Închide meniul

Denis Drăguş visează la Campionatul Mondial, după parcursul de vis al României de la EURO: „E principalul obiectiv!”

Viviana Moraru Publicat: 5 iulie 2024, 18:43

Reclamă
Denis Drăguş visează la Campionatul Mondial, după parcursul de vis al României de la EURO: „E principalul obiectiv!

Denis Drăguş visează la Campionatul Mondial, după parcursul de vis al României de la EURO

Denis Drăguş, în timpul unui meci la EURO 2024/ Profimedia

Denis Drăguş visează să se califice la Campionatul Mondial alături de Românie, după parcursul remarcabil de la EURO 2024. Atacantul a transmis că principalul obiectiv al „tricolorilor” este calificarea la Cupa Mondială din 2026.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Denis Drăguş a fost titular în toate cele patru meciuri ale naţionalei, de la EURO 2024. Acesta a reuşit să marcheze şi un gol, în duelul cu Ucraina, din prima etapă a grupelor.

Denis Drăguş visează la Campionatul Mondial, după parcursul de vis al României de la EURO

Denis Drăguş a transmis că „tricolorii” nu au regrete, după ce şi-au încheiat parcursul la EURO 2024. Acesta a subliniat că jucătorii au dat totul pentru România, însă puteau să fie mai inspiraţi în anumite momente.

De asemenea, întrebat despre următorul obiectiv, Drăguş a răspuns imediat. Acesta a transmis ferm faptul că România se poate califica la Campionatul Mondial din 2026. Ar fi pentru prima dată, după 1998, când „tricolorii” ar participa din nou la un turneu final mondial.

Drăguş a transmis că este fanul Olandei la EURO 2024, după înfrângerea suferită de România. Acesta a rămas impresionat de calităţile defensive ale lui Virgil van Dijk.

Reclamă
Reclamă 4

„Cum am spus, cum am vorbit şi noi în vestiare, nu avem regrete. Aveam regrete dacă nu dădeam tot. Am dat tot, poate doar puteam să fim inspiraţi în anumite momente ale jocului. Nu eram obişnuiţi să jucăm în perioada aceasta a anului, să jucăm la acest nivel, la cea mai înaltă intensitate.

Şi Olanda, şi Belgia, au o altă experienţă. Chiar şi Ucraina, ele jucau mereu astfel de meciuri. Am fost storşi. Am dat totul, am făcut risipă de energie în fiecare meci. Se putea mai bine în unele momente, să luăm alte decizii, dar luăm lucrurile bune, avem pe ce construi.

(N.r. Fundaşul care l-a impresionat) Clar Van Dijk! Un jucător de talie mondială, o forţă a naturii. Prin calităţile mele, nu am fost niciodată un vârf autentic, să deviez mingile, dar pot să îndeplinesc acest rol foarte bine, mai sunt lucruri la care pot să mă îmbunătăţesc. Şumi m-a ajutat enorm prin sfaturile pe care mi le-a dat, m-am simţit foarte bine. În bandă stânga am jucat acolo de mic, nu sunt probleme.

Reclamă

(N.r. Pe cine susţii la EURO 2024) Pe Olanda. Am făcut schimb cu Van Dijk de tricouri. Cu asta am plecat de acolo, pe drum ne tot gândeam că trebuie cu orice preţ să trăim momentele acestea, cel mai apropiat turneu final este Mondialul. Trebuie să fim acolo, avem încredere că putem să ne batem cu oricine, e principalul nostru obicetiv, Campionatul Mondial”, a declarat Denis Drăguş, conform digisport.ro.

Denis Drăguş rămâne încrezător după eliminarea României de la EURO 2024

Denis Drăguş rămâne încrezător după eliminarea României de la EURO 2024. Tricolorii au pierdut duelul din optimi cu Olanda şi încheie parcursul din Germania. Echipa lui Ronald Koeman s-a impus cu 3-0 în meciul de la Munchen.

„Să ne bucurăm cât mai mult de aceşti români minunaţi. E păcat, dar cred că am dat totul şi ne bucurăm că am reuşit să facem lumea fericită. Ne pare rău că nu am putut mai mult, dar am dat totul şi sperăm că asta poate fi un exemplu pentru cei mai tineri.

Detaliile fac diferenţa, e clar. Suntem puţin supăraţi pentru că puteam să facem mai mult, dar am primit gol, acolo s-au schimbat lucrurile. Din păcate atât s-a putut în seara asta.

(n.r. cum a fost la EURO?) Senzaţional. Eu sunt fără cuvinte pentru tot ce s-a întâmplat aici, suporteri, susţinere şi tot ce am avut parte în Germania. Speranţa rămâne, inspiraţia pe care am transmis-o copiilor. Oricât de mic ai fi, dacă pui suflet şi dai totul, poţi face lucruri mari”, a declarat Denis Drăguş, la sport.ro.

Cine crezi că va câştiga EURO 2024?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Citește și:
19:39

Rapid a făcut anunțul despre Rareș Pop, înainte ca jucătorul de 19 ani să debuteze la echipa lui Dan Șucu

19:33

Valentin Mihăilă, inclus în Top 5 cei mai rapizi jucători de la EURO 2024! Pe ce poziţie se află internaţionalul român

19:33

Jose Mourinho a criticat naționala Portugaliei! A văzut meciurile de la EURO și a dat verdictul: „Mă așteptam la mai mult”

18:58

Daniel Popa nu se teme de Gigi Becali! Noul atacant de la FCSB a dat toate cărțile pe față: „A făcut numai lucruri bune!”

18:51

Schimbare la Rapid! Decizia luată de patronul giuleştenilor, Dan Şucu

18:32

Un jucător al FCSB-ului ar putea ajunge la Farul! A luat decizia de a pleca după ce a fost criticat de Gigi Becali!

1 VIDEOArvin Lindblad a câștigat și cursa principală din Formula 3 de la Silverstone, după succesul din sprint, live în AntenaPLAY 2 VIDEOHadjar a câștigat cursa principală din Formula 2 de la Silverstone, live în AntenaPLAY! Kimi Antonelli a triumfat în sprint 3 FotoIubitele lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă au întors toate privirile pe „Insula Milionarilor”. Apariţii de senzaţie 4 VIDEOLewis Hamilton a câştigat Marele Premiu al Marii Britanii, LIVE în AntenaPLAY! Victorie uriaşă pentru septuplul campion mondial 5 Rolul uriaş avut de Gică Hagi la EURO 2024. Dezvăluirea din interiorul vestiarului naţionalei României 6 FotoMihai Stoica a dezvăluit salariul uriaş pe care îl va avea Florinel Coman la Al-Gharafa: „Nu avea voie să spună pas”
Citește și