Închide meniul

Cornel Dinu, discurs devastator la adresa lui Edi Iordănescu: „E băiatul lui tăticu’! Nu e potrivit pentru funcția de selecționer!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 septembrie 2022, 21:00

Cornel Dinu, discurs devastator la adresa lui Edi Iordănescu: „E băiatul lui tăticu! Nu e potrivit pentru funcția de selecționer!

Cornel Dinu, discurs extrem de dur la adresa lui Edi Iordănescu

Cornel Dinu, pe stadionul "Ștefan cel Mare" / Profimedia

Cornel Dinu a avut un discurs devastator la adresa lui Edi Iordănescu. Fostul mare jucător și antrenor al lui Dinamo susține că tehnicianul de 44 de ani „nu este potrivit pentru postul de selecționer” al României.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Procurorul” a analizat situația actuală a fotbalului românesc, după ce naționala noastră a încheiat grupa din Nations League pe ultimul loc și a retrogradat în Liga C.

Cornel Dinu, discurs devastator la adresa lui Edi Iordănescu

Cornel Dinu a găsit două mari probleme din cauza cărora consideră că nivelul naționalei a scăzut semnificativ în ultimii ani:

„E greu de spus, pentru că am întâlnit două echipe din spațiul fostei Iugoslavii, care, chiar dacă au vreo 600.000 de locuitori Muntenegru, iar Bosnia vreo 3 milioane și ceva, au în continuare producție de jucători. Bosnia, deja calificată, și-a permis să joace cu foarte puțini titulari. Problemele eu le-aș pune în două aspecte. În primul rând, că de 10-12 ani s-a dat foarte puțină atenție în România pentru creșterea jucătorilor proprii. Singura Academie este cea a lui Hagi.

Dacă ne gândim, și la naționala aceea de tineret din 2019, mulți jucători erau crescuți de Hagi. Nivelul de producție a unor jucători de valoare internațională este foarte scăzut. Nu întâmplător ajungem să constatăm că Germania joacă într-o competiție europeană cu jucători crescuți în academiile germene.

Reclamă

Acesta este un aspect. Al doilea aspect este că în fotbal există antrenori care pot ridica valarea unei echipe, antrenori care o pot menține și antrenori care nu pot face acest lucru. (Edi) Iordănescu intră în categoria de favorit politic și băiatul lui tăticu. Discursul pe care l-a avut a fost infiorător pentru mine, că el gândește echipa națională din punct de vedere macro.

Este un antrenor care a urcat mult prea repede până la acest nivel. Nu este potrivit pentru a ocupa această funcție. Sunt niște implicații politice, ele au fost totdeauna în fotbalul nostru, mai mult sau mai puțin inspirate”, a spus Cornel Dinu, pentru playsport.ro.

„Procurorul” a dat verdictul după ce România a retrogradat în Liga C din Nations League: „Aș fi dorit un antrenor tip Boloni”

Cornel Dinu este de părere că un antrenor de tipul lui Ladislau Boloni ar fi fost mai potrivit pentru postul de selecționer al României, în locul lui Edi Iordănescu:

Reclamă 4 / 0/3

„Sunt două lucruri diferite. Primul este legat de ce producem, de valoarea sămânței de jucători pe care o aruncăm în teren și cum crește ea. Și al doilea este legat de capacitatea antrenorilor. Acest al doilea aspect este extrem de periculos. De aceea aș fi dorit un antrenor de tip Boloni, care lucrează în străinătate și a lucrat la echipe, știe ce înseamnă nivelul de acolo, decât unul din România.

Nivelul de pregătire al antrenorilor din România după 2003, pentru că atunci am participat și eu la cursurile acelea Pro, acolo s-a dat certificatul acela de a fi antrenor Pro la 23 sau 24 de candidați, dar toți erau din Generația de Aur. Pe lângă faptul că nu mai producem jucători, avem și foarte puțini antrenori care se apropie de nivelul internațional. Din toate punctele de vedere”, a mai declarat cel supranumit „Procurorul”.

România a retrogradat în Liga C din Nations League

România a retrogradat în Liga C din Nations League. Tricolorii lui Edi Iordănescu au suferit o nouă ruşine naţională, după ce au terminat pe ultimul loc în grupa cu Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Finlanda.

Victoria de pe Giuleşti dintre România şi Bosnia, scor 4-1, nu a mai contat. Naţionala noastră avea nevoie ca Finlanda să nu câştige în Muntenegru pentru a urca pe locul 3. Am sperat numai 45 de minute!

Finlanda a dat două lovituri imediat după pauză. În superioritate numerică încă din minutul 17, nordicii şi-au asigurat victoria graţie golurilor marcate de Antman (47) şi Kallman (53). Au urcat astfel până pe locul 2 în Grupa 3 şi au depăşit-o pe Muntenegru.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:40 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano Vezi toate știrile
Citește și