Închide meniul

Anghel Iordănescu s-a convins după ce Edi Iordănescu a calificat România la EURO 2024: „Este mai bun decât mine!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 19 noiembrie 2023, 18:55

Reclamă
Anghel Iordănescu s-a convins după ce Edi Iordănescu a calificat România la EURO 2024: „Este mai bun decât mine!

Anghel Iordănescu s-a convins după ce Edi Iordănescu a calificat România la EURO 2024

Anghel Iordănescu şi Edi Iordănescu / Hepta

Anghel Iordănescu anunţă că s-a convins după ce Edi Iordănescu a calificat România la EURO 2024. Fostul selecţioner al tricolorilor l-a ridicat în slăvi pe fiul său, cel care i-a călcat pe urme şi a dus prima reprezentativă la un turneu final. „Este mai bun decât mine”, a ţinut să afirme „Puiu” Iordănescu.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a mai fost prezentă la cinci turnee finale europene, în 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016. Edi Iordănescu s-a alăturat pe lista selectă pe care se mai aflau Anghel Iordănescu, Victor Piţurcă, Emeric Ienei, Mircea Lucescu şi Angelo Niculescu.

Anghel Iordănescu s-a convins după ce Edi Iordănescu a calificat România la EURO 2024

Nici nu ştiu ce să vă spun. Aţi făcut o paralelă între Cardiff şi Budapesta. Cred că este un moment fantastic al fotbalului românesc. Aveam nevoie. Fanii aveau nevoie de o calificare. Opt ani şi fără speranţă până acum. Îl ascult acum pe selecţioner şi învăţăm din nou să ne bucurăm.

Sincer, a preluat echipa naţională într-un mooment extrem de delicat. Ratasem nişte calificări. Echipa naţională nu se mai calificase de opt ani. Echipele de club ieşeau pe linie din cupele europene. Cu probleme de efectiv, de selecţie, de atitudine şi comportament. Din acest punct de vedere pot să spun că actualul selecţioner îl întrece pe fostul antrenor al naţionalei, Anghel Iordănescu. A dovedit că este mai bun decât fostul antrenor Anghel Iordănescu.

E de discutat şi am să vin cu argumente. Ultima calificare s-a întâmplat ieri, cu Edqard Iordănescu. Cel mai bun antrenor este cel care a obţinut ultima calificare. Până acum şi-a îndeplinit toate promisiunile pe care le-a făcut. Actualul selecţioner este mult mai analitic decât fostul antrenor Anghel Iordănescu. Ştiu cum pregăteşte meciurile, cât munceşte pentru pregătirea din punct de vedere tactic, tehnic. Cum pregăteşte cu staff-ul şi studiază adversarul. O spun cu mâna pe inimă. E mai bun decât mine, dar nu e mai cunoscut decât mine. Dar ştiţi de ce, eu sunt şi general„, a declarat Anghel Iordănescu pentru digisport.ro.

Reclamă

Anghel Iordănescu ştie cum a reuşit fiul său să ducă naţionala României la turneul final.

El a preluat echipa într-un moment extrem de greu. Nu a făcut nimic altceva decât să reconstruiască echipa naţională. A înţeles echipa naţională. Practic s-a asigurat, cifrele vorbesc în favoarea lui, că are nevoie de linişte pe linia de fund. A înţeles că trebuie să facă un grup unit, pentru că el nu avea jucători care să decidă singuri un meci. Din acest punct de vedere a reuşit. Şi nu în ultimul rând, a înţeles că jucătorul trebuie să vină cu inima la echipa naţională, fără mofturi„, a mai spus fostul selecţioner al României.

Edi Iordănescu le-a mulțumit foștilor selecționeri ai echipei naționale

După calificarea la EURO 2024, selecționerul echipei naționale a transmis un mesaj prin intermediul rețelelor de socializare în care le-a mulțumit tehnicienilor care au pregătit, în trecut, prima reprezentativă a României

Reclamă 4 / 0/3

Mulțumesc, Mirel!! Mulțumesc, Cosmin!! La mijloc este și munca voastră!! Echipa națională a României vă salută!” a fost mesajul publicat de selecționerul echipei naționale, pe contul personal de Facebook.

Cosmin Contra a fost selecționerul echipei naționale în perioada septembrie 2017 – noiembrie 2019. În perioada respectivă, „tricolorii” au ratat participarea la Cupa Mondială din 2018, dar și la Campionatul European din 2020.

În mandatul acestuia, naționala a jucat 24 de meciuri, din care a câștigat 13 partide, și a piercut 5 meciuri.

De cealaltă parte, Mirel Rădoi s-a aflat pe banca primei reprezentatve în perioada noiembrie 2019 – noiembrie 2021. În mandatul acestuia, „tricolorii” au ratat calificarea la Campionatul Mondial din 2022, care s-a jucat în Qatar.

A pregătit România în 20 de partide, dintre care a câștigat 8 meciuri, a obținut 4 rezultate de egalitate și a suferit 8 înfrângeri.

Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:45 VIDEOMax Verstappen va pleca din pole position în Marele Premiu de Formula 1 de la Miami (Antena 3 CNN şi AntenaPLAY, 23:00) 22:35 Promisiunea lui Kopic după ce Dinamo a ajuns într-o situaţie dramatică: „Vom lupta până la final, vom lupta pentru club!” 22:20 Ahmed Bani, la pământ după ce Dinamo a fost egalată de U Cluj: „Trebuia să câștigăm cu orice preț!” 22:02 Cum arată clasamentul în playout după U Cluj – Dinamo 3-3. Situaţie disperată pentru echipa lui Kopic 21:31 NEWS ALERTReal Madrid e noua campioană a Spaniei! Echipa lui Ancelotti a câştigat titlul cu 4 etape înainte de final 21:29 Erling Haaland, cifre fabuloase la Manchester City! Starul norvegian a făcut show și a marcat patru goluri 21:00 VIDEOProgramul complet al F1 Academy™ de la Miami! Abby Pulling a câștigat prima cursă, live în AntenaPLAY 20:42 „S-au înțeles!” Mihai Stoica a anunțat transferul lui Florinel Coman! Ultimele detalii despre negocieri 20:35 U Cluj – Dinamo 3-3! „Câinii”, egalați în minutul 90+1! Au nevoie de un miracol pentru a nu retrograda 20:29 Motivul pentru care Ianis Hagi nu a revenit la Farul, înainte de EURO 2024: „Era huiduit de 200-300 de spectatori” Vezi toate știrile
Citește și