Închide meniul

Edi Iordănescu a anunțat cum vrea să o califice pe România la EURO 2024: „Asta îmi dă încredere!”

Reclamă

Alexandru Ivan Publicat: 14 decembrie 2022, 18:25

Edi Iordănescu a anunțat cum vrea să o califice pe România la EURO 2024: „Asta îmi dă încredere!

Edi Iordănescu, România

Edi Iordănescu, în timpul unei conferinţă de presă / Profimedia

Edi Iordănescu a anunțat cum vrea să o califice pe România la EURO 2024. Selecționerul tricolorilor e convins că jucătorii din echipa națională au potențial. Iordănescu Jr. susține că România este o națională tânără.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Pentru mine a fost un an plin, cu patru acțiuni și jumătate. Ne-am dorit rezultate mai bune, ele întârzie să apară de ceva timp. Sunt mult mai optimist decât momentul în care am fost instalat. Lucrurile bune au început să se vadă. Văd un alt spirit, o altă preocupare la antrenamente. Am început să vedem în jocuri anumite lucruri pe care le pregătim. Mizăm foarte mult pe mentalitate și forța grupului.

Edi Iordănescu a anunțat cum vrea să o califice pe România la EURO 2024

Dacă suntem corecți, eu eram în iunie doar la a doua acțiune. Procesul de antrenament a fost total dat peste cap. Am avut probleme medicale serioase, jucători cu Covid. A fost o perioadă calendaristică fără precedent. Când mintea nu este pe drumul corect, problema este cum facem să ne ridicăm nivelul. Trebuie să se lupte meci de meci, să vină cu alt tonus, cu altă stare de spirit.

Eu, când am negociat contractul, obiectivul principal e calificarea la Euro. Am acceptat acel obiectiv intermediar. Ar fi fost corect după două acțiuni și 10 zile cu echipa națională să se termine contractul după atât de puțină activitate?

Când s-a terminat grupa, a fost o întâlnire cu toată echipa, cu staff-ul tehnic. Am spus etapizat ce urmărim pe termen scurt, mediu și lung. Am primit continuitate și am acceptat-o cu încredere. Încercăm să valorificăm maxim ce putem. Eu am văzut Elveția pe viu, rămân la părerea că este o echipă cu o putere de joc foarte bună.

Reclamă

Înainte de toate, mărturisesc că lucrurile au legătură, totul pleacă de la gândire, de la spirit. Îmi dă încredere că echipa are o medie de vârstă scăzută și jucătorii noști au potențial. Trebuie să urce nivelul, să nu mai avem 12 jucători din Serie B, ci să fie din Serie A. Am conștientizat lucrurile astea, ei sunt conștienți că s-au ratat calificări. Am găsit o state de spirit de blazare, că asta este, că nu se poate mai mult. S-a creat un stare de spirit ca un cancer care rodea din interior. Să avem o altă determinare, o altă implicare. Toate lucrurile astea se pot îmbunătăți”, a spus Edi Iordănescu, conform digisport.ro.

Cum arată grupele din preliminariile EURO 2024

Se califică la EURO primele două echipe din fiecare grupă. În plus, din Nations League se vor mai califica alte 3 echipe. Primele 4 echipe din Liga A, Liga B și Liga C, care nu au prins loc la EURO prin preliminarii, vor juca într-un play-off (semifinale și finală) în martie 2024. Vor rezulta 3 câștigătoare, care vor merge la EURO.

Meciurile din preliminariile EURO 2024 se vor disputa în perioada martie – noiembrie 2023.

Reclamă 4 / 0/3
  • Etapa 1: 23-25 martie 2023
  • Etapa 2: 26-28 martie 2023
  • Etapa 3: 16-17 iunie 2023
  • Etapa 4: 19-20 iunie 2023
  • Etapa 5: 7-9 septembrie 2023
  • Etapa 6: 10-12 septembrie 2023
  • Etapa 7: 12-14 octombrie 2023
  • Etapa 8: 15-17 octombrie 2023
  • Etapa 9: 16-18 noiembrie 2023
  • Etapa 10: 19-21 noiembrie 2023

Turneul final va avea loc în Germania, în perioada 14 iunie – 14 iulie 2024.

Cine va fi golgheterul Ligii 1?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:24 VIDEOOlimpiu Moruţan ratează EURO 2024! Anunţul oficial făcut de turcii de la Ankaragucu. S-a „rupt” fără să fie atins de nimeni 10:19 AS.ro LIVE | Alexandru Corneschi este invitatul lui Dan Pavel. Poveştile de senzaţie ale celui mai rapid maratonist român 9:51 Lucian Sănmărtean a dezvăluit de ce a refuzat de 4 ori să lucreze cu Gică Hagi: „Nu o să mai păstrăm chestia aceasta de respect” 9:47 Record negativ pentru Chelsea, înregistrat la umilinţa cu Arsenal! E prima oară când „Albaştrii” păţesc asta într-un sezon! 9:18 FotoOlimpiu Moruţan, OUT de la EURO 2024! Verdictul teribil primit de internaţionalul român după ce s-a accidentat grav în Cupă 9:11 Motivul incredibil pentru care Adrian Mititelu Jr a ajuns de urgenţă la spital cu o supradoză de pastile: „Vino să mă salvezi!” 8:51 Valeriu Iftime l-a elogiat pe jucătorul pe care l-a propus la FCSB: „E un miracol”! Ce a spus despre „explozia” lui Bogdan Andone 8:32 Imaginea horror cu Romario Benzar după ce a fost lovit de Abdallah! Fostul jucător şi-a dat bandajul jos şi le-a arătat tuturor! 8:10 Lucian Sânmărtean insistă ca Gigi Becali să transfere un jucător la FCSB: „E de excepţie” 23
apr.
23:37
VIDEOLeicester – Southampton a fost live în AntenaPLAY. Liderul din Championship, victorie categorică
Vezi toate știrile
Citește și