Închide meniul

„E numărul 1 de departe” Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu

Alex Ioniță Publicat: 4 mai 2024, 11:34

Reclamă
„E numărul 1 de departe Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO! Mesaj direct pentru Edi Iordănescu

Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO

Marius Şumudică, în timpul unui meci / Hepta

Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO. Antrenorul român, în prezent liber de contract, a vorbit despre situația portarilor de la echipa națională.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În campania de calificare, selecționerul Edi Iordănescu a mizat pe Horațiu Moldovan. Totuși, acesta s-a transferat între timp la Atletico Madrid și nu a mai prins niciun minut în teren.

Marius Șumudică știe cine trebuie să apere poarta României la EURO

Astfel, „Șumi” este de părere că Florin Niță este cea mai bună variantă pentru echipa națională a României. Antrenorul care l-a adus pe român la Gaziantep a spus că acesta este al 2-lea cel mai bun portar din campionatul Turciei, după Muslera.

Totodată, Șumudică a spus că Niță are un caracter extraordinar și că este iubit de toți fanii lui Gaziantep.

„Niță e numărul 1 de departe. E al doilea după Muslera în Turcia. Nu există, cu tot respectul pentru Horațiu Moldovan, dar săracul nu apară. În momentul în care nu aperi, nu mai ai.. Din punctul meu de vedere e numărul 1 (n.r. Florin Niță).

Reclamă

N-ai voie, apără meci de meci, are în față numai atacanți de valoare cu care se va întâlni probabil la EURO. Mi-a scos niște mingi pe la Galatasaray, am pierdut în minutul 90 la ei acasă, cu 50.000 de oameni. La Fener ne-a bătut în minutul 85, n-am văzut în viața mea.

Un caracter cum n-am întâlnit în viața mea. Îl iubea tot clubul, tot orașul. Să ajungi să strige un stadion întreg numele unui portar, e enorm”, a spus Marius Șumudică, la fanatik.ro.

OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024

Inițial, UEFA plănuia o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când loturile erau compuse din cel mult 23 de jucători; la ultimul turneu continental, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost permisă o creștere la 26 de fotbaliști.

Reclamă 4 / 0/3

Discuții pe acest subiect au avut loc și luna trecută, în cadrul unui workshop UEFA organizat la Düsseldorf, când majoritatea antrenorilor echipelor calificate și-au exprimat dorința de a crește numărul de jucători, cu mai multe opțiuni disponibile pentru a face față amenințării accidentărilor și solicitărilor fizice intense, scrie frf.ro.

Mărirea numărului de jucători din lot înseamnă și că fiecare echipă poate avea pe banca de rezerve, la fiecare partidă, până la 15 fotbaliști.

România debutează la turneul final din Germania pe 17 iunie, împotriva Ucrainei la München, iar în celelalte două meciuri întâlnesc Belgia și Slovacia, la Köln (22 iunie) și Frankfurt (26 iunie).

EURO 2024 se va desfăşura între 14 iunie şi 14 iulie, iar România va evolua în Grupa E, alături de Ucraina (17 iunie), Belgia (22 iunie) şi Slovacia (26 iunie).

La finalul lunii trecut, Comisia pentru competiţiile echipelor naţionale din cadrul UEFA s-a pronunţat, cu o majoritate strânsă, pentru mărirea de la 23 la 26 a loturilor de jucători ale selecţionatelor care vor lua parte în această vară la EURO 2024.

Listele de jucători pentru EURO 2024 trebuie anunţate cel târziu pe 7 iunie.

Reclamă
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:03 Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Dorit de FCSB şi Farul, atacantul naţionalei a ales echipa pentru care va evolua 17
mai
23:45
VIDEOSouthampton – Leeds, finala playoff-ului de promovare de pe Wembley (26 mai, AntenaPLAY). „Sfinţii”, victorie clară cu West Brom
17
mai
23:37
Cum a reacţionat Gică Hagi după ce a văzut prestaţia lui Ianis Hagi cu Real Madrid! Ce a spus „Regele” despre evoluţia fiului său
17
mai
23:24
Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK, chiar dacă va câştiga titlul în Grecia. Echipa refuzată de tatăl său a pus ochii pe el
17
mai
23:07
Mihai Stoica a confirmat că un jucător important al FCSB-ului se desparte de echipa lui Becali: „Sunt şanse să fi semnat deja”
17
mai
22:35
Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!”
17
mai
22:33
Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1!
17
mai
22:20
Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League”
17
mai
21:48
Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!”
17
mai
21:45
Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat
Vezi toate știrile
Citește și