Închide meniul

Concluzia trasă de Ilie Dumitrescu, după ce România U21 a suferit două înfrângeri la EURO 2023: „Parcă sunt alți jucători!”

Viviana Moraru Publicat: 26 iunie 2023, 9:14

Reclamă
Concluzia trasă de Ilie Dumitrescu, după ce România U21 a suferit două înfrângeri la EURO 2023: Parcă sunt alți jucători!”

Reacţia lui Ilie Dumitrescu, după ce Edi Iordănescu a anunţat lista preliminară a stranierilor

Ilie Dumitrescu, în timpul unui interviu/ Captură AntenaSport

S-a aflat care a fost concluzia trasă de Ilie Dumitrescu, după ce România U21 a suferit două înfrângeri la EURO 2023. Fostul internațional este de părere că nivelul campionatului românesc este unul extrem de slab, drept dovadă evoluțiile jucătorilor de la turneul european de tineret.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U21 nu mai are nicio șansă să se califice în sferturile EURO 2023, după ce a fost învinsă de Spania U21 și de Ucraina U21. Astfel, ultimul meci din grupă, cel cu Croația U21, va fi fără miză.

Concluzia trasă de Ilie Dumitrescu, după ce România U21 a suferit două înfrângeri al EURO 2023

Ilie Dumitrescu a analizat parcursul României U21 de la turneul final, și a ajuns la o singură concluzie, accea că Liga 1 are nivel extrem de scăzut. „Mister” susține că la EURO 2023, jucătorii au fost lipsiți de exprimare, mult diferiți față de meciurile din campionat.

De asemenea, fostul internațional a amintit în acest context de perioada anilor ’90, atunci când echipele românești reușeau performanțe remarcabile.

„Trebuie să tragem o concluzie, că liga noastră nu e atât de puternică așa cum credem noi. Nu mai există aceeași exprimare, același curaj, aceleași execuții, preluări sau acțiuni individuale. Parcă sunt alți jucători. Asta înseamnă că există o diferență la ceea ce înseamnă competiția noastră și ceea ce oferă întâlnirile internaționale. În trecut, era un campionat cu meciuri importante.

Reclamă

Nu în ’90, în perioada mea. Îmi aduc aminte când echipa lui Răzvan Lucescu și echipa lui Olăroiu jucau un sfert de finală, iar una dintre cele două echipe juca o semifinală. E diferență foarte mare între ceea ce se întâmplă în momentul de față și ceea ce s-a întâmplat în trecut. Asta e realitatea!”, a declarat Ilie Dumitrescu, pentru digisport.ro.

Emil Săndoi, după România U21 – Ucraina U21 0-1: „E dureros!”

Emil Săndoi a vorbit după România U21 – Ucraina U21 0-1. Naționala de tineret a pierdut și al doilea meci de la Campionatul European U21, iar șansele ca tricolorii „mici” să se califice în sferturile de finală sunt pur teoretice.

Îmi pare rău că parcă nu avem șansă. Și la meciul cu Spania am luat un gol în minutul 90 și ceva, azi luăm gol în minutul 89, dintr-o deviere până la urmă. E adevărat, ca posesie, Ucraina a fost peste noi, a și avut ocaziile mai clare decât noi, dar și noi am avut ocazii în momente cheie ale jocului. Înainte de deschiderea scorului a fost șutul lui Octavian Popescu care a trecut puțin peste poartă.

Reclamă 4 / 0/3

Da, e dureros. E un nivel al competiției. Eu cred că suntem în creștere ca nivel de joc, acum înțelegem ce înseamnă acest nivel al competiției. Știți, că v-am spus, poate nici noi nu am fost pregătiți neavând o campanie de calificare, având doar jocuri amicale. Am și întâlnit Spania în primul meci, adică toate s-au derulat incredibil, numai împotriva noastră.

Cu accidentările care au fost. Ați văzut și astăzi. L-am așteptat pe Screciu, care ne-a lipsit foarte mult în primul meci, astăzi a trebuit să iasă pentru că a avut probleme medicale. Acesta e fotbalul, din păcate.

Și Ucraina are jucători de viteză pe flancuri, cu o tehnică individuală foarte bună. Jucători care pot face diferența. O echipă matură, cu jucători care joacă de ani de zile la Șahtior sau Dinamo Kiev, care joacă în Champions League. Aici s-a făcut diferența. V-am zis, e incredibil. Parcă toate ni se întâmplă numai nouă”, a declarat Emil Săndoi, la tvr.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” 14:07 Red Bull pierde „creierul” echipei, care e la un pas să semneze cu Ferrari! Plecare de ultim moment anunţată 13:57 Veste uriaşă pentru Gică Hagi! Proiect de 75 de milioane de euro la Constanţa: „De când aşteptam asta” 13:16 Brazilia îl omagiază pe Ayrton Senna, la 30 de ani de la moartea fostului mare campion 13:14 Răzvan Lucescu, cerut la Rapid în locul lui Bogdan Lobonţ: „L-aş alege şi în locul lui Mircea Lucescu!” 13:13 VIDEORomânia – Ungaria 2-1. Victorie istorică la Campionatul Mondial de Hochei, Divizia 1, Grupa A, live în AntenaPLAY 12:27 VIDEOCremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00), în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” Vezi toate știrile
Citește și