Închide meniul

Capitolul la care România s-a clasat pe primul loc în preliminariile EURO 2024! „Tricolorii” nu au avut rivali

Viviana Moraru Publicat: 23 noiembrie 2023, 23:43

Reclamă
Capitolul la care România s-a clasat pe primul loc în preliminariile EURO 2024! „Tricolorii nu au avut rivali

România, analizată de UEFA înainte de tragerea la sorţi a grupelor EURO 2024

Jucătorii naţionalei României, în timpul unui meci/ Profimedia

S-a aflat capitolul la care România s-a clasat pe primul loc în preliminariile EURO 2024. „Tricolorii” nu au avut rivali în privinţa şuturilor din afara careului, fiind peste Portugalia sau Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România s-a calificat la EURO 2024 după ce a câştigat Grupa I. „Tricolorii” îşi vor afla adversarele din grupă pe 2 decembrie, atunci când este programată tragerea la sorţi.

Capitolul la care România s-a clasat pe primul loc în preliminariile EURO 2024

Conform whoscored.com, România a şutat spre poarta adversă de 68 de ori, din afara careului, fiind pe primul loc în acest top. Pe locul secund este Israel, adversara din grupă a „tricolorilor”, care a şutat de 64 de ori.

Podiumul acestui clasament este completat de Armenia, care a şutat din afara careului de 58 de ori. Pe ultimul loc este Gibraltar, care a avut doar cinci şuturi spre poartă din afara careului. Portugalia, echipa cu cele mai bune cifre din preliminarii, a avut 55 de şuturi din afara careului, cu 13 mai puţine faţă de elevii lui Edi Iordănescu.

România a reuşit să marcheze 16 goluri în preliminariile EURO 2024. Dintre aceste reuşite, doar două au fost din afara careului. Concret, Nicolae Stanciu a fost autorul ambelor goluri, din lovitură liberă, în partidele cu Belarus şi cu Andorra.

Reclamă

Conform aceleiaşi surse menţionate mai sus, România este a noua cea mai bună echipă din preliminariile EURO 2024. Pentru a se stabili acest clasament, specialiştii au luat în calcul golurile marcate, şuturile din timpul meciurilor, numărul de cartonaşe galbene şi roşii primite, posesia, pasele, cât şi duelurile aeriene câştigate de jucători.

Graţie acestei analize, România a acumulat un punctaj de 6,78. Pe primul loc s-a clasat Portugalia, cu 7,20, urmată de Franţa, cu 7,16. „Tricolorii” s-au clasat peste formaţii precum Italia, Danemarca, Austria, Ungaria şi Serbia.

Cota României la câştigarea EURO 2024 s-a „prăbuşit” după victoria cu Elveţia

Cota României la câştigarea EURO 2024 s-a „prăbuşit” după victoria cu Elveţia. Neînvinşi în campania de calificare, jucătorii lui Edi Iordănescu au reuşit să se claseze pe primul loc în Grupa I. Şi-au asigurat astfel prezenţa în urna a 2-a la tragerea la sorţi a grupelor Campionatului European din Germania.

Reclamă 4 / 0/3

Jucătorii antrenaţi de Edi Iordănescu aveau cota 150.00 înaintea meciului decisiv cu Israel. Nu s-a produs nicio modificare după succesul din Ungaria, datorat golurilor marcate de Puşcaş şi Ianis Hagi. Totuşi, a ajuns în cădere liberă la finalul meciului cu Elveţia.

În prezent, tricolorii au cota 100.00 la ridicarea trofeului. Aceeaşi cotă o au şi Ungaria, Cehia, Scoţia şi Serbia.

Mari favorite ale bookmakerilor sunt Anglia lui Harry Kane şi Franţa lui Kylian Mbappe. Ţara gazdă a Europeanului, Germania, este a treia în top. Cu a patra şansă este văzută Portugalia lui Cristiano Ronaldo, iar campioana en-titre, Italia, are cota 12.00.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu 8:39 Carlo Ancelotti, semnal de alarmă după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „A fost momentul nostru de slăbiciune!” 8:39 Thomas Tuchel, mesaj acid către „galactici”, după Bayern Munchen – Real Madrid 2-2: „Au marcat două goluri din două ocazii” 8:26 „Să avem o seară magică acasă!” Reacţia lui Vinicius, după ce a fost „eroul” lui Real Madrid în duelul cu Bayern 8:02 30 de ani de la moartea lui Ayrton Senna. 1 mai, una dintre cele mai triste zile din istoria sportului mondial 0:06 Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!” 30
apr.
23:55
VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul
Vezi toate știrile
Citește și