Închide meniul

Ce „tricolor” l-a impresionat pe Nicolae Dică, după Moldova – România 0-5: „Merită să fie căpitanul echipei naţionale”

Viviana Moraru Publicat: 22 noiembrie 2022, 8:30

Reclamă
Ce „tricolor l-a impresionat pe Nicolae Dică, după Moldova – România 0-5: „Merită să fie căpitanul echipei naţionale

Nicolae Dică a transferat un jucător pus pe "lista neagră" de Gigi Becali la FCSB

Nicolae Dică, într-o conferinţă de presă / Antena Sport

Nicolae Dică s-a arătat extrem de impresionat de forma arătată de un „tricolor”, în victoria clară obţinută de România în Moldova. Fostul antrenor de la FCSB l-a remarcat pe Andrei Burcă, fundaşul central care evoluează la CFR Cluj, şi consideră că este potrivit pentru rolul de căpitan al echipei naţionale.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei Burcă a devenit unul dintre jucătorii de bază ai echipei naţionale. Fundaşul a fost titular în ambele amicale pe care România le-a disputat în această lună, cu Slovenia şi Moldova.

Ce „tricolor” l-a impresionat pe Nicolae Dică, după Moldova – România 0-5

Nicolae Dică a avut doar cuvinte de laudă la adresa lui Andrei Burcă. Fostul antrenor de la FCSB a declarat că fundaşul de la CFR Cluj a reuşit să ajungă un titutar incontestabil al echipei naţionale datorită muncii depuse atât pe teren, cât şi în afara lui.

Totodată, „Dicanio” a mărturisit că Burcă merită să fie căpitanul echipei naţionale, datorită experienţei sale. Banderola, la amicalul cu Moldova, a stat pe braţul fundaşului de la CFR Cluj, însă în înfrângerea cu Slovenia, de pe Cluj Arena, a fost purtată de Răzvan Marin.

„Burcă e un jucător care s-a impus şi la CFR şi uşor, uşor si la natională. Este profesionist 100%, l-am văzut cât este de implicat, merge la sala înainte şi după. Are nişte calităţi… dar nu extraordinare, dar tot ce face a făcut prin muncă!

Reclamă
Reclamă

A luat-o de jos de la Bacău, uite că se poate şi aşa. Dacă îţi vezi de treaba ta ajungi departe. Eu spun că merită să fie căpitanul echipei nationale. Conjunctura l-a făcut să fie căpitan, dar este un om foarte important. Are experienţă”, a declarat Nicolae Dică, pentru Orange Sport.

Andrei Burcă a bifat, până în prezent, 15 partide în tricoul echipei naţionale, debutul său având loc în 2020, când pe banca „tricolorilor” se afla Mirel Rădoi.

Andrei Burcă, discurs fabulos în cantonamentul naţionalei

Andrei Burcă a avut un discurs fabulos în cantonamentul echipei naţionale. Fundaşul celor de la CFR Cluj a spus că o calificare cu naţionala României la un turneu final este marele său vis.

Reclamă

Andrei Burcă a vorbit şi despre lupta la titlu în Liga 1 şi e de părere că va fi un playoff extrem de disputat.

„Este ultimul vis pe care îl am mai să joc cu naţionala României la un turneu final. Este cel mai important tricou pe care îl îmbrac pentru mine. Am titluri, am cupe câştigate, am jucat şi în Champions League, dar aceasta ar fi cea mai mare realizare pentru mine în acest moment. Să îşi schimbe mentalitatea pentru că aici se face diferenţa între noi şi fotbalul de performanţă. Trebuie să ne schimbăm această gândire, să intrăm încrezători pe teren.

Este total alt nivel, sunt alţi adversari, e mai puternică competiţie, acolo sunt cele mai bune echipe din campionate. Ajută mult echipa naţională. Ar fi benefic pentru echipa naţională să avem mai multe echipe calificate în cupele europene. Discutăm mereu, la masă cam astea sunt discuţiile pe care le avem. O să fie nebunie playoff-ul acesta, din punctul meu de vedere„,a spus Andrei Burcă pentru FRF TV.

Reclamă
Recomandări

Se va impune Ianis Hagi la prima echipă a lui Rangers?

Loading ... Loading ...
Citește și:
0:03

Anunţul lui Cătălin Cîrjan după ce a marcat cu Farul şi apoi s-a accidentat! Ce se va întâmpla cu el înainte de meciul cu FCSB

23:55 4 oct.

VIDEORio Ave – Famalicao 1-1 a fost în AntenaPLAY. Porto – Braga (duminică, 22:30) e meciul etapei a 8-a din Liga Portugal

23:36 4 oct.

Gică Hagi a criticat şi el dur arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut penalty-uri nu ştiu câte”! Ce i-a spus arbitrul

23:35 4 oct.

New Jersey Devils, victorie categorică cu Buffalo Sabres! Noul sezon din NHL a debutat la Praga

23:24 4 oct.

Denis Alibec a făcut praf arbitrajul după Farul – Dinamo 1-1: „Am avut 3 penalty-uri clare neacordate”!

23:21 4 oct.

Zeljko Kopic şi Dennis Politic nu au căzut de acord după Farul Constanţa – Dinamo 1-1! Ce au spus despre remiza de la Ovidiu

1 „Un miracol!” Daniel Bîrligea, după ce a marcat golul victoriei în PAOK – FCSB 0-1: „Nu ne mai fură nimeni punctele” 2 Darius Olaru a ieşit la atac după eliminarea din PAOK – FCSB 0-1: „Arbitrul a inventat acel cartonaş roşu!” 3 Farul – Dinamo 1-1. „Câinii” au urcat pe podium. Cătălin Cîrjan şi Grigoryan, marcatorii partidei. Constănţenii au avut şi o bară 4 „Şi-a scos banii!” Gigi Becali, dat pe spate de Daniel Bîrligea după PAOK – FCSB 0-1! Veste dură despre Lixandru: „E grav” 5 „Ferguson e mai puternic decât Răzvan Lucescu!” Gigi Becali, show total în faţa stadionului din Salonic: „Suntem coşmarul lui!” 6 FotoReacţia fiicei lui Elias Charalambous, după ce a văzut din tribună PAOK – FCSB 0-1. Andriana, fascinată de succesul tatălui ei
Citește și