Închide meniul
Video

Ce a declarat Florinel Coman după primul său gol la naţionala României: „Sunt mândru de mine. Sper că m-am descătuşat!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 16 octombrie 2023, 0:04

Reclamă

Ce a declarat Florinel Coman după primul său gol la naţionala României

Florinel Coman, în timpul unui interviu/ AntenaSport

Ce a declarat Florinel Coman după ce a înscris, pe Arena Naţională, primul său gol la naţionala României. Starul FCSB-ului a marcat în meciul cu Andorra, scor 4-0, din grupa I a preliminariilor EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Mbappe” Coman a punctat din pasa lui Ianis Hagi şi a demonstrat că este într-o formă de vis. A „spart” gheaţa şi în tricoul reprezentativei de seniori. România a urcat pe primul loc în grupă şi mai are nevoie de 4 puncte pentru a se califica la turneul final.

Ce a declarat Florinel Coman după primul său gol la naţionala României

Am făcut un meci foarte bun, am pasat, am jucat şi la rezultat. Ne-am mobilizat să îi luăm tare din primul minut. Am intrat cu gândul de a face un meci bun, de a marca multe goluri. Indiferent de ce rezultat era în partea cealaltă era clar că trebuie să schimbăm ceva la acest meci. Iată că am reuşit să câştigăm. Am păstrat ce a fost bun cu Belarus şi ne bucurăm că în această seară am şi reuşit să băgăm mingea în poartă.

După meciul cu Belarus ne gândeam la calcule, dar sincer ne gândeam că putem face mai mult în această grupă şi ne bucurăm că terminăm acţiunea pe primul loc.

Era clar că am trăit cu echipa, am trăit la intensitate maximă acel meci (n.r. cu Belarus). Aşa se trăieşte pe bancă, este mai dificil. Pentru cei care au jucat, i-a încurajat înainte de meci. Nu contează cine intră, contează plusul de care avem nevoie.

Reclamă

Îmi pare rău pentru ce s-a întâmplat cu Israel, că sunt în situaţia aceasta. Nu vreau să comentez. Timpul le va rezolva pe toate. Nu contează unde jucăm, clar trebuie să mergem la victorie.

(Ce înseamnă pentru tine faptul că ai marcat la naţională?) Sunt mândru de mine, aveam nevoie de acest gol. M-am gândit foarte mult la acest gol, de la prima convocare. Sunt fericit că am reuşit şi sper ca din momentul acesta m-am descătuşat şi că voi marca foarte multe goluri.

Au venit impresarii să vorbim, să ne întâlnim mâine. Nimic mai mult. Sincer, nu este perioda de transfer, nu mă gândesc la niciun transfer. Sunt fericit că am marcat„, a declarat Florinel Coman la finalul meciului, în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă 4 / 0/3

Florinel Coman, reuşită de vis în România – Andorra

Florinel Coman a fost titularizat de Edi Iordănescu, după ce în meciul cu Belarus a fost rezervă neutilizată. Vedeta FCSB-ului a ieşit la rampă în repriza secundă, marcând pentru 4-0 în minutul 50.

Faza a pornit de la pasa lui Nicuşor Bancu, către Florinel Coman. Extrema FCSB-ului a retrimis către Ianis Hagi, iar fiul „Regelui” i-a repasat lui „Mbappe de România”. Coman a preluat perfect în careu, şi a şutat puternic, fără vreo speranţă pentru portarul Andorrei.

Florinel Coman a marcat astfel în cel de-al zecelea meci la echipa naţională. Mijlocaşul a fost debutat sub „tricolor” de Cosmin Contra, în 2019, într-un meci din preliminariile EURO 2020, cu Insulele Feroe.

„Mbappe de România” a mai reuşit un assist în duelul cu Austria, din iulie 2020, din grupele UEFA Nations League.

România a învins cu 4-0 Andorra în preliminariile Euro 2024 şi este lider în grupa I

Echipa naţională a României a învins, duminică seară, pe Arena Naţională, cu scorul de 4-0 (3-0), selecţionata Andorrei, într-un meci din grupa I de calificare la Campionatul European din 2024. Tricolorii ocupă primul loc în grupă, cu 16 puncte, cu unul mai mult decât Elveţia.

România avea nevoie de victorie într-un meci disputat pe Arena Naţională fără obişnuiţii spectatori, dar cu tribunele pline de copii. Căpitanul Nicolae Stanciu a deschis scorul în minutul 23, dintr-o lovitură liberă trimisă direct la vinclu. În minutul 28 Bancu a pasat perfect pentru Ianis Hagi care a preluat şi a înscris cu un şut din careu. Ianis Hagi l-a şicanat apoi pe Marc Garcia, care l-a faultat în careu şi s-a dictat penalti, transformat de Răzvan Marin şi la pauză s-a intrat cu 3-0 pentru România. Imediat după pauză Hagi i-a pasat lui Florinel Coman şi acesta a înscris, în minutul 50, făcând 4-0. Tricolorii au avut două goluri anulate pentru ofsaid, dar victoria o duce pe România pe primul loc al grupei I, cu 16 puncte. Pe locul secund e Elveţia, cu 15 puncte, iar Israel e pe locul 3, cu 11 puncte.

ROMÂNIA: H. Moldovan – Sorescu, R. Drăguşin (Ad. Rus 46), A. Burcă, Bancu – R. Marin (Cicâldău 59), N. Stanciu (M. Marin 65) – Moruţan, I. Hagi (Alibec 65), Fl. Coman – Bîrligea (Mihăilă 59). SELECŢIONER: Edi Iordănescu

Reclamă

ANDORRA: Iker Alvarez – Jesus Rubio (De Pablos 64), M. Vales, Llovera, San Nicolas – M. Garcia (Pomares 86), E. Vales (Jordi Rubio 76), Rebes (Pujol 86), Cervos – M. Vieira, A. Sanchez (Bernat 64). SELECŢIONER: Koldo Álvarez

Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
19:03 AS Roma – Bayer Leverkusen şi Marseille – Atalanta LIVE TEXT (22:00). Încep semifinalele Europa League şi Conference League 18:43 FotoLovitura uriaşă pe care a dat-o fiica cea mică a lui George Copos! Reacţia milionarului: „Este incredibil, e un fenomen!” 18:36 Alpine a anunţat o mutare importantă! Cine a fost adus pentru a salva sezonul francezilor 17:53 „Dacă faci iar tâmpenia asta…” Basarab Panduru îl avertizează pe Dan Şucu, după „revoluţia” anunţată la Rapid: „Asta e ţurcă” 17:45 Cristina Neagu, discurs războinic înaintea returului infernal cu Metz: „E nevoie de un meci perfect” 17:12 Siyabonga Ngezana a dezvăluit problemele cu care s-a confruntat când a ajuns la FCSB: „A fost primul şoc” 16:40 VIDEOEduard Ionescu, Elena Zaharia şi Ioana Sîngeorzan, victorii pe linie la Saudi Smash 2024, în AntenaPLAY 16:33 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 2 mai 15:44 Germania va avea 5 echipe în Liga Campionilor, în sezonul următor 15:26 Campionatul Mondial de hochei, două super-turnee de tenis de masă şi spectacolul fotbalistic sunt în mai, în AntenaPLAY Vezi toate știrile
Citește și