Închide meniul

Răzvan Burleanu a anunțat că Edi Iordănescu rămâne la națională: „N-aș vrea să compar mandatele”. Prima reacție a președintelui FRF, după o nouă campanie ratată

Reclamă

Antena Sport Publicat: 27 septembrie 2022, 18:18

Răzvan Burleanu a anunțat că Edi Iordănescu rămâne la națională: „N-aș vrea să compar mandatele. Prima reacție a președintelui FRF, după o nouă campanie ratată

Răzvan Burleanu vrea să vadă România pe primul loc

Răzvan Burleanu, în timpul unui interviu / AS.ro

Răzvan Burleanu a anunțat că Edi Iordănescu rămâne la națională. Președintele FRF a oferit prima reacție după ce România a încheiat grupa din Nations League pe ultimul loc și a retrogradat în Liga C, unde se va bate cu adversari precum Insulele Feroe și Luxemburg.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Răzvan Burleanu a asigurat că va miza în continuare pe serviciile lui Edi Iordănescu pe postul de selecționer al naționalei.

Răzvan Burleanu a anunțat că Edi Iordănescu rămâne la națională

Șeful Federației s-a arătat mulțumit de jocul naționalei din ultimele două meciuri, cu Finlanda (1-1) și Bosnia (4-1), și își dorește ca Iordănescu să continue munca depusă până acum la prima reprezentativă, începută în luna ianuarie a acestui an.

Răzvan Burleanu privește optimist către următoarea campanie a naționalei României, din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” își vor afla adversarele pe 9 octombrie, la tragerea la sorți de la Frankfurt, unde vor fi repartizați în urna a 3-a valorică.

În același timp, Burleanu a dezvăluit că Iordănescu și-a exprimat dorința de a continua la cârma naționalei.

Reclamă

„Ceea ce trebuia făcut era acum 20 de ani în fotbalul românesc. Ne-am fi dorit ca acum 20-30 de ani să fi făcut ceea ce era cazul. Procedurile care au fost demarate pentru zilele următoare… urmează vineri o şedinţă de Comisia Tehnică, după care raportul va fi validat de către Comitetul Executiv.

Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. N-aş vrea să compar mandatele. Noi ca şi administraţie, rolul nostru e să oferim tot suportul din punct de vedere operaţional şi logistic. Am încercat să scoatem maxim cu fiecare selecţioner. E un întreg context. Dacă ne uităm la ultimele două meciuri cred că suntem cu toţii de acord că s-a creat o coeziune la nivelul lotului. Există o relaţie de încredere între jucători şi staff-ul tehnic, ceea ce ne dă semne de încredere pentru campania următoare care începe în luna martie.

În primul rând, ceea ce ne bucură, este că nu ne-am dus mai jos de urna a treia, la tragerea la sorţi care va avea loc la Frankfurt vom fi în urna a treia. Următoarea Ligă a Naţiunilor al cărei format nu îl cunoaştem în momentul de faţă ne va duce în Liga C. Vom întâlni adversari mai accesibili cum au fost şi Turcia, care revine în Liga B. Ceea ce ne interesează cel mai mult este că în meciul cu Finlanda am avut 9 jucători din primul 11 care au crescut la naţionala de tineret în ultimii 3 ani. Iar în meciul cu Bosnia am văzut 7 jucători în primul 11.

Reclamă 4 / 0/3

(Reporter: Edi Iordănescu şi-a dat acordul să rămână?) Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult. Cât timp ai un antrenor încrezător, care crede că poate duce echipa naţională mai departe, spre performanţă, atunci este datoria noastră ca şi administraţie să-i oferim această stabilitate. Dacă selecţionerul n-ar fi crezut că poate să scoată maxim din aceşti jucători, dacă n-ar fi crezut că poate să ne ducă la următorul turneu final, atunci nu ar fi fost o propunere cu care eu sau directorul tehnic să fi mers mai departe”, a spus Răzvan Burleanu.

România a retrogradat în Liga C din Nations League

România a retrogradat în Liga C din Nations League. Tricolorii lui Edi Iordănescu au suferit o nouă ruşine naţională, după ce au terminat pe ultimul loc în grupa cu Bosnia şi Herţegovina, Muntenegru şi Finlanda.

Victoria de pe Giuleşti dintre România şi Bosnia, scor 4-1, nu a mai contat. Naţionala noastră avea nevoie ca Finlanda să nu câştige în Muntenegru pentru a urca pe locul 3. Am sperat numai 45 de minute!

Finlanda a dat două lovituri imediat după pauză. În superioritate numerică încă din minutul 17, nordicii şi-au asigurat victoria graţie golurilor marcate de Antman (47) şi Kallman (53). Au urcat astfel până pe locul 2 în Grupa 3 şi au depăşit-o pe Muntenegru.

FRF a trecut peste clauza din contractul cu Edi Iordănescu şi i-a trasat deja noul obiectiv

Vizita fulger din vestiarul din Giuleşti, la finalul pardidei cu Bosnia, a venit din partea lui Burleanu şi Stoichiţă tocmai pentru a întări faptul că vor să continue alături de Edi. Chiar dacă primul obiectiv a fost ratat, cei din FRF au fost mulţumiţi de ce au văzut în ultimele meciuri.

Nucleul creat de Iordănescu la naţională pare unul promiţător pentru preliminariile Euro 2024. Acesta este şi motivul pentru care obiectivul pe termen lung desemnat este cel al califării la turneul european din 2024.

Iordănescu va rămâne astfel la cârma naţionalei, chiar dacă cei din familia sa au încercat să îl convingă să se retragă. Totuşi, tatăl său, Anghel Iordănescu, l-a sfătuit să continue pe drumul început în acest an, chiar dacă rezultatele nu sunt încă pe placul fanilor.

Reclamă
Recomandări
  • Răzvan Burleanu a anunțat că Edi Iordănescu rămâne la națională
  • Premiera sezonului 2 de Stand-Up Revolution este Vineri, de la 21:30, pe Antena 1 și AntenaPLAY

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
16:58 „Asta îi ajută!” Ioan Andone știe ce avantaj are Dinamo în lupta pentru salvarea de la retrogradare! 16:43 Dan Petrescu a început revoluția la CFR Cluj! Primul jucător care pleacă de la echipa lui Neluțu Varga 16:36 Gică Hagi, genial când a fost întrebat de Manchester City – Real Madrid: „M-ai prins în ofsaid! Am şi momente din astea!” 16:26 PAOK – Club Brugge LIVE SCORE (22:00). Răzvan Lucescu luptă pentru semifinalele Conference League! Meciurile serii din Europa 16:01 „Se rupe” Arena Naţională la derby-ul FCSB – Rapid! Câte bilete s-au vândut deja la meciul ce poate decide matematic titlul! 15:44 Oţelul Galaţi – U Cluj LIVE TEXT (20:30). Corvinul Hunedoara îşi aşteaptă adversara din finala Cupei României. Echipe probabile 15:12 Alex Chipciu, uluit de reacţiile la adresa lui Vlad Chiricheş: „Mi se pare incredibil că lumea a crezut că nu e” 15:06 Oferta pe care a făcut-o Gigi Becali pentru Juan Bauza şi răspunsul pe care l-a dat Adrian Mititelu! 14:17 Au început negocierile cu Carlos Sainz! Ce echipe sunt pe urmele pilotului spaniol: „Are o ofertă foarte profitabilă” 14:01 Valentin Mihăilă a decis unde va juca sezonul viitor! Ce se întâmplă în aceste momente cu colegul lui Dennis Man de la Parma Vezi toate știrile
Citește și