Închide meniul

OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA

Publicat: 3 mai 2024, 21:27

Reclamă
OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. Decizia luată de UEFA

Veste uriașă pentru Edi Iordănescu

Edi Iordănescu / Profimedia

Este oficial. Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024. UEFA a decis ca numărul de jucători să crească de la 23 la 26.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Vineri, 3 mai, Comitetul Executiv UEFA a decis că loturile echipelor calificate la Campionatul European din această vară vor putea fi formate din 26 de jucători, în loc de maximum 23, așa cum era în mod obișnuit.

OFICIAL! Edi Iordănescu poate convoca 26 de jucători pentru EURO 2024

Inițial, UEFA plănuia o revenire la reglementările angajate înainte de EURO 2020, când loturile erau compuse din cel mult 23 de jucători; la ultimul turneu continental, din cauza pandemiei de COVID-19, a fost permisă o creștere la 26 de fotbaliști.

Discuții pe acest subiect au avut loc și luna trecută, în cadrul unui workshop UEFA organizat la Düsseldorf, când majoritatea antrenorilor echipelor calificate și-au exprimat dorința de a crește numărul de jucători, cu mai multe opțiuni disponibile pentru a face față amenințării accidentărilor și solicitărilor fizice intense, scrie frf.ro.

Mărirea numărului de jucători din lot înseamnă și că fiecare echipă poate avea pe banca de rezerve, la fiecare partidă, până la 15 fotbaliști.

Reclamă

România debutează la turneul final din Germania pe 17 iunie, împotriva Ucrainei la München, iar în celelalte două meciuri întâlnesc Belgia și Slovacia, la Köln (22 iunie) și Frankfurt (26 iunie).

URO 2024 se va desfăşura între 14 iunie şi 14 iulie, iar România va evolua în Grupa E, alături de Ucraina (17 iunie), Belgia (22 iunie) şi Slovacia (26 iunie).

La finalul lunii trecut, Comisia pentru competiţiile echipelor naţionale din cadrul UEFA s-a pronunţat, cu o majoritate strânsă, pentru mărirea de la 23 la 26 a loturilor de jucători ale selecţionatelor care vor lua parte în această vară la EURO 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Listele de jucători pentru EURO 2024 trebuie anunţate cel târziu pe 7 iunie.

Victor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024

Victor Piţurcă ştie pe cine ar trebui să se bazeze Edi Iordănescu la EURO 2024! Numai veşti proaste a primit Edi Iordănescu în ultimul timp. Burcă îi dă şi el emoţii selecţionerului pentru EURO, după ce s-a rupt la arabi! Titular în toate meciurile din preliminarii, Burcă s-a ales cu o ruptură musculară, în ultimul meci de la arabi. De la trei la şase săptămâni durează perioada de recuperare. Burcă e ultimul de pe lista accidentaţilor, după Moruţan, Puşcaş şi Screciu.

(n.r: Cum vedeți dumneavoastră grupa asta și ce șanse avem să ieșim din ea?) Grupa, putem spune la prima vedere că e accesibilă. Am căzut în una dintre cele mai slabe grupe. Dacă toți jucătorii noștri vor fi valizi, avem șanse mari să ieșim. În același timp, putem să nu obținem niciun punct.

Staff-ul știe cel mai bine ce are de făcut ca să poată să aducă jucătorii la cel mai bun nivel, fizic, psihic, ca să poată face faţă (n.r.: meciurilor de la EURO).

Jucătorii care au dus greul, care au fost titulari în marea majoritate a meciurilor și au reușit performanța de a se califica, nu ar trebui să lipsească.

(n.r.: Mergeți pe continuitate și pe grupul format acolo?) Normal, normal. Nici nu dispunem de jucători, să zicem că avem un nucleu de 70 de jucători, să vină unii mai puternici din spate, nu, aceiași jucători sunt cei care pot îmbrăca tricoul”, a declarat Victor Piţurcă în exclusivitate pentru AntenaSport.

Reclamă
Citește și:

Rămâne Edi Iordănescu la naţională şi după EURO 2024?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18
mai
0:03
Denis Alibec se întoarce în Liga 1! Dorit de FCSB şi Farul, atacantul naţionalei a ales echipa pentru care va evolua
23:45 VIDEOSouthampton – Leeds, finala playoff-ului de promovare de pe Wembley (26 mai, AntenaPLAY). „Sfinţii”, victorie clară cu West Brom 23:37 Cum a reacţionat Gică Hagi după ce a văzut prestaţia lui Ianis Hagi cu Real Madrid! Ce a spus „Regele” despre evoluţia fiului său 23:24 Răzvan Lucescu poate pleca de la PAOK, chiar dacă va câştiga titlul în Grecia. Echipa refuzată de tatăl său a pus ochii pe el 23:07 Mihai Stoica a confirmat că un jucător important al FCSB-ului se desparte de echipa lui Becali: „Sunt şanse să fi semnat deja” 22:35 Discursul Cristinei Neagu, după ce CSM Bucureşti a primit titlul de campioană: „Există dezamăgirea ratării Final Four!” 22:33 Reacţia lui Bogdan Andone după ce echipa lui a învins-o pe Mioveni cu un gol în prelungiri şi e aproape de rămânerea în Liga 1! 22:20 Anunţul lui Florin Tănase, după ce Gigi Becali i-a făcut ofertă să se întoarcă la FCSB: „Mi-aș dori să joc în Champions League” 21:48 Dan Petrescu avertizează înainte de CFR Cluj – Farul: „Stresul a rămas mai mult de partea noastră!” 21:45 Botoșani – Mioveni 1-0. Jucătorii lui Bogdan Andone au dat lovitura în prelungiri! Oaspeţii au avut un gol anulat Vezi toate știrile
Citește și