Închide meniul

„Când va mai ajunge România la Campionatul Mondial?”. Dan Petrescu, răspuns care ne dă fiori: „Sper să mai trăiesc!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 14 noiembrie 2022, 11:03

Reclamă
„Când va mai ajunge România la Campionatul Mondial?. Dan Petrescu, răspuns care ne dă fiori: „Sper să mai trăiesc!

CFR Cluj - FC Argeș 2-1 LIVE TEXT

Dan Petrescu, în timpul unui meci / Profimediaimages

Dan Petrescu a fost întrebat când va mai ajunge România la Campionatul Mondial. Fostul fundaş al Generaţiei de Aur a avut o reacţie îngrijorătoare. Antrenorul lui CFR Cluj se teme că nu va mai apuca să vadă naţionala tricoloră la un turneu final.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricolorii nu au mai obţinut calificarea la o ediţie de Campionat Mondial din 1998. Atunci, ajungeau până în optimile de finală. Dan Petrescu marca în victoria uriaşă cu Anglia, scor 2-1.

„Când va mai ajunge România la Campionatul Mondial?”. Răspunsul dat de Dan Petrescu

Merităm să ne faceţi statuie. Se duce fotbalul românesc. În doi-trei ani, zero„, răbufnea Gică Hagi înaintea Mondialului din Franţa.

(Reporter: Când va mai ajunge România la Campionatul Mondial?) E bună întrebarea! Pentru că noi, când ne-am lăsat, am greşit. Am zis că 20 de ani nu ne mai calificăm, dar au trecut vreo 30. Din păcate, nu ştiu dacă vom mai ajunge la Mondial, sper să mai trăiesc. Şi tu să trăieşti, să mai vedem echipa naţională la Mondiale. Atât îmi doresc, dar deocamdată nu putem fi optimişti, decât realişti„, a declarat Dan Petrescu la conferinţa de presă.

Naţionala României a ratat calificare la CM 2022 după ce s-a clasat pe locul 3 în grupa din preliminarii. A terminat în spatele Germaniei şi al Macedoniei de Nord. Nu a avut mai mult succes nici în Nations League, acolo unde a terminat pe ultima poziţie în grupa cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Reclamă

Dan Petrescu este al 6-lea cel mai selecţionat jucător din istoria reprezentativei tricolore. A adunat 95 de apariţii la naţionala României şi 12 goluri.

Pe cine mizează Dorinel Munteanu la Campionatul Mondial din Qatar

Dorinel Munteanu și-a stabilit favorita pentru Campionatul Mondial din Qatar. Fostul internațional a numit și jucătorul care crede că va fi „MVP-ul” competiției. Turneul final se va desfășura în perioada 20 noiembrie – 18 decembrie.

La precedenta ediție a Campionatului Mondial, Franța a câștigat trofeul, după o finală câștigată în fața Croației. Competiția din 2018 s-a desfășurat în Rusia.

Reclamă 4 / 0/3

Brazilia este pariul lui Dorinel Munteanu, la Campionatul Mondial. Acesta crede în selecționata lui Neymar, însă mai vede și alte echipe naționale cu șanse importante la trofeu. Fostul internațional consideră că o echipă din Europa, precum Germania sau Franța, se poate impune în Qatar.

Eu spun că tot marile puteri îşi vor disputa până la urmă trofeul, nu cred că va fi vreo surpriză. Eu mă gândesc la Brazilia, la Argentina, la Franţa, la Germania… Acum, la început, o văd pe Brazilia câştigătoare, dar cred că până la urmă tot o reprezentativă din Europa se va impune, adică Franţa sau Germania.

Favorita mea rămâne Germania, ca de fiecare dată, însă nu mai sunt aşa de convins că va câştiga ca în alţi ani. Nu cred să ajungă sus de tot echipele mai slab cotate. Nu ştiu, poate o surpriză să vină de la o echipă din America de Sud.

Va fi o Cupă Mondială interesantă, se desfăşoară în perioada de iarnă, dar vor fi şi multe echipe bune şi în formă care îşi doresc titlul mondial. Consider că în afară de inconvenientul căldurii, vor fi toate condiţiile pentru a juca fotbal în Qatar. Sigur, e o ediţie atipică, dar în acelaşi timp nu se va putea vorbi despre o oboseală a jucătorilor”, a declarat Dorinel Munteanu.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 LIVE VIDEOUngaria – România se dispută ACUM, în AntenaPLAY. Al treilea meci al naţionalei la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1 12:27 LIVE VIDEOCremonese – Pisa, ACUM, şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” Vezi toate știrile
Citește și