Închide meniul
EXCLUSIV

Cum a reacţionat Gică Popescu când a văzut „revoluţia” făcută de Edi Iordănescu, în primul 11, la Columbia – România

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 26 martie 2024, 21:20 / Actualizat: 4 aprilie 2024, 17:36

Cum a reacţionat Gică Popescu când a văzut „revoluţia făcută de Edi Iordănescu, în primul 11, la Columbia – România

Gică Popescu, mesaj deosebit de dur înainte de Israel - România

Gică Popescu / Captură Antena 1

Gică Popescu a avut prima reacţie după ce a văzut „revoluţia” făcută de Edi Iordănescu, în primul 11, la meciul Columbia – România. Amicalul de senzaţie va fi transmis în direct pe Antena 1 şi AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul tricolorilor a schimbat nu mai puţin de şapte titulari faţă de partida precedentă, cu Irlanda de Nord. Ianis Hagi a fost lăsat, la fel ca şi în meciul cu nord-irlandezii, pe banca de rezerve. Este cea mai tare confruntare a României înainte de EURO 2024.

Gică Popescu, reacţie când a văzut „revoluţia” făcută de Edi Iordănescu în primul 11 la Columbia – România

Fostul fundaş al Generaţiei de Aur se aştepta să vadă multe schimbări în formula de start aleasă de Edi Iordănescu. Este convins că prestaţia din această seară îl va ajuta să decidă lotul final pentru EURO 2024.

Eu mă uit puţin în spate la cele două campanii de calificare pe care le-am avut. În afară de Elveţia, Columbia nu cred că a avut un adversar de calibru. Este un adversar care nu pierde de foarte mult timp, care vine după o victorie contra Spaniei la Madrid. Sunt 4 luni de când naţionala noastră nu a jucat, e normal să intre în ritm. Să contureze staff-ul tehnic lotul.

Fiecare astfel de meci trebuie tratat ca un meci oficial, în urma acestor meciuri se alege lotul cu care mergem la Campionatul European.

Reclamă

Sunt normale aceste schimbări, la ceste 2 jocuri Iordănescu vrea să vadă la lucru cât mai mulţi jucători. Să facă această rotaţie şi să aleagă. 7 jucători noi, ne aşteptam la acest lucru. Vor intra jucători şi pe parcursul jocului.

Să sperăm că vom face un meci bun, că această naţională calificată va ajunge la forma sportivă cât să spere la rezultate dorite. Toată lumea vorbeşte de ieşirea din grupă la EURO, nu va fi uşor. Avem o grupă aparent uşoară.

Sincer, mă aşteptam (n.r. ca Ianis Hagi să fie titular) pentru că am văzut declaraţiile făcute că va schimba mulţi jucători. Iată că Ianis nu intră în cele 7 schimbări, dar sunt sigur că va intra pe parcurs„, a declarat Gică Popescu într-o intervenţie la Antena 1.

Reclamă 4 / 0/3

„Baciul” este mulţumit că fundaşii centrali nu au fost schimbaţi pentru amicalul cu Columbia.

Mi se pare un lucru extraordinar, este greu să vorbim despre o echipă naţională dacă nu ştim fundaşii centrali. Acum sunt ficşi, îi avem pe Burcă şi Drăguşin. Chiar dacă Drăguşin nu joacă la echipa de club, sunt sigur că o va face în curând pentru că are un potenţial uriaş„, a precizat Gică Popescu.

Ce schimbări a făcut Edi Iordănescu în primul 11 al României

Echipa de start a României din amicalul cu Columbia:

Moldovan – Raţiu, Drăguşin, Burcă, Opruţ – M. Marin, Stanciu, R. Marin – Moruţan, Alibec, Mihăilă

Horaţiu Moldovan a revenit în primul 11 al României, după ce la duelul cu Irlanda de Nord, între buturile „tricolorilor” a stat Florin Niţă.

De asemenea, fundaşii de bandă s-au schimbat şi ei, în flancul drept fiind trimis în teren Andrei Raţiu, în locul lui Vasile Mogoş, în timp ce pe stânga va evolua Raul Opruţ, în locul lui Cristi Manea. În faţa apărării, vor evolua Marius Marin, Nicolae Stanciu şi Răzvan Marin. Alexandru Cicâldău a fost trecut pe banca de rezerve.

În atacul României, toţi jucătorii au fost schimbaţi, faţă de duelul cu Irlanda de Nord. Olimpiu Moruţan şi Denis Alibec, cei care nu au prins niciun minut în partida de pe Arena Naţională, au fost titularizaţi pentru partida de pe Wanda Metropolitano. Valentin Mihăilă a fost şi el titularizat de Edi Iordănescu.

Reclamă

Astfel, jucătorii care au „rezistat” în primul 11 pentru meciul cu Columbia au fost fundaşii centrali, Andrei Burcă şi Radu Drăguşin, căpitanul Nicolae Stanciu şi Răzvan Marin.

Columbia – România LIVE VIDEO | Capitolul la care sud-americanii surclasează România

Columbia este un adevărat colos pentru naţionala lui Edi Iordănescu, dacă ne raportăm la valoarea jucătorilor din lot. Columbia – România e marţi, de la 21:30, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Columbia vine la meciul cu România după o victorie strălucitoare în faţa Spaniei, scor 1-0. De cealaltă parte, tricolorii lui Edi Iordănescu au remizat pe Arena Naţională cu Irlanda de Nord, scor 1-1.

Dacă ne raportăm la valoarea individuală a jucătorilor, Columbia porneşte clar cu prima şansă. Dar tricolorii lui Edi Iordănescu au demonstrat, mai ales în partida cu Elveţia, o naţională care se poate compara cu cea a Columbiei, că prin organizare şi dăruire pot obţine rezultate mari.

Primul 11 folosit de Columbia în amicalul cu Spania are o cotă de piaţă de 162.000.000 de euro. Cel mai valoros jucător al columbienilor este starul lui Liverpool, Luis Diaz. Acesta este cotat de site-ul Transfermarkt la 75.000.000 de euro.

România răspunde şi ea cu un jucător din Premier League. Radu Drăguşin este cel mai bine cotat tricolor cu 25.000.000 de euro. Valoarea totală a jucătorilor trimişi în primul 11 de Edi Iordănescu în amicalul cu Irlanda de Nord a fost de 56.000.000 de euro.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:10 LIVE VIDEOQPR – Leeds, acum în AntenaPLAY. Continuă lupta incendiară pentru promovarea în Premier League! Echipele de start 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! 21:49 FCSB – Farul LIVE TEXT (sâmbătă, 20:30). Roş-albaştrii sunt la un punct de titlu. Gică Hagi încearcă să le strice sărbătoarea! 21:45 Dinamo – FC Voluntari 1-1. „Câinii” rămân pe loc de retrogradare! Cum arată acum clasamentul în play-out 21:18 FotoAnunţul despre starea lui Adrian Mititelu Jr, la 5 zile după ce „Spaima litoralului” l-a găsit inconştient şi i-a salvat viaţa! 21:13 Rafael Nadal a dezvăluit de ce nu ia în calcul să se retragă. Ce îl mai motivează, la 37 de ani: „Să-i ofer o amintire!” 20:14 Liverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Anunţul lui Fabrizio Romano 19:36 Jaqueline Cristian s-a calificat în turul 3 la Madrid! Revenire de senzaţie a româncei, care pierduse primul set! 19:32 VIDEO„Împreună putem deveni campioni!” Mobilizare generală la FCSB, înaintea meciului care le poate aduce roş-albaştrilor titlul Vezi toate știrile
Citește și