Închide meniul

Daniel Boloca, între România și Italia! Cum ar putea pierde ambele naționale

Antena Sport Publicat: 17 decembrie 2022, 17:59

Reclamă
Daniel Boloca, între România și Italia! Cum ar putea pierde ambele naționale

Daniel Boloca, între România și Italia

Daniel Boloca, într-un meci pentru Frosinone / Profimedia

Daniel Boloca este între România și Italia. Jucătorul „descoperit” de Edi Iordănescu ar putea însă să piardă ambele naționale. Iata cum s-ar putea întâmpla asta.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Daniel Boloca a fost convocat de Roberto Mancini și staff-ul său la un trial, la care participă 72 de jucători. Alături de Boloca au mai fost chemați alți doi colegi de ai săi, de la Frosinone. Boloca a fost descoperit de Edi Iordănescu acum câteva luni. Atunci, selecționerul, a purtat mai multe discuții cu el. Iordănescu și-a trimis secunzii să-l urmărească, la antrenamentele din Italia. Jerry Gane a stat o săptămână la ședințele de pregătire ale celor de la Frosinone și a vorbit mult cu jucătorul, cu antrenorul de acolo. Acesta a fost încântat să vină să joace pentru România.

Daniel Boloca, între România și Italia

Trebuie spus că Boloca este italian, născut în Italia, la Chieri, având origini românești. Jucătorul nu a avut însă legătură cu România, până să fie chemat la națională. Acesta nu vorbește aproape deloc limba română. Daniel Boloca nu avea nici pașaport românesc.

Din informațiile Antena Sport, Edi Iordănescu și team managerul echipei naționale au fost cei care s-au ocupat să-i facă pașaport românesc. Selecționerul l-a debutat la prima reprezentativă și și-ar dori să-l aibă și mai departe la dispoziție, dar totul depinde de decizia jucătorului și dacă acesta îl va impresiona sau nu pe Mancini. Totuși, e greu de crezut că un jucător din liga a doua va ajunge în naționala Italiei.

Totuși, faptul că Boloca a ales să meargă la acest trial al naționalei Italiei s-ar putea să-i dăuneze în perspectiva viitoarelor convocări la prima reprezentativă a României. Edi Iordănescu a spus destul de răspicat, în trecut, că nu va insista să aducă pe nimeni care nu vine cu inima deschisă la națională. „La echipa națională trebuie să vii pe jos”, spunea selecționerul.

Reclamă
Reclamă 4

Astfel, dacă Boloca nu va reuși să impresioneze la trialul organizat de Mancini și staff-ul său, există posibilitatea ca acesta să nu mai fie convocat nici la naționala României, dacă nu arată că își dorește asta cu adevărat. Tânărul mijlocaș a debutat pentru naționala noastră la meciul cu Slovenia, fiind pe bancă și la partidele cu Bosnia și Moldova.

Cine este Daniel Boloca

Cine este Daniel Boloca, jucătorul chemat în premieră la naţionala României în această toamnă, este o întrebare pe care şi-au pus-o mai mulţi fani ai tricolorilor. FRF a venit cu mai multe detalii despre mijlocaşul de 23 de ani crescut de Juventus şi cotat la 1.1 milioane de euro.

“Dintre cei 27 de jucători convocați la această acțiune, Daniel Boloca, mijlocașul lui Frosinone, este singurul fotbalist care se află la prima convocare.

Reclamă

Născut și crescut în Italia, Boloca este un produs al academiei de fotbal a clubului Juventus Torino. Azi, Daniel a pozat în premieră în tricoul echipei naționale.

Deși nu stăpânește perfect limba română, acesta a transmis un mesaj suporterilor: “E minunat să mă aflu aici, voi da absolut totul. E o onoare pentru mine!”, a fost mesajul postat de frf.ro.

Edi Iordănescu vrea să aducă un suflu nou la națională

De când a venit la prima reprezentativă, Edi Iordănescu și-a făcut un obicei din a merge să urmărească pe viu jucătorii români care evoluează în străinătate. Atât el, cât și secunzii săi au luat contact cu majoritatea fotbaliștilor ce ar putea fi selecționați la naționala României. Din câte se pare, Iordănescu încearcă să aducă un suflu nou la prima reprezentativă și are tot sprijinul Federație, după cum a spus-o și Mihai Stoichiță.

Am mai spus-o și ma repet, Edi Iordănescu are toată susținerea noastră, indiferent de ce se va întâmpla în ultimele două jocuri. Până acum am tot schimbat antrenorii, dar ne-am dat seama că nu asta este soluția și a venit momentul să dăm credit selecționerului. Noi mergem pe mâna lui Edi și nu îl vom da afară“, a precizat, de curând, Mihai Stoichiță.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
11:23

„Domnul Becali să negocieze!” Tatăl lui Valentin Mihăilă, anunţul momentului despre viitorul fiului său după EURO 2024

10:46

„Ar fi o greşeală dacă am face asta!” Un titular din naţionala Slovaciei, mesaj vehement înaintea meciului cu România

10:04

Marius Ştefănescu a răspuns acuzaţiilor făcute de Dan Şucu. I-a dat replica după transferul la FCSB: „Răutăţi! E urât!”

9:33

Brazilia – Costa Rica 0-0. Debut ratat de Selecao la Copa America

9:27

Luciano Spalletti, după ce Italia a egalat Croaţia în al optulea minut al prelungirilor: „Am meritat calificarea”

8:51

Gigi Becali i-a dat de gol pe şefii FRF! Ce primă au primit tricolorii la EURO 2024: „Atât a luat fiecare jucător!”

1 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 2 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 3 Belgia – România 2-0. „Tricolorii” au rămas pe primul loc în „grupa morţii” de la EURO 2024. Tielemans şi De Bruyne au marcat 4 VIDEODavid Popovici a câştigat medalia de aur în „proba regină” a nataţiei, la Campionatele Europene de nataţie. Cursă colosală 5 Portugalia – Cehia 2-1. Portughezii au marcat golul victoriei în prelungirile meciului. Debut cu dreptul pentru Ronaldo la EURO 6 Ce cotă incredibilă are România la calificarea în „optimile” EURO 2024. Tricolorii, lideri în Grupa E după ce au umilit Ucraina
Citește și