Închide meniul

AS.ro LIVE | Selecția făcută de Edi Iordănescu pentru meciul Finlanda – România a fost analizată în emisiunea lui Cătălin Oprișan

Reclamă

Viviana Moraru Publicat: 23 septembrie 2022, 8:30 / Actualizat: 23 septembrie 2022, 11:21

AS.ro LIVE | Selecția făcută de Edi Iordănescu pentru meciul Finlanda – România a fost analizată în emisiunea lui Cătălin Oprișan

Edi Iordănescu, mesaj pentru Nicolae Dică

Edi Iordănescu, într-un meci pe banca României/ Profimedia

Cătălin Oprişan analizează selecţia făcută de Edi Iordănescu pentru partida dintre Finlanda şi România, în emisiunea AS.ro LIVE, de la 10:30. Meciul din Liga Naţiunilor va fi în direct la Antena 1 şi AntenaPLAY, de la 21:45, cât şi în format LIVE VIDEO, pe AS.ro.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România se va lupta pentru a doua victorie în grupa de Liga Naţiunilor, în deplasarea din Finlanda. „Tricolorii” se află pe ultimul loc în grupa de Liga Naţiunilor, cu trei puncte, obţinute chiar după o victorie cu nordicii din tur.

AS.ro LIVE | Selecția făcută de Edi Iordănescu pentru meciul Finlanda – România, analizată în emisiunea lui Cătălin Oprișan (10:30)

România nu a pierdut niciodată în faţa Finlandei. De altfel, cea mai mare victorie din istoria naţionalei a fost chiar în faţa nordicilor, 9-0 în 1973.

Pentru ultimele două partide din această ediţie de Liga Naţiunilor, Edi Iordănescu a oferit şi surprize atunci când a publicat lista cu cei convocaţi. Alexandru Maxim, Florin Niţă şi Alexandru Mitriţă, jucători de bază la echipa naţională în acţiunile precedente, nu au fost chemaţi pentru meciurile din această lună.

Totodată, echipa care dă cei mai mulţi jucători la echip naţională este FCSB, cu 4: Andrei Cordea, Florinel Coman, Ştefan Târnovanu şi Darius Olaru. Totodată, campioana CFR Cluj are trei jucători, iar liderul la zi din Liga 1, Farul, are doi, Denis Alibec şi Tudor Băluţă.

Reclamă

Edi Iordănescu, cel mai sincer discurs înainte de Finlanda – România

Edi Iordănescu a oferit cel mai sincer discurs înaintea meciului Finlanda – România, din Liga Națiunilor. Partida va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Antena 1 și AntenaPLAY, vineri, de la ora 21:45. Selecționerul „tricolorilor” a fost întrebat dacă se teme de ceva înaintea duelului de la Helsinki, ținând cont de presiunea uriașă din jurul echipei naționale.

„Pun foarte multă presiune pe ei, pun presiune pe comportamentul și atitudinea lor. Îmi doresc foarte tare să ne schimbăm gândirea. Iar mâine aștept să fim mult mai deciși, mult mai implicați, mult mai combativi, cu alt spirit, cu altă determinare, cu altă personalitate în joc. Efectiv, să ne sacrificăm pentru rezultat.

Și când tragem linie la această acțiune, să avem o poziție cât mai bună în clasament. Teoretic, încă avem șanse și la locul 1. Dar să primim niște răspunsuri bune și să rămănem cu impresie de încredere. Îmi doresc puncte, îmi doresc ca atunci când vom trage linie, să rămânem cu speranțe. Este un lucru pe care toți suporterii naționalei îl așteaptă.

Reclamă 4 / 0/3

„Ți-e frică de ceva?”. Ce a răspuns selecționerul

Referitor la viitorul meu, în momentul de față e cel mai puțin important lucru. A primat tot timpul interesul echipei naționale. Cum a fost în iunie, va fi și acum o analiză complexă după ce vom termina. Vom trage concluzii. Ținând cont că, după primele două meciuri amicale din martie, în condițiile în care știți ce probleme am avut atunci cu 14-15 jucători bolnavi, începând din prima zi în care am semnat, dacă de atunci s-a discutat despre viitorul meu la echipa națională… ce mai contează ce se va discuta de acum înainte?

Contează interesul echipei naționale. Și, în final, spun un singur lucru: doar cei care sunt în meseria mea și stau acasă și nu antrenează nu sunt în pericol. Restul, când antrenezi, ești tot timpul în pericol și sunt pregătit pentru orice și să îmi asum absolut orice”, a spus Edi Iordănescu, la conferința de presă.

Lotul României pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia

Edi Iordănescu a anunţat lotul pentru meciurile cu Finlanda şi Bosnia! Tudor Băluţă este cea mai mare surpriză a selecţionerului, în timp ce FCSB are patru jucători: Ștefan Târnovanu, Darius Olaru, Andrei Cordea şi Florinel Coman.

  • Portari: Ionuț Radu (Cremonese | Italia, 0/0), Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 0/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 0/0);
  • Fundaşi: Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 8/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 18/2), Adrian Rus (Pisa | Italia, 14/0), Ionuț Nedelcearu (Palermo | Italia, 21/2), Andrei Burcă (CFR Cluj, 12/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 26/2), Mario Camora (CFR Cluj, 8/0); Bogdan Mitrea (Universitatea Craiova)
  • Mijlocaşi: Deian Sorescu (Rakow | Polonia, 7/0), Dennis Man (Parma |Italia, 14/4), Andrei Cordea (FCSB, 2/0), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad Kalba | EAU, 25/3), Daniel Boloca (Frosinone | Italia, 0/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 6/0), Nicolae Păun (Sepsi OSK, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 7/0), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 41/2), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 54/11), Darius Olaru (FCSB, 6/0), Denis Drăguș (Standard Liege | Belgia, 2/0), Florinel Coman (FCSB, 5/0);
  • Atacanţi: George Pușcaș (Genoa | Italia, 30/8), Denis Alibec (Farul Constanța, 25/2), Florin Tănase (Al-Jazira | EAU, 14/1).
Recomandări

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
23:37 VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică 23:29 „Nu am mai trăit aşa ceva în viaţa mea!” Zeljko Kopic s-a prăbuşit emoţional, după ce Dinamo a fost învinsă de Botoşani 23:19 Ce a spus Bogdan Andone după victoria uriaşă cu Dinamo despre momentul în care a „explodat” la arbitri şi a văzut cartonaşul roşu 23:12 „Începe hegemonia FCSB-ului?” Răspunsul dat de Mihai Pintilii! Roş-albaştrii, la un pas de primul titlu după nouă ani 23:01 Marius Şumudică, sfătuitorul din umbră al lui Valeriu Iftime! Cum s-a implicat la Botoşani: „Îi mulţumescu mult!” 22:53 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 22:50 Dennis Politic a cedat şi a transmis un mesaj categoric, după Botoşani – Dinamo 2-1: „Suntem penibili!” 22:20 „Ceva nu se leagă!” Răzvan Patriche, la pământ după ce Dinamo a fost învinsă în prelungiri de Botoşani 22:18 Ionel Dănciulescu a găsit principalul vinovat după ce Dinamo a fost învinsă de FC Botoşani: „Interpretează foarte prost” 21:59 Dinamo Bucureşti – Skjern Handbold 28-27, în turul sferturilor European League Vezi toate știrile
Citește și