpinat multe dificultăţi în a aduce jucători. Nu e perioadă FIFA şi cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulţumesc cluburilor din ţară că au făcut acest efort şi nu s-au opus şi au susţinut echipa naţională. Din păcate de afară am primit multe semne negative şi în acelaşi timp probleme medicale.

Reclamă

Sunt cel puţin 12-13 jucători care erau pe lista noastră, pe care îi aveam în planuri, care nu pot să fie alături de noi. Aşadar, a trebuit să ne repoziţionăm şi am avut de ales între a aduce mai mulţi jucători din competiţia internă care au experienţă şi sunt jucători atât la Craiova, cât şi la FCSB, probabil şi de la Rapid, care puteau să facă parte din acest nucleu, dar am ales o altă variantă. Dar am ales să mergem pe tinereţe. Sunt mulţi care vin de la sub 21. Avem o medie de vârstă de 24 de ani, avem 10 posibil debutanţi. 18 jucători care fac parte din generaţiile sub 21„, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Iordănescu a anunţat care este principala temere pe care o are înaintea celor două meciuri amicale.

„Trebuie să propunem un fotbal total, doar aşa vom avea o şansă”

Pe mine mă îngrijorează nu media de vârstă, ci lipsa experienţei internaţionale. Avem din păcate foarte puţini jucători care ştiu ce înseamnă jocul la nivel internaţional, care la nivel de cluburi se luptă pentru astfel de obiective. Asta este o problemă. Când îţi lipseşte experienţa internaţională vii şi o cauţi la echipa naţională şi nu e greu să o găseşti pentru că nu te aşteaptă nimeni.

Reclamă 4 / 0/3

Avem adversari de calibru. Avem acum două jocuri amicale foarte importante şi o să vedeţi că începând cu primul joc o să avem o opoziţie dură. Slovenia e o echipă care este deja consolidată şi traversează o perioadă foarte bună. Noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor. Să propunem un fotbal total şi doar aşa vom avea o şansă. Asta ar fi problema în momentul de faţă mai mare, lipsa experienţei internaţionale şi nu vârsta„, a mai spus selecţionerul României.

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
28
mart.
23:35
Simona Halep nu va participa la Stuttgart! Anunţul organizatorilor turneului din Germania
28
mart.
23:35
Pierdere importantă pentru FCSB înainte de meciul cu Farul! Fotbalistul lui Gigi Becali care e în pericol să îşi încheie sezonul!
28
mart.
23:01
FotoHoraţiu Moldovan şi-a făcut publică relaţia cu fosta iubită a lui Dragoş Nedelcu! Primele imagini cu cei doi sărutându-se!
28
mart.
23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
28
mart.
22:16
VideoCampioana europeană Mihaela Cambei e gata să dea lovitura la Cupa Mondială de haltere, LIVE în AntenaPLAY! Cum se pregăteşte
28
mart.
22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
28
mart.
21:50
Eliza Samara – Wang Yidi (vineri, 07:30, AntenaPLAY), duel pentru sferturile de finală de la WTT Champions Incheon 2024
28
mart.
21:37
VideoAlimentele care le dau energie „tricolorilor” din naţionalele de tineret ale României! Puştii le recomandă tuturor românilor
28
mart.
21:29
Cum a trăit Toto Wolff momentul în care Lewis Hamilton i-a spus că pleacă la Ferrari: „Cred că a fost dificil pentru el”
28
mart.
20:30
Anunţul lui Andrei Nicolescu după decizia teribilă primită de Dinamo: „Vom ataca”! Planul „câinilor” pentru a scăpa de sancţiune!
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: "La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine"
Echipa naţională • 28 mart., 23:01
Viorel Moldovan, sfat preţios pentru jucătorul pus la zid de Edi Iordănescu: „La muncă, copile! Trece trenul pe lângă tine”
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Echipa naţională • 28 mart., 22:15
Reacţia lui Edi Iordănescu după ce Gică Hagi l-a lăudat pe Ianis Hagi şi a dat de înţeles că trebuie să fie la EURO 2024
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 28 mart., 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
"Merită Ianis Hagi să fie la EURO?" Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 28 mart., 16:22
„Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”