Închide meniul

Edi Iordănescu a explicat de ce l-a convocat pe Ianis Hagi pentru „dubla” cu Israel şi Kosovo: „Mizez pe asta!”

Reclamă

Iulian Focșăneanu Publicat: 8 septembrie 2023, 13:27

Edi Iordănescu a explicat de ce l-a convocat pe Ianis Hagi pentru „dubla cu Israel şi Kosovo: „Mizez pe asta!

Edi Iordănescu a luat o decizie fără precedent

Edi Iordănescu, la conferinţa de presă / AS.ro

Edi Iordănescu a explicat, într-o conferinţă de presă, de ce l-a convocat pe Ianis Hagi pentru „dubla” cu Israel şi Kosovo. Mijlocaşul român a jucat numai trei minute, în campionat, în acest sezon. Ajuns rezervă la Rangers, fiul „Regelui” s-a transferat la Deportivo Alaves, în La Liga.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Selecţionerul României anunţă că, spre deosebire de ceea ce s-a întâmplat în trecut, Ianis este acum în cea mai bună formă fizică şi că merita să fie convocat. Are încredere că jucătorul în vârstă de 24 de ani poate ajuta naţionala să se califice la EURO 2024.

Edi Iordănescu a explicat de ce l-a convocat pe Ianis Hagi pentru „dubla” cu Israel şi Kosovo

Procesul de selecţie înseamnă evoluţie, dezvoltare. Dacă adunăm toţi antrenorii României într-o cameră şi vorbim de selecţie, nu ştiu dacă doi vor face aceeaşi selecţie. Înţeleg aceste observaţii. Responsabilitatea este numai a mea şi decizia îmi aparţine în totalitate. Tatăl meu este cel mai titrat antrenor al acestei ţări şi cred că dacă discutăm pe lot şi el vede anumite lucruri diferit faţă de mine. Erau şi alte nume care se puteau afla alături de noi, dar focusul merge pentru acest grup.

E un principiu la care ţin, hai să ne concentrăm pe ce este aici. A fost şi va fi tot timpul forma de moment importantă, dar am mers foarte mult şi către istoricul fiecărui jucător în tricoul echipei naţionale. Vreau continuitate, vreau să cunosc grupul. De când am venit, tot timpul i-am presat să dea totul la club. Avem jucători în Serie A, în La Liga. Tocmai eu să vin să le frânez ascensiunea, nu ar fi corect. Orice jucător care venea acum şi am fi încercat să îl integrăm, ar fi fost un risc. Au fost puţine schimbări şi au fost cu tineri.

Nu vreau să comentez ce a spus nimeni. Fiecare are dreptul de opinie. Când a fost acea discuţie care a luat amploare nejustificat, de a nu-l convoca pe Ianis, am considerat că din punct de vedere medical el nu se poate înhăma la o muncă la echipa naţională. Dacă dau timpul înapoi, iau exact aceeaşi decizie. Am făcut bine, am avut elemente pe care le-am analizat din toate unghiurile şi concluzia este că am acţionat corect.

Reclamă

Acum este într-un cu totul alt moment, este 100% apt din punct de vedere medical, a făcut o pregătire centralizată, ceea ce nu era cazul. A făcut un pas către Primera, eu am informaţii că acolo este foarte multă încredere în el şi că va fi un jucător important pentru echipa lui de club. Mizez foarte mult pe spiritul lui şi pe capacitatea lui de luptă şi de a demonstra că este un jucător valoros şi că poate fi decisiv pentru echipa naţională„, a declarat Edi Iordănescu la conferinţa de presă

România – Kosovo, meciul care ne poate face să visăm la EURO 2024, e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY

Dubla cu Israel şi Kosovo poate fi decisivă pentru calificarea la un Campionat European după 8 ani. România – Kosovo e duelul de la care tricolorii aşteaptă o victorie extrem de importantă. Meciul e live pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Acasă, cu voi alături și cu Euro în vis. Așa așteptăm meciurile cu Israel și Kosovo. Doar împreună putem să reușim. Hai, România!”, e mesajul prin care Ianis Hagi vrea să îşi monteze colegii înaintea dublei ce va urma pe 9 şi 12 septembrie.

Reclamă 4 / 0/3

După primele patru meciuri disputate în Grupa I a preliminariilor pentru Euro 2024, România e pe locul 2, cu 8 puncte. Lider este favorita grupei, Elveţia.

Tricolorii lui Edi Iordănescu încearcă să ajungă la un turneu final după 8 ani. Ultima participare a fost în 2016, în Franţa, după ce am terminat pe locul 2 o grupă din care au mai făcut parte Irlanda de Nord, Grecia, Ungaria, Finlanda şi Insulele Feroe.

Cum arată lotul României pentru meciurile cu Israel şi Kosovo

PORTARI

Horațiu Moldovan (FC Rapid 1923, 3/0), Ștefan Târnovanu (FCSB, 1/0), Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0)

FUNDAȘI

Andrei Rațiu (Rayo Vallecano | Spania, 11/1), Cristian Manea (CFR Cluj, 23/2), Andrei Burcă (Al-Okhdood | Arabia Saudită, 19/1), Adrian Rus (Pafos | Cipru, 17/1), Radu Drăgușin (Genoa | Italia, 7/0), Bogdan Racovițan (Raków | Polonia, 0/0), Mario Camora (CFR Cluj, 10/0), Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 28/2)

MIJLOCAȘI

Reclamă

Vladimir Screciu (Universitatea Craiova, 1/0), Tudor Băluță (Farul Constanța, 12/0), Marius Marin (Pisa | Italia, 11/0), Darius Olaru (FCSB, 11/0), Alexandru Cicâldău (Konyaspor | Turcia, 30/4), Nicolae Stanciu (Wuhan Three Towns | China, 60/12), Răzvan Marin (Empoli | Italia, 46/2), Deian Sorescu (Raków | Polonia, 12/0), Olimpiu Moruțan (Ankaragucu | Turcia, 9/1), Ianis Hagi (Deportivo Alaves | Spania, 26/2), Florinel Coman (FCSB, 7/0), Valentin Mihăilă (Parma | Italia, 12/3)

ATACANȚI

George Pușcaș (Genoa | Italia, 36/10), Denis Alibec (Muaither | Qatar, 31/3), Daniel Bîrligea (CFR Cluj, 0/0)

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
17:22 Mohamed Salah şi Jurgen Klopp, conflict aprins în timpul meciului! Liverpool, OUT din cursa pentru titlu 17:15 LIVE VIDEOPalermo – Reggiana se joacă ACUM în AntenaPLAY. Ionuț Nedelcearu e titular și luptă pentru promovare 16:39 FCU Craiova – U Cluj LIVE SCORE (17:30). Oltenii continuă lupta pentru salvarea de la retrogradare. Echipele de start 16:37 „E cel mai bun din campionat” Elias Charalambous îi ia apărarea lui Ștefan Târnovanu! Ce a spus despre gafa din meciul cu Sepsi 16:16 VIDEOValentin Mihăilă, gol superb pentru Parma! Echipa românului, tot mai aproape de revenirea în Serie A 15:59 Blackburn – Coventry (17:00) şi Hull City – Ipswich (22:00) LIVE VIDEO în AntenaPLAY! Şansă uriaşă pentru Ipswich 15:25 România a obţinut o medalie de argint la Campionatele Europene de canotaj! Echipajul de patru rame feminin, locul 2 în Ungaria 15:01 Iga Swiatek, după ce a distrus-o pe Sorana Cîrstea, la Madrid: „Ăsta a fost singurul lucru pe care l-am făcut” 14:25 Carlos Alcaraz, discurs superb despre Rafael Nadal: „Vreau să profit la maximum de Rafa” 13:51 Benfica – Braga LIVE VIDEO în AntenaPLAY (20:00). Meciul zilei în Liga Portugal Vezi toate știrile
Citește și