Închide meniul
EXCLUSIV

Edi Iordănescu a răspuns criticilor, după România – Andorra 4-0: „Dorm noaptea liniştit!”

Viviana Moraru Publicat: 16 octombrie 2023, 0:35

Reclamă
Edi Iordănescu a răspuns criticilor, după România – Andorra 4-0: „Dorm noaptea liniştit!

Edi Iordănescu a răspuns criticilor, după România - Andorra 4-0

Edi Iordănescu, în timpul unui interviu/ AntenaSport

Edi Iordănescu a oferit prima reacţie, după ce România a învins-o categoric pe Andorra, cu 4-0. Selecţionerul s-a declarat mulţumit de jocul prestat de „tricolorii”, în duelul de pe Arena Naţională. De asemenea, acesta a mai răspuns şi criticilor primite după egalul cu Belarus.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România s-a impus fără emoţii în duelul cu Andorra şi a urcat pe primul loc în grupa de calificare la EURO 2024. În prima repriză au marcat Nicolae Stanciu, Ianis Hagi şi Răzvan Marin, iar imediat după pauză a punctat şi Florinel Coman.

Edi Iordănescu a răspuns criticilor, după România – Andorra 4-0

Selecţionerul a avut doar cuvinte de laudă la adresa jucătorilor săi. Acesta le-a mulţumit şi copiilor care au venit pe Arena Naţională, pentru a susţine echipa naţională. Peste 20.000 de copii au fost în tribune, la victoria cu Andorra.

Edi Iordănescu a mai subliniat faptul că echipa naţională a rămas neînvinsă în actuala campanie de la calificare la EURO 2024, şi de asemenea, a mai punctat faptul că „tricolorii” au cea mai bună defensivă din grupă.

„Dacă după o victorie categorică, cu un joc foarte bun, ocazii, goluri, felicitam echipa, acum schimb. Prioritatea e o mulţumire, pentru aceşti copii minunaţi. M-au impresionat total. Din prima secundă au încurajat. Ei sunt viitorul României. Am stabilit cu jucătorii să jucăm pentru puncte, victorii, dar şi pentru aceşti copii minunaţi, ne-au făcut seara frumoasă.

Reclamă

Felicitări şi pentru echipă. Pentru rezultat, pentru parcurs, 10 jocuri oficiale fără înfrângere, de departe avem cea mai bună defensivă, pentru că suntem pe loc calificabil. Mă face să fiu bucuros şi mândru de echipa pe care o pregătesc.

Eu am spus mereu că sunt meciuri echilibrate. Uitaţi-vă ce surprize sunt, am spus că nu e un meci câştigat. Belarus a marcat 3 goluri în Elveţia, a încurcat Kosovo, a bătut Kosovo. Mai mult decât atât Andorra a marcat împotriva lui Kosovo, cu Israel şi cu Elveţia. Singura echipă căreia nu i-a marcat am fost noi. Sunt multe lucruri pozitive în jocul nostru. Curând se face un an şi jumătate de când nu am mai pierdut. E important, sunt 3 meciuri la rând fără gol primit.

Suferă jocul? Suferă, am spus-o şi eu, dar suntem la un cu totul alt nivel faţă de ce a însemnat Liga Naţiunilor şi suntem sub un nivel faţă de cel la care această echipă poate să ajungă.

Reclamă 4 / 0/3

Referitor la critici, trebuie să fiu sincer. Eu dorm noaptea liniştit. Poate atunci când vine câte un val, câte un tsunami cum a fost acum, adorm mai greu. Dar dorm! Însă nu dorm atunci când sunt atacaţi sau jigniţi jucătorii. Asta mă doare, mă irită.

Diger greu pentru că nu merită asta. Sunt băieţi care vin cu tot sufletul, cu tot devotamentul, pun tot ce e mai bun în slujba echipei. Au zis de sute de ori că suntem uniţi, că suntem un grup, o familie. Se vede că dau tot ce au mai bun. Poate nu ne iese mereu, dar ei vin şi dau tot ce au mai bun.

Când sunt jigniţi şi criticaţi… în loc să fie sprijiniţi, în special de la vocile importante din fotbalul românesc, în loc să fie ajutaţi pentru că au o medie de vârstă de 25 de ani, să fie puşi la zid, eu atunci nu dorm. Eu cât timp voi fi la echipa naţională, probabil şi după, cu toată energia mea voi proteja grupul”, a declarat Edi Iordănescu, într-un interviu pentru AntenaSport.

Scenariile prin care România e sigură de calificarea la EURO 2024

Scenariile prin care România e sigură de calificarea la EURO 2024, după ce tricolorii au învins pe Andorra. România este pe primul loc în clasament, dar are un meci mai mult disputat decât Elveţia şi două decât Israel.

România a învins pe Andorra şi s-a instalat pe primul loc în grupă, cu 15 puncte. Elveţia se află pe locul 2, cu 15 puncte (un meci mai puţin jucat) şi de Israel cu 11 (două meciuri mai puţin jucate).

În acest context, pentru a nu depinde de rezultatele celorlalte rivale, România are nevoie de 6 puncte sau de 4 puncte în partidele cu Israel şi Elveţia pentru a fi sigură de calificare.

Chiar şi cu 3 puncte, România nu e sigură de calificarea la EURO 2024. În teorie, România se poate califica şi dacă va pierde ultimele două meciuri, însă e nevoie ca Israel să nu obţină mai mult de un punct din meciurile cu Kosovo, Elveţia şi Andorra.

Reclamă

Clasamentul actualizat din grupă:

1. România – 8 meciuri – 16 puncte

2. Elveţia – 7 meciuri – 15 puncte

3. Israel – 6 meciuri – 11 puncte

4. Kosovo – 7 meciuri – 7 puncte

5. Belarus – 8 meciuri – 6 puncte

6. Andorra – 8 meciuri – 2 puncte

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și