Închide meniul

„E un moment zero!” Andrei Burcă a tras un semnal de alarmă înainte de România – Kosovo, care va fi pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Iulian Focșăneanu Publicat: 11 septembrie 2023, 13:44

Reclamă
„E un moment zero! Andrei Burcă a tras un semnal de alarmă înainte de România – Kosovo, care va fi pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Andrei Burcă a tras un semnal de alarmă înainte de România - Kosov

Jucătorii naţionalei României, în meciul cu Israel / Profimediaimages

Andrei Burcă a fost prezent la conferinţa de presă şi a tras un semnal de alarmă înainte de meciul România – Kosovo, care va fi transmis mâine, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Fundaşul de 30 de ani, care joacă în Arabia Saudită, la Al Akhdoud, a avut un discurs extrem de puternic. Cere concentrare maximă pentru o victorie cu Kosovo.

Andrei Burcă a tras un semnal de alarmă înainte de România – Kosovo

Burcă a fost titular în centrul defensivei în remiza cu Israel, scor 1-1, în urmă cărora tricolorii au fost criticaţi dur. Jucătorul lui Edi Iordănescu ştie ce trebuie făcut pentru a putea ajunge la EURO 2024.

Au venit 50.000 de oameni și nu am știut să facem față acestei emoții. Trebuie să învățăm să jucăm cu presiune, iar pe viitor să știm ce avem de făcut. Suntem la mâna noastră, pe loc calificabil, nu am pierdut niciun meci, ceea ce înseamnă că am respectat ideile tactice. Suntem conștienți că mai avem de îmbunătățit lucruri.

Trebuie să învățăm din aceste meciuri dacă vrem să progresăm pentru viitor. Israelul, până la golul lor, avusese un singur șut pe poartă. A fost acea conjuctură cu golul încasat și nu am știut să gestionăm situația. S-a creat un declic la ei după acel gol marcat, iar apoi au mai avut și alte ocazii.

Reclamă

Totul ține de mentalitate, trebuie să învățăm să jucăm cu presiunea în spate, cu emoțiile. E și o presiune că nu am mai reușit să ne calificăm de atât timp. Noi pregătim meciurile bune tehnic și tactic, dar simțim această presiune de a ajunge la un turneu final. Nu suntem Spania, să mergem prin calificări și să defilăm, dar rămâne să demonstrăm că suntem o familie, un grup unit, e un moment zero.

Se vede că ne dorim, toți doresc să-și aducă aportul, uitați-vă la Florinel Coman, care vine la careul de 16 și face alunecări, uitați-vă la Denis. Toți ne dorim! Noi intrăm mereu pe teren cu ideea de a lua cele trei puncte. Trebuie să ne descătușăm„, a declarat Andrei Burcă înainte de România – Kosovo.

România a rămas pe locul al doilea în Grupa I din preliminariile EURO 2024, după rezultatul de egalitate înregistrat pe Arena Naţională cu Israel, scor 1-1. Echipa lui Edi Iordănescu a ajuns la 9 puncte după primele 5 meciuri din această campanie de calificare.

Reclamă 4 / 0/3

Elveţia a remizat în Kosovo, scor 2-2, la fel ca în meciul cu România. Echipa lui Murat Yakin a fost egalată în prelungirile partidei şi rămâne pe primul loc, cu 11 puncte, cu doar două puncte peste România şi trei puncte peste Israel.

Clasament Grupa I

1. Elveţia 11p
2. România 9p
3. Israel 8p
4. Belarus 4p
5. Kosovo 4p
6. Andorra 2p

România – Kosovo LIVE VIDEO | Miză uriaşă pentru naţionala României. De ce victoria este vitală

O victorie cu Kosovo ne-ar asigura un avantaj de cel puţin un punct în faţa Israelului, înaintea meciurilor din luna octombrie. În timp ce România va juca pe Arena Naţională cu Kosovo, Israel va avea o misiune şi mai uşoară, cel puţin pe hârtie, în meciul de pe teren propriu cu Belarus. Este greu de crezut că israelienii se pot încurca cu naţionala Belarusului, mai ales după jocul etalat în partida cu România. Tot marţi, Elveţia va juca cu Andorra, un meci ce se anunţă o simplă formalitate.

În cazul unor victorii atât a României, cât şi a naţionalei Israelului, tricolorii vor păstra avantajul de un punct înaintea duelurilor din octombrie. Iar atunci, elevii lui Edi Iordănescu pot face un pas uriaş către EURO 2024.

România va juca în deplasare cu Belarus şi acasă cu naţionala Andorrei, în timp ce Israel va avea o misiune infernală. Astfel, Israel va juca pe teren propriu cu Elveţia şi în deplasare la Kosovo, iar în ambele partide se pot pierde puncte. În acest context, naţionala României se poate distanţa de principala contracandidată pentru locul 2 înaintea ultimelor două partide din grupă.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
0:06
Mihai Stoica nu s-a putut abţine şi i-a dat replica lui Tudorel Stoica: „Oameni pe care i-ai idolatrizat te desconsideră total!”
23:55 VIDEOCoventry – Ipswich 1-2, în AntenaPLAY. Oaspeţii au urcat pe loc de promovare directă în Premier League! Cum arată clasamentul 23:50 Mutarea de geniu făcută de Thomas Tuchel în Bayern – Real Madrid! Bavarezii au întors scorul după numai 12 minute 23:37 Bayern Munchen – Real Madrid 2-2. „Dublă” Vinicius şi răsturnări de scor! Meci de senzaţie pe Allianz Arena! 23:20 Basarab Panduru a făcut o criză de râs când a văzut clipul de prezentare cu Dan Petrescu: „Nu aş fi făcut niciodată aşa ceva” 23:00 „Foarte tare m-am simţit sabotat de Steaua!” Mircea Lucescu, dezvăluiri din culise despre marea lovitură primită în carieră 22:50 Vinicius Jr a deschis scorul în Bayern Munchen – Real Madrid după o fază splendidă! Assist de senzaţie al lui Toni Kroos! 22:23 Conducerea Rapidului a confirmat că vrea să îl aducă pe Mircea Lucescu în Giuleşti: „Ne dorim”! De ce depinde lovitura verii 22:11 Suspendare uriaşă primită de Hakim Abdallah, după ce l-a băgat în spital pe Romario Benzar! Lovitură primită de Dinamo 21:35 Handbaliştii de la Dinamo s-au calificat în Turneul Final Four al European League! Performanţă de senzaţie, după 20 de ani! Vezi toate știrile
Citește și