Închide meniul

Edi Iordănescu, îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova: „Asta e problema!”. Ce bătăi de cap a avut selecţionerul României

Iulian Focșăneanu Publicat: 13 noiembrie 2022, 16:36

Edi Iordănescu, îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova: „Asta e problema!. Ce bătăi de cap a avut selecţionerul României

Andorra – România LIVE VIDEO | Ce soluţii are Edi Iordănescu după accidentarea lui George Puşcaş

Edi Iordănescu, la conferința de presă / Profimedia

  • Edi Iordănescu, declaraţii înaintea amicalelor naţionalei României
  • Ce a spus despre meciurile cu Slovenia şi Moldova

Edi Iordănescu este îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova, de pe 17 noiembrie, respectiv 20 noiembrie. Selecţionerul României a avut bătăi de cap în încercarea de a alcătui lotul pentru cele două meciuri test, ultimele înaintea preliminariilor pentru EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Iordănescu a ales să mizeze pe mai mulţi jucători tineri, după ce a fost refuzat de cluburile din cele mai importante cluburi ale Europei.

Edi Iordănescu a recunoscut că este îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova

Mi-aş fi dorit ca această acţiune să fie una de continuitate şi consolidare. S-a transformat în una de oportunitate şi afirmare. Mi-aş fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în sensul în care să mergem deja pe continuitate în selecţie, în abordare. Să continuăm lucrul la automatismele de joc. Să tratăm cu caracter oficial aceste jocuri amicale pentru că reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei EURO. Din păcate am întâmpinat multe dificultăţi în a aduce jucători. Nu e perioadă FIFA şi cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulţumesc cluburilor din ţară că au făcut acest efort şi nu s-au opus şi au susţinut echipa naţională. Din păcate de afară am primit multe semne negative şi în acelaşi timp probleme medicale.

Reclamă

Sunt cel puţin 12-13 jucători care erau pe lista noastră, pe care îi aveam în planuri, care nu pot să fie alături de noi. Aşadar, a trebuit să ne repoziţionăm şi am avut de ales între a aduce mai mulţi jucători din competiţia internă care au experienţă şi sunt jucători atât la Craiova, cât şi la FCSB, probabil şi de la Rapid, care puteau să facă parte din acest nucleu, dar am ales o altă variantă. Dar am ales să mergem pe tinereţe. Sunt mulţi care vin de la sub 21. Avem o medie de vârstă de 24 de ani, avem 10 posibil debutanţi. 18 jucători care fac parte din generaţiile sub 21„, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Iordănescu a anunţat care este principala temere pe care o are înaintea celor două meciuri amicale.

Reclamă

„Trebuie să propunem un fotbal total, doar aşa vom avea o şansă”

Pe mine mă îngrijorează nu media de vârstă, ci lipsa experienţei internaţionale. Avem din păcate foarte puţini jucători care ştiu ce înseamnă jocul la nivel internaţional, care la nivel de cluburi se luptă pentru astfel de obiective. Asta este o problemă. Când îţi lipseşte experienţa internaţională vii şi o cauţi la echipa naţională şi nu e greu să o găseşti pentru că nu te aşteaptă nimeni.

Avem adversari de calibru, avem acum două jocuri amicale foarte importante şi o să vedeţi că începând cu primul joc o să avem o opoziţie dură. Slovenia e o echipă care este deja consolidată şi traversează o perioadă foarte bună. Noi trebuie să ne ridicăm la nivelul lor, să propunem un fotbal total şi doar aşa vom avea o şansă. Asta ar fi problema în momentul de faţă mai mare, lipsa experienţei internaţionale şi nu vârsta„, a mai spus selecţionerul României.

Lotul convocat de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Slovenia și Moldova

FRF a anunțat lotul de jucători convocat de Edi Iordănescu pentru amicalele cu Slovenia și Moldova, ultima acțiune a echipei naționale în 2022.

Reclamă 4 / 0/3

Alexandru Pantea, de la FCSB, Antonio Sefer, de la Rapid, Raul Opruț, de la Hermannstadt, și Mihai Popa, de la FC Voluntari, se află la prima convocare!

PORTARI: Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0), Mihai Popa (FC Voluntari, 0/0)

FUNDAȘI: Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Alexandru Pantea (FCSB, 0/0), Adrian Rus (Pisa | Italia, 16/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 23/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 13/0), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 1/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2), Raul Opruț (Hermannstadt, 0/0)

MIJLOCAȘI: Darius Olaru (FCSB, 7/0), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 7/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 8/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 43/2), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 26/3), Andrei Cordea (FCSB, 4/0), Olimpiu Moruțan (Pisa | Italia, 3/0), Antonio Sefer (FC Rapid 1923, 0/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 3/0), Claudiu Petrila (CFR Cluj, 0/0)

ATACANȚI: George Pușcaș (Genoa | Italia, 32/10), Denis Alibec (Farul Constanța, 27/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 15/2)

Absenţe uriaşe pentru selecţionerul României

Cluburile din Italia şi Spania nu i-au las pe jucătorii noştri să vină la lot, pentru că meciurile nu sunt pe date stabilite de UEFA, astfel că echipele nu sunt obligate să-şi trimită fotbaliştii la acţiunile naţionalelor.

Astfel, Chiricheş, Radu, Raţiu, Paşcanu, Răzvan Marin (doar un meci), Man şi Mihăilă nu sunt prezenţi la meciurile menţionate mai sus. Nici Nicolae Stanciu nu a venit în Europa pentru cele două amicale.

Reclamă

Ar trebui să fie convocat Ianis Hagi la EURO 2024 dacă nu va juca la Alaves în următoarea perioadă?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
17:42 Dani Alves şi Robinho, desfiinţaţi de un fost coechipier: „Dacă îi făceau asta fiicei mele, nu mai eram la interviu acum” 16:59 Irina Begu s-a calificat în sferturile de finală din Antalya! Românca, fără set pierdut de la revenirea în circuit 16:57 Bocciu şi ceilalţi doi ultraşi ai Rapidului rămân în arest! Decizia de ultimă oră a instanţei 16:43 VideoCamelia Bălțoi prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari știri ale zilei de 28 martie 16:39 Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi 16:22 „Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu 15:42 Stadionul pe care va juca Dinamo, după sancțiunea primită! Anunț de ultim moment: „Îi ajutăm cu orice!” 14:56 Dan Şucu, mesaj pentru fanii Rapidului, după ce ultraşii au ajuns în arest: „Au început campaniile de dezinformare” 14:24 Cristiano Bergodi, reacție fermă înainte de Universitatea Craiova – Rapid: „Ne-a prăbușit!” Ce a spus despre Dan Șucu 14:03 Surpriză de proporții! Max Verstappen ar fi favorit să-i ia locul lui Lewis Hamilton la Mercedes Vezi toate știrile
Pe același subiect
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
Echipa naţională • 16:39
Andrei Borza a reacţionat, după ce a fost pus la zid de Edi Iordănescu! Replica fundaşului de la Rapid după escapada de la Iaşi
"Merită Ianis Hagi să fie la EURO?" Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Echipa naţională • 16:22
„Merită Ianis Hagi să fie la EURO?” Răspunsul pe care l-a dat Anghel Iordănescu
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a "uitat" din nou pe bancă pe Ianis
Echipa naţională • 27 mart., 22:46
Gică Hagi l-a atacat pe Edi Iordănescu, după ce l-a „uitat” din nou pe bancă pe Ianis: „E de reflectat!”
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti
Echipa naţională • 27 mart., 22:17
Edi Iordănescu l-a vizitat pe Carlo Ancelotti! L-a avut alături pe tatăl lui şi a transmis un mesaj superb: „Doi titani!”
"Edi Iordănescu s-a gândit la Alex Chipciu?" Răspunsul dat imediat de un oficial FRF
Echipa naţională • 27 mart., 19:23
„Edi Iordănescu s-a gândit la Alex Chipciu?” Răspunsul dat imediat de un oficial FRF