Închide meniul

Cornel Dinu, despre Răzvan Burleanu după eşecul României U21 de la Euro 2023: „Tupeul de securist acoperit nu mai are limite”

Dan Roșu Publicat: 28 iunie 2023, 9:51

Reclamă
Cornel Dinu, despre Răzvan Burleanu după eşecul României U21 de la Euro 2023: „Tupeul de securist acoperit nu mai are limite

Răzvan Burleanu, făcut praf de Pompiliu Popescu

Răzvan Burleanu, în timpul unui eveniment / Profimedia Images

Cornel Dinu a pornit atacul la adresa lui Răzvan Burleanu după eşecul total al României U21 de la Euro 2023. Tricolorii au terminat grupa Europeanului fără niciun gol marcat şi un punct obţinut.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Tricolorii au fost dominaţi la toate capitolele în cele trei meciuri disputate pe Stadionul Steaua, 0-3 cu Spania, 0-1 cu Ucraina şi 0-0 cu Croaţia. „Procurorul” a făcut referire şi la declaraţiile făcute de preşedintele FRF după Elveţia – România 2-2.

Cornel Dinu, despre Răzvan Burleanu după eşecul României U21 de la Euro 2023

„Nu prea se poate numi fotbal ce jucăm noi. De câteva săptămâni, și după meciul cu Elveția, tupeul de securist acoperit al lui Burleanu nu mai are limite. E pus de niște băieți acolo. Se știe foarte bine cum s-a făcut și acolo, și la Ligă. Să ai obrăznicia să spui că Elveția a jucat 80 de minute și noi 10 minute, iar noi în 10 minute am făcut cât Elveția în 80?

Știm ce e la Federație, cu Stoichiță care îi joacă pe degete. Paradoxal, am auzit foarte multe declarații, care mai de care mai desuete și depărtate de adevăr. Comentariul cel mai pertinent l-am auzit la Dumitru Dragomir. El e o figură aparte, e un fost conducător, om de afaceri. Spune: «Nu vă uitați că noi jucăm altceva?»

Deci totul pleacă de la educația primară. Uitați-vă cum dau pase, cum combină cei care au fost cu noi în grupă, Spania, Ucraina. Lucrurile sunt foarte clare. Uitați-vă cum preiau ai noștri, nu mai spun de dinamică. Diferența e evidentă. Totul pleacă de la instruire.

Reclamă

Aceste academii de la noi sunt făcute de niște impostori. Instruirea e total precară. Concluzia este simplă. Pregătirea primară la noi e primitivă, nu are nimic în comun cu performanța, nu are nimic în comun cu fotbalul occidental”, a spus Dinu, citat de digisport.ro.

Ştefan Târnovanu a răbufnit după ce Octavian Popescu a fost fluierat în Ghencea

Pe de altă parte, fanii au ajuns să îl fluiere pe unii tricolori. În capul listei s-a aflat Octavian Popescu. Ştefan Târnovanu a răbufnit după ce coechipierul său de la FCSB a ajuns să fie huiduit atunci când evoluează sub „tricolor”.

În minutul 60, Octavian Popescu a fost schimbat de Emil Săndoi. Cei aproximativ 8.000 de fani l-au huiduit pe atacantul de 20 de ani. Nici selecţionerul României U21 nu a scăpat. I-a fost cerută demisia.

Reclamă 4 / 0/3

„Acest punct poate să ne dea moral, ne arată că putem să jucăm cu echipele mari din Europa. Cred că să câștigăm turneul era exagerat, obiectivul nostru era ieșirea din grupe. Singurul aspect pozitiv este că nu am primit gol.

Prefer să nu fie nevoie de mine și să câștigăm meciurile. Mă bucur că nu am mai luat gol. Pe plan personal, mă simt bine, ce aș fi vrut să fac cu echipa nu s-a îndeplinit. Mă bucur că la finalul meciului mi s-a scandat numele și m-a aplaudat, dar Tavi a fost fluierat. Nu e normal să se întâmple asta la tine în țară.

Meciul din seara aceasta, chiar dac- Ră nu a fost miză, eu am simțit că e un Campionat European. De ce să mă simt rău că Georgia s-a calificat? Bravo lor, îi felicit. Sper să se ducă cât mai departe în competiție„, a declarat Ştefan Târnovanu la finalul remizei cu Croaţia U21.

Ruşine istorică suferită de jucătorii antrenaţi de Emil Săndoi

Jucătorii lui Emil Săndoi nu au reuşit să înscrie nici în disputa cu Croaţia U21, care nu mai avea miză. Ambele naţionale pierduseră orice şansă să se califice în sferturile de finală.

Selecţionerul României U21 l-a lăsat din nou pe bancă pe puştiul minune al Farului, Adrian Mazilu, şi a atacat cu Octavian Popescu, Markovic şi Işfan. Jucătorul de la FCSB a fost principalul pericol la poarta adversă în startul meciului. L-a servit ideal pe Louis Munteanu, în minutul 23, dar portarul Croaţiei a intervenit salvator. După, Tavi Popescu a ratat după o incursiune spectaculoasă.

Până la final, tricolorii nu au reuşit să înscrie şi au stabilit o contraperformanţă. Este pentru prima dată când România U21 termină fără gol marcat un turneu final. Jucătorii lui Săndoi se pot mulţumi doar cu punctul obţinut împotriva Croaţiei. Doar la Europeanul din 1998, cu Victor Piţurcă pe bancă, s-a mai întâmplat ca naţionala de tineret să termine fără nicio victorie.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
12:14 Detalii savuroase despre Ionuţ Luţu! S-a înscris la cursurile de directori sportivi de la FRF: „Avem traduceri?” 12:12 Carlos Alcaraz visează să joace la dublu cu Rafael Nadal, la Jocurile Olimpice: „Dacă totul decurge bine, vom juca!” 11:58 Adrian Şut îl aşteaptă pe Gigi Becali la petrecerea de titlu a FCSB-ului: „Ne-am bucura să fie alături de noi!” 11:27 Cremonese – Pisa (13:30) şi Lecco – Sampdoria (19:00), LIVE VIDEO, în AntenaPLAY! Spectacol în Serie B 10:50 Dan Şucu anunţă „revoluţia” la Rapid! Mesaj categoric despre situaţia lui Bogdan Lobonţ: „Noi nu ne spălăm rufele în public!” 10:30 Noutățile lunii mai în AntenaPLAY 10:07 Zeljko Kopic a răbufnit, înaintea duelurilor decisive pentru Dinamo: „Ei nu ar trebui să mai facă parte din club!” 9:57 Moment emoţionant la Madrid! Rafael Nadal şi-a luat adio de la turneu şi l-a menţionat pe Ion Ţiriac în discursul de rămas-bun 9:33 Transferul lui Denis Drăguş a intrat în linie dreaptă! Standard şi-a dat acordul! Anunţul presei din Turcia 9:13 „Cristi Chivu, o variantă pentru Rapid?” Răspunsul dat imediat de Victor Angelescu! Mesaj şi despre Mircea Lucescu Vezi toate știrile
Citește și