Închide meniul

Edi Iordănescu, anunţ despre Andrei Borza: „Uitaţi-vă la el, nu este la acel nivel!”. Ce se întâmplă cu „perla” lui Gică Hagi

Iulian Focșăneanu Publicat: 28 iunie 2023, 9:02

Reclamă
Edi Iordănescu, anunţ despre Andrei Borza: „Uitaţi-vă la el, nu este la acel nivel!. Ce se întâmplă cu „perla lui Gică Hagi

Edi Iordănescu, anunţ despre Andrei Borza

Andrei Borza, în duel cu Rodri / Profimediaimages

Edi Iordănescu a făcut un nou anunţ despre Andrei Borza, puştiul minune al lui Gică Hagi de la campioana României. Fundaşul stânga a avut evoluţii extrem de remarcate la Farul, dar nu a fost convocat la naţionala României din cauza unor probleme logistice. A ratat meciul cu Elveţia pentru că este minor şi era nevoie de un act notarial.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Andrei Borza a avut probleme şi la reprezentativa României U21. Titularizat de Emil Săndoi cu Spania U21, fundaşul de 17 ani a fost uitat pe bancă şi a fost rezervă neutilizată în disputele cu Ucraina şi Croaţia.

Edi Iordănescu, anunţ despre Andrei Borza

Borza are un viitor foarte frumos, este unul dinte jucătorii care pot deveni piese importante în angrenajul echipei naționale. Căutări facem tot timpul, dar eu cred că le-am limitat cel mai mult în ultimii ani, despre asta am vorbit tot timpul, despre formarea unui nucleu. De acord că băiatul a făcut un progres fantastic.

Totuși, vedeți că el a evoluat doar la U19, era deja un salt direct de la U19 la prima reprezentativă. Mai mult decât atât, dacă noi îl aduceam pe Borza, țînând cont de problemele pe care le-am avut la nivel de fundaș stânga, exista riscul ca să îl expunem extrem de mult.

Ca să aduci un jucător de vârsta pe care o are și să îl pui împotriva unor jucători cum sunt cei de la Kosovo, care joacă constant în Ligue 1, sau să îl pui împotriva lui Shaqiri, care s-a săturat de câte turnee finale are, era un risc maxim, atât pentru echipă, cât și pentru jucător, să îl expunem. Eu cred că, dacă avem un pic de răbdare, momentul lui este aproape și poate veni.

Reclamă

Selecţionerul României, mesaj direct: „Dați-i un pic de timp și de răbdare”

Am preferat un jucător care are experiență la nivel european, care a dus multe lupte împotriva unor adversari de calibru și care, din punct de vedere emoțional, noi am considerat că poate gestiona mai bine această dublă. Dacă jucam dubla cu Andorra și Belarus, exista o posibilitate cu adevărat mai mare să fi făcut acest pas și să-l fi adus mai repede.

Uitați-vă la acest copil, că și la nivel de U21 nu este la nivelul la care noi considerăm că poate să ajungă. Am văzut evoluția lui, care nu a fost încă să reclame că noi am greșit și nu l-am adus.

Dați-i un pic de timp și de răbdare și o să vedeți că acest copil va crește în mod normal, nu va arde etape și cu siguranță că va fi una dintre soluțiile echipei naționale”, a declarat Edi Iordănescu la prosport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Andrei Borza a fost un jucător de bază la Farul, în sezonul în care constănţenii au devenit campioni în Liga 1. A jucat în 36 de meciuri şi a reuşit 3 goluri şi 3 pase decisive. Are o cotă de piaţă de 1 milion de euro.

Borza a stârnit interesul mai multor granzi ai Europei. Farul ar fi primit deja o ofertă de 2,3 milioane de euro din Premier League, de la Fulham. Gică Hagi vrea mult mai mulţi bani pentru puştiul minune.

Motivul uluitor pentru care Andrei Borza a ratat convocarea la naţionala României

Selecţionerul României a avut probleme în defensivă, după ce s-a „rupt” Mario Camora. Borza putea fi o soluţie pentru meciul cu Elveţia, dar tânărul de 17 ani a fost anunţat că mai are de aşteptat până să îşi îndeplinească visul.

Fără Mario Camora, care s-a accidentat în Kosovo, şi cu Raul Opruţ incert, Edi Iordănescu l- a convocat de urgenţă la echipă pe Valentin Ţicu, fundaşul Petrolului.

Din start l-am exclus pe Borza. A fost o problemă de procedură. E minor, avea avion la 7 dimineața, ne trebuia un notar, părinții lui erau la Constanța și el avea nevoie de un însoțitor.

L-am luat pe Țicu pentru că, spre deosebire de alte variante, el era în cantonament. Alții erau în vacanță, nu am vrut să aduc jucători din vacanță”, a spus Edi Iordănescu la conferinţa de presă premergătoare meciului cu Elveţia.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
20:32 FotoAverea lui Ionuţ Negoiţă a „explodat”! Ce loc ocupă acum omul de afaceri în topul celor mai bogaţi români! 20:11 Carlos Alcaraz a fost eliminat în sferturile de la Madrid! Seria incredibilă a spaniolului, încheiată de Andrey Rublev 19:58 „Rămâne Mitriţă?” Mihai Rotaru a dat răspunsul la întrebarea care îi frământă cel mai tare pe suporterii Universităţii Craiova! 19:26 Fanii FCSB-ului iau cu asalt Arena Naţională la meciul cu CFR Cluj! Mihai Stoica a anunţat câte bilete s-au vândut în numai o oră 19:26 Horaţiu Moldovan a primit o veste uriaşă din Spania! Decizia luată de Diego Simeone şi Atletico Madrid 19:00 LIVE VIDEOLecco – Sampdoria e LIVE în AntenaPLAY! Echipa lui Andrea Pirlo luptă pentru un loc de baraj 18:57 Transferurile de milioane de euro ale lui Dan Şucu la Rapid, făcute praf: „Să ne mai lase. Are dreptate Gigi Becali” 18:36 Programul complet al F1 Academy™ de la Miami! Antrenamentele, calificările şi cursele se văd LIVE STREAM în AntenaPLAY 18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile Vezi toate știrile
Citește și