Închide meniul

Edi Iordănescu a anunțat jucătorii pe care nu îi va mai convoca: „La echipa națională vine doar cine ‘arde’ pentru ea!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 13 noiembrie 2022, 17:11

Edi Iordănescu a anunțat jucătorii pe care nu îi va mai convoca: „La echipa națională vine doar cine arde pentru ea!

Mihai Rotaru, mesaj dur pentru Edi Iordănescu, după ce niciun jucător de la Universitatea Craiova nu a fost convocat

Edi Iordănescu/ Profimedi

Edi Iordănescu a anunțat jucătorii pe care nu îi va mai convoca. Selecționerul naționalei României a făcut un anunț clar și răspicat, înaintea meciurilor cu Slovenia și Moldova, de pe 17 noiembrie, respectiv 20 noiembrie. Iordănescu a explicat principalul criteriu pe care se bazează când stabilește convocările.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„La echipa națională vine doar cine ‘arde’ pentru echipa națională!”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu, înaintea celor două partide amicale care vor putea fi urmărite în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Edi Iordănescu a anunțat jucătorii pe care nu îi va mai convoca la echipa națională

Iordănescu își dorește să vadă la națională numai jucători care luptă cu pasiune și dorință uriașă pentru țara lor. Selecționerul „tricolorilor” a precizat că nu va mai convoca fotbaliști care „nu înțeleg ce reprezintă echipa națională”, chiar dacă aceștia au experiență.

Edi Iordănescu rămâne optimist că poate construi o națională puternică și unită, care să ajungă la un turneu final.

„Tot talentul în slujba echipei naționale, zero compromisuri, vine la echipa națională cine ‘arde’ pentru echipa națională. Tot timpul voi prefera un jucător care vine cu tot devotamentul și care e dispus să dea tot ce are mai bun pentru echipa națională, în dauna unui jucător care poate să aibă o experiență suplimentară sau un statut ceva mai consolidat la un anumit moment, dar care nu înțelege ce reprezintă echipa națională.

Reclamă

Sunt criterii după care ne-am organizat munca încă de când am venit în februarie, sunt exigențele noastre, trebuie să înțeleagă cu adevărat ce reprezintă tricoul echipei naționale și că atunci când intră pe teren, nu se reprezintă doar pe el, cariera lui sau clubul de care aparține, ci reprezintă românii și România.

Dacă mentalitatea va fi corectă, dacă vom reuși să construim o echipă unită, undeva prima forță a grupului, și în anumite momente, bineînțeles, calitatea individuală să iasă la suprafață, atunci avem o șansă reală pentru a merge din nou la un turneu final”, a spus Edi Iordănescu, pentru FRF TV.

Edi Iordănescu a recunoscut că este îngrijorat înaintea meciurilor amicale cu Slovenia şi Moldova

Edi Iordănescu este îngrijorat înaintea amicalelor cu Slovenia şi Moldova, de pe 17 noiembrie, respectiv 20 noiembrie. Selecţionerul României a avut bătăi de cap în încercarea de a alcătui lotul pentru cele două meciuri test, ultimele înaintea preliminariilor pentru EURO 2024.

Reclamă 4 / 0/3

Mi-aş fi dorit ca această acţiune să fie una de continuitate şi consolidare. S-a transformat în una de oportunitate şi afirmare. Mi-aş fi dorit ca perioada bună din septembrie să aibă continuitate, în sensul în care să mergem deja pe continuitate în selecţie, în abordare. Să continuăm lucrul la automatismele de joc. Să tratăm cu caracter oficial aceste jocuri amicale pentru că reprezintă ultima oportunitate de pregătire a campaniei EURO. Din păcate am întâmpinat multe dificultăţi în a aduce jucători. Nu e perioadă FIFA şi cluburile nu sunt obligate să lase jucători. Mulţumesc cluburilor din ţară că au făcut acest efort şi nu s-au opus şi au susţinut echipa naţională. Din păcate de afară am primit multe semne negative şi în acelaşi timp probleme medicale.

Sunt cel puţin 12-13 jucători care erau pe lista noastră, pe care îi aveam în planuri, care nu pot să fie alături de noi. Aşadar, a trebuit să ne repoziţionăm şi am avut de ales între a aduce mai mulţi jucători din competiţia internă care au experienţă şi sunt jucători atât la Craiova, cât şi la FCSB, probabil şi de la Rapid, care puteau să facă parte din acest nucleu, dar am ales o altă variantă. Dar am ales să mergem pe tinereţe. Sunt mulţi care vin de la sub 21. Avem o medie de vârstă de 24 de ani, avem 10 posibil debutanţi. 18 jucători care fac parte din generaţiile sub 21„, a declarat Edi Iordănescu pentru FRF TV.

Recomandări
Citește și:

Va câştiga FCSB titlul în Liga 1 la finalul meciului cu Farul Constanţa?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
13:15 „Nu sunt idiot!” Cum poate pica transferul lui Florinel Coman în Qatar. Anunțul făcut de Gigi Becali 12:39 Gigi Becali, anunțul momentului despre situația lui Florinel Coman! Noi detalii despre accidentarea lui „Mbappe” 12:29 „Cu el am avut cea mai proastă relație!” Alexandru Bourceanu, dezvăluiri din perioada în care Costel Gâlcă o antrena pe FCSB! 12:02 Etapă decisivă pentru PAOK şi Răzvan Lucescu, în Superliga din Grecia! PAOK – AEK e live în AntenaPLAY, duminică, de la 19:30 11:56 Vladimir Screciu a fost tratat greșit și poate rata EURO 2024! Caz uluitor la Universitatea Craiova. Dezvăluiri și despre Mitriță 11:46 Nico Hulkenberg pleacă de la Haas la finalul sezonului de Formula 1™. Va ajunge la Sauber, din 2025! Anunțul oficial 11:36 Boris Becker a scăpat de faliment 11:14 Gică Hagi și-a anunțat obiectivul, înainte de FCSB – Farul! Pentru ce luptă „marinarii”, la meciul care poate decide campioana 10:35 „Are un caracter prea frumos!” Mihai Stoica nu crede că Risto Radunovic o va trăda pe FCSB! A exclus un nou „caz Bălgrădean” 10:15 Sebastian Vettel a numit cei mai buni piloți de Formula 1™ din istorie! A vorbit și despre cel mai mare rival Vezi toate știrile
Citește și