Închide meniul

Edi Iordănescu a intrat în istoria echipei naționale! Actualul selecționer, pe poziția a 3-a într-un top impresionant

Reclamă

Alex Ioniță Publicat: 23 noiembrie 2023, 8:23

Edi Iordănescu a intrat în istoria echipei naționale! Actualul selecționer, pe poziția a 3-a într-un top impresionant

Lovitură pentru Edi Iordănescu, înaintea "dublei" cu Irlanda de Nord şi Columbia

Edi Iordănescu, pe banca echipei naționale / Profimedia

Edi Iordănescu a intrat în istoria echipei naționale! Actualul selecționer al primei reprezentative a reușit o performanță de senzație, aceea de a nu fi învins în preliminariile pentru Campionatul European din 2024, iar astfel a intrat într-un top select, în care se află cei mai importanți tehnicieni care au pregătit prima reprezentativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România a obținut calificarea la EURO 2024 de pe prima poziție a Grupei I, după victoria cu Elveția, scor 1-0, care a fost în direct pe Antena 1 și în AntenaPLAY. Astfel, „tricolorii” se află un urna a 2-a la tragerea la sorți a grupelor, care va avea loc la Hamburg, pe data de 2 decembrie, începând cu ora 19:00.

Edi Iordănescu a intrat în istoria echipei naționale! Este depășit doar de Anghel Iordănescu și de Victor Pițurcă

În momentul de față, Edi Iordănescu se află pe locul al 3-lea în topul selecționerilor care au adunat cele mai multe partide consecutive fără înfrângere, la echipa națională a României. Pe poziția a 2-a se află chiar tatăl acestuia, Anghel Iordănescu, în timp ce primul loc este ocupat de Victor Pițurcă, care i-a dus pe „tricolori” la Campionatul European din 2008, care a avut loc în Elveția și în Austria.

După campania de calificare pentru EURO 2024, actualul selecționer al echipei naționale a strâns 12 partide la rând fără înfrângere, având în vedere faptul că pe lângă cele 10 partide din calificări se mai adaugă și alte 2 meciuri din Liga Națiunilor, la care tot Edi Iordănescu a stat pe banca României. Astfel, prima reprezentativă a României nu a mai pierdut nicio partidă oficială din vara anului 2022.

De cealaltă parte, „Tata Puiu” a strâns 13 meciuri fără înfrângere pe banca primei reprezentative, în perioada august 1996 – iunie 1998. Seria respectivă s-a oprit în optimile de finală ale Campionatului Mondial din 1998, care a avut loc în Franța. La momentul respectiv, România a fost învinsă de Croația cu scorul de 0-1, singurul gol al partidei fiind marcat de Davor Suker, din lovitură de la 11 metri, în finalul primei reprize.

Reclamă

După cum a fost menționat anterior, topul este condus de Victor Pițurcă, selecționer care a adunat 14 partide fără înfrângere pe banca echipei naționale, în perioada iunie 2005 – octombrie 2007. Seria acestuia s-a încheiat la capătul preliminariilot pentru Campionatul European din 2008, la un meci cu Bulgaria. La momentul respectiv, „tricolorii” deja calificați la turneul final erau învinși de Bulgaria, cu scorul de 0-1.

Ce a dezvăluit mama lui Edi Iordănescu după meciul România – Elveţia 1-0

Valeria Iordănescu a recunoscut că a plâns după meciul cu Israel, care ne-a adus calificarea la EURO 2024. Mama lui Edi nu a uitat să-I mulţumească Lui Dumnezeu.

„(n.r. cât timp a trecut de când nu a mai fost pe stadion?) Cel puțin 10 ani, dar să știți că trăirile pe care le-am avut la copil au fost mai mari decât la soțul meu. Le mulțumesc băieților, pentru că mi-au făcut o mare bucurie, după trăirile și sentimentele avute.

Reclamă 4 / 0/3

Am simțit că nu se mai termină meciul, suporterii au fost superbi și la înălțime. În ultimul rând, le mulțumesc Lui Dumnezeu și Maicii Domnului, că eu tot timpul m-am rugat să ne ajute, să ne bucurăm cu toții.

După calificarea băiatului am plâns, e altceva pentru copil. Mândră nu pot să spun, bucuroasă. La EURO să facă ce a făcut și în seara asta, m-aș bucura să avem o echipă de acest nivel, le doresc în continuare ce le-am dorit și până acum, mă rog în continuare ca până acum”, a spus mama selecţionerului după meciul care a consfinţit câştigarea grupei I a preliminariilor pentru EURO 2024 de către România.

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:50 VIDEOQPR – Leeds 4-0, în AntenaPLAY. Meci de coşmar pentru Leeds, în Championship! Cum arată lupta pentru promovarea în Premier League 23:28 „E un mercenar” Ioan Andone a răbufnit după ce „câinii” au rămas pe loc de retrogradare! Verdictul pe care l-a dat despre Kopic! 23:20 UPDATELiverpool l-a ales pe înlocuitorul lui Jurgen Klopp! Arne Slot, noul manager de pe Anfield: „S-a ajuns la acord!” 23:12 „Avem destul timp” Zeljko Kopic, declaraţie surprinzătoare după ce Dinamo a pierdut şansa de a fi la mâna ei pentru salvare! 23:01 Foto„Iar ne retrogradaţi? Vă rupem picioarele!” Fanii lui Dinamo au făcut un scandal monstru! I-au cerut demisia lui Kopic: „Pleacă!” 23:00 „Greşeli incredibile” Mircea Lucescu a văzut meciul Dinamo – FC Voluntari 1-1 şi a spus ce crede despre retrogradare! 22:40 Câţi fani iau cu asalt Arena Naţională, la FCSB – Farul. Mihai Stoica, mesaj războinic: „Un punct CA SĂ PUNEM PUNCT!” 22:32 „Suntem blestemaţi!” Jucătorul lui Dinamo s-a prăbuşit emoţional după remiza cu Voluntari şi a spus ce urmează pentru „câini”! 22:11 „V-a făcut Rapid o ofertă?” Dani Coman, anunţ ferm despre şansele de a-l înlocui pe Daniel Niculae la Rapid 22:05 Faze controversate în Dinamo – FC Voluntari! Radu Petrescu a dictat un penalty pentru „câini”, apoi a întors decizia! Vezi toate știrile
Citește și