Închide meniul

Dan Petrescu a dat verdictul după ce România a retrogradat în „lumea a 3-a” a fotbalului! Ce a spus despre Edi Iordănescu

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 27 septembrie 2022, 21:25

Dan Petrescu a dat verdictul după ce România a retrogradat în „lumea a 3-a a fotbalului! Ce a spus despre Edi Iordănescu

Meci de infarct pentru Dan Petrescu în Coreea de Sud

Dan Petrescu, în timpul unui meci / Profimedia

Dan Petrescu a dat verdictul după ce România a retrogradat în „lumea a 3-a” a fotbalului. Naționala noastră, condusă de Edi Iordănescu, a terminat grupa din Liga Națiunilor pe ultimul loc, iar în următoare ediție va evolua în Liga C.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Antrenorul lui CFR Cluj și-a exprimat părerea în legătură cu echipa națională, după ce Iordănescu a ratat primul obiectiv impus de FRF: evitarea retrogradării în Liga C.

Dan Petrescu a dat verdictul după ce România a retrogradat în „lumea a 3-a” a fotbalului

Dan Petrescu s-a arătat mulțumit de jocul echipei lui Edi Iordănescu în ultimele două partide, cu Finlanda (1-1) și Bosnia (4-1) și consideră că tehnicianul de 44 de ani trebuie să rămână la cârmă, lucru confirmat între timp și de președintele FRF, Răzvan Burleanu.

„Naționala mare a jucat foarte bine. Mă bucur că a câștigat și sper să rămână Edi antrenor”, a spus Dan Petrescu.

La fel ca „Bursucul”, Răzvan Burleanu este de părere că Edi Iordănescu este cel mai potrivit om care poate ocupa, la ora actuală, postul de selecționer al României.

Reclamă

Șeful Federației s-a arătat mulțumit de prestația naționalei din ultimele două meciuri din Liga Națiunilor și își dorește ca Iordănescu să continue munca depusă până acum la prima reprezentativă, începută în luna ianuarie a acestui an.

Răzvan Burleanu privește optimist către următoarea campanie a naționalei României, din preliminariile Euro 2024. „Tricolorii” își vor afla adversarele pe 9 octombrie, la tragerea la sorți de la Frankfurt, unde vor fi repartizați în urna a 3-a valorică.

Răzvan Burleanu îl vrea în continuare pe Edi Iordănescu la națională

Răzvan Burleanu a anunțat astăzi că propunerea sa este ca Edi Iordănescu să își continue activitatea pe banca naționalei României:

Reclamă 4 / 0/3

„Ceea ce trebuia făcut era acum 20 de ani în fotbalul românesc. Ne-am fi dorit ca acum 20-30 de ani să fi făcut ceea ce era cazul. Procedurile care au fost demarate pentru zilele următoare… urmează vineri o şedinţă de Comisia Tehnică, după care raportul va fi validat de către Comitetul Executiv.

Propunerea mea este de a continua cu Edi Iordănescu. N-aş vrea să compar mandatele. Noi ca şi administraţie, rolul nostru e să oferim tot suportul din punct de vedere operaţional şi logistic. Am încercat să scoatem maxim cu fiecare selecţioner. E un întreg context. Dacă ne uităm la ultimele două meciuri cred că suntem cu toţii de acord că s-a creat o coeziune la nivelul lotului. Există o relaţie de încredere între jucători şi staff-ul tehnic, ceea ce ne dă semne de încredere pentru campania următoare care începe în luna martie.

În primul rând, ceea ce ne bucură, este că nu ne-am dus mai jos de urna a treia, la tragerea la sorţi care va avea loc la Frankfurt vom fi în urna a treia. Următoarea Ligă a Naţiunilor al cărei format nu îl cunoaştem în momentul de faţă ne va duce în Liga C. Vom întâlni adversari mai accesibili cum au fost şi Turcia, care revine în Liga B. Ceea ce ne interesează cel mai mult este că în meciul cu Finlanda am avut 9 jucători din primul 11 care au crescut la naţionala de tineret în ultimii 3 ani. Iar în meciul cu Bosnia am văzut 7 jucători în primul 11.

(Reporter: Edi Iordănescu şi-a dat acordul să rămână?) Acesta a fost lucrul care a contat foarte mult. Cât timp ai un antrenor încrezător, care crede că poate duce echipa naţională mai departe, spre performanţă, atunci este datoria noastră ca şi administraţie să-i oferim această stabilitate. Dacă selecţionerul n-ar fi crezut că poate să scoată maxim din aceşti jucători, dacă n-ar fi crezut că poate să ne ducă la următorul turneu final, atunci nu ar fi fost o propunere cu care eu sau directorul tehnic să fi mers mai departe”, a spus Răzvan Burleanu.

Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
25
apr.
0:39
Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro
25
apr.
0:21
Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!”
25
apr.
0:07
„Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali
25
apr.
0:05
Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!”
23:40 Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu 22:40 Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar! 22:40 Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească 22:35 VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter 22:30 VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu 22:26 Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024 Vezi toate știrile
Citește și