Închide meniul

Ce cotă a ajuns să aibă România la câştigarea EURO 2024. Anglia şi Franţa sunt favoritele specialiştilor

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 20 noiembrie 2023, 9:18

Ce cotă a ajuns să aibă România la câştigarea EURO 2024. Anglia şi Franţa sunt favoritele specialiştilor

Ce cotă a ajuns să aibă România la câştigarea EURO 2024

Jucătorii României sărbătoresc calificarea la EURO 2024 - Profimedia Images

Bookmakerii au stabilit ce cotă are România la câştigarea EURO 2024, după calificare tricolorilor la competiţia de la anul, din Germania. Anglia şi Franţa sunt favoritele specialiştilor.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a ajuns la EURO 2024, aceasta fiind a şasea calificare la un turneu final european. Până acum, ne-am trecut în cont o singură victorie, în 2000, atunci când am trecut singura dată de grupe, fiind învinşi în sferturi, de Italia (0-2).

Ce cotă a ajuns să aibă România la câştigarea EURO 2024

În acest context, România are o cotă de 150 la câştigarea EURO 2024, la fel ca Albania, Grecia sau Slovenia, dar mai mică decât a Slovaciei (200) sau a Finlandei (350).

Anglia şi Franţa au cota cea mai mică (5.25) la adjudecarea trofeului. Germania (8), Portugalia (9), Spania (9), Olanda (15), Italia (18) şi Belgia (20) sunt echipele cotate cu şanse de a se impune la competiţia din 2024.

Gică Hagi, mesaj pentru tricolori înainte de România – Elveţia

Gică Hagi a avut un mesaj de luptă pentru tricolori, înainte de meciul România – Elveţia, care va fi marţi, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY. Cel mai bun marcator din istoria naţionalei tricolore le cere jucătorilor lui Edi Iordănescu să nu se mulţumească doar cu calificarea la EURO 2024.

Reclamă

„Să-şi dorească mai mult, nu doar o simplă calificare. Să se construiască o mentalitate de învingători, pentru a avea o continuitate în calificări pe următorii ani. Abia acum începe munca grea, munca adevărată.

De acum încolo începe greul. Când ai talent, e mai uşor să ajung la un obiectiv pe care ţi-l propui. Acum începe adevărata provocare pentru ei, pentru România. Cu toţi ne dorim să construim o echipă mai bună decât am avut. Poate şi mai bună, poate şi mai norocoasă, care se facă performanţă. De ce nu?

Hai să ne provocăm, că dacă ne mulţumim cu puţin, puţin vine. Dacă ne propunem mai mult, o să-ţi vină mai mult. Cred că trebuie să ne propunem mai mult. Cred că avem un potenţial şi cred că fotbalul românesc poate fi mai bun pe viitor.

Reclamă 4 / 0/3

Orice jucător îşi doreşte să ajungă la un European sau un Mondial. Li s-a îndeplinit un vis. Erau fericiţi. De acum încolo, să rămână cu picioarele cu pământ. Să fie conştienţi că începe greul. Nivelul va fi mult mai mare. Trebuie să ne ridicăm şi noi nivelul, să fim acolo„, a declarat Gică Hagi la orangesport.ro.

România, a șasea calificare la EURO

România a mai fost prezentă la cinci turnee finale europene, în 1984, 1996, 2000, 2008 și 2016, dar nu se poate lăuda cu performanțe notabile, cea mai mare fiind sfertul de finală din 2000 cu Italia (0-2).

Atunci am obținut și singura noastră victorie, 3-2 cu Anglia, care ne-a adus o calificare dramatică, dintr-o adevărată grupă a ”morții”, din care au mai făcut parte Portugalia și Germania. România și Portugalia au trecut atunci mai departe.

Ultima prezență a tricolorilor la EURO a fost în 2016, atunci când am obținut doar un egal, 1-1, cu Elveția. Ai noștri ar fi putut ieși din grupe, dacă ar fi învins Albania, la Lyon, în ultimul meci. Nu a fost cazul, jucătorii României fiind învinși după golul lui Armando Sadiku.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și