Închide meniul

Edi Iordănescu, criticat înaintea meciurilor amicale cu Grecia şi Israel: „A făcut o primă greșeală ca selecționer!”

Dragoș Vasile Publicat: 21 martie 2022, 23:37

Reclamă
Edi Iordănescu, criticat înaintea meciurilor amicale cu Grecia şi Israel: „A făcut o primă greșeală ca selecționer!

Edi Iordănescu e selecţionerul României

SportPictures / Razvan Pasarica/SPORT PICTURES

Edi Iordănescu a fost criticat după ce nu l-a convocat pe Darius Olaru la echipa naţională. Dinu Gheorghe, fostul conducător de la Rapid şi Dinamo, este de părere că selecţionerul trebuia să îl includă în lotul pentru amicalele cu Grecia şi Israel pe fotbalistul FCSB.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Edi Iordănescu va debuta ca selecţioner în amicalul cu Grecia, ce se va disputa pe 25 martie, de la 20:15, pe stadionul Steaua. Peste 4 zile, România va juca un amical şi în Israel.

Edi Iordănescu, criticat înaintea meciurilor amicale cu Grecia şi Israel

Selecţionerul nu l-a convocat pe Darius Olaru, care a impresionat în FC Arges – FCSB 2-3. Mijlocaşul a făcut spectacol în duelul din Trivale la scurt timp după ce Edi Iordănescu a anunţat lotul.

„Mie mi se pare cel mai complet număr 8 din România la momentul actual. Aici, Edi a făcut o primă greșeală ca selecționer. Mi se părea normal să anunțe lotul cu jucătorii români din campionatul intern după ce se încheia etapa, după ce se încheia FC Argeș – FCSB. La momentul actual, Olaru este peste Bordeianu care a fost convocat, este părerea mea”, a declarat Dinu Gheorghe, potrivit prosport.ro.

Edi Iordănescu, primele explicaţii pentru selecţia făcută

Edi Iordănescu a oferit primele explicaţii pentru selecţia făcută la prima acţiune ca selecţioner. Iordănescu a explicat de ce nu a convocat anumiţi jucători şi a avut un mesaj clar pentru Florinel Coman şi Darius Olaru, doi dintre jucătorii de bază de la FCSB.

Reclamă
Reclamă 4

Florin Tănase şi Octavian Popescu sunt cei doi jucători de la FCSB care au fost chemaţi la naţională pentru amicalele cu Grecia şi Israel.

„Avem așteptări pentru că există valoare și potențial. De aceea, îi așteptăm să revină după accidentări pe Tudor Băluță și Florin Andone, iar pe Olaru și pe Coman să își recapete forma dinaintea accidentărilor. Un salt de nivel din partea lui Albu, Nistor și Crețu, la fel cum așteptăm ca Ionuț Radu să înceapă să apere și să vedem perspectivele lui Vlad din vară.

Deși am enumerat mulți tricolori, vă asigur de faptul că acestă enumerare nu are caracter exhaustiv. Nu sunt nicidecum toți jucătorii pe care îi monitorizăm și pe care ne-am putea baza începând de la acțiunea următoare! Mai există și alți jucători tineri și foarte tineri. Dar și jucători cu mare experiență, ieșiți poate de o vreme mai scurtă sau mai lungă din circuitul naționalei, cu care am discutat și voi discuta în perioada imediat următoare. Și pe care i-am putea avea din nou alături în familia tricoloră”, a transmis Edi Iordănescu printr-o scrisoare deschisă publicată pe frf.ro.

Reclamă

Lotul naționalei României pentru meciurile cu Grecia și Israel

FRF a anunțat cum arată lotul ales de Edi Iordănescu pentru cele două confruntări. FCSB are doi jucători convocați, în timp ce CFR Cluj are 4. Radu Drăgușin, Octavian Popescu și Marian Aioani au fost convocați în premieră la naționala mare.

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Horaţiu Moldovan (Rapid, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora(CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase(FCSB, 10/1);

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Recomandări

Se califică FCSB în play-off-ul Ligii Campionilor?

Loading ... Loading ...
Citește și:
18:26

Carlos Alcaraz l-a învins pe Tommy Paul şi este în semifinale la turneul de simplu de la Jocurile Olimpice!

18:25

David Popovici, reacţie categorică după ce Pan Zhanle a fost acuzat de dopaj! Discurs de mare campion al românului

18:23

Arnold Garita semnează! Jucătorul care l-a impresionat pe Gigi Becali a făcut anunțul: „Este timpul să joc”

18:06

Marian Enache şi Andrei Cornea, după ce au cucerit aurul olimpic: „Am plâns / Nu mai există durere, medalia înseamnă enorm”

18:04

O vedetă de la Sparta Praga a dat verdictul despre FCSB! Cum a numit-o pe campioană, înainte de dubla din turul 3 preliminar

18:03

Ana Bărbosu şi Amalia Ghigoarţă, în finala la individual compus, la Jocurile Olimpice 2024 (19:15). Simone Biles, marea favorită

1 VIDEO & FOTOMaccabi Tel Aviv – FCSB 0-1. Baeten, eroul campioanei României. FCSB s-a calificat în turul 3 preliminar al Ligii Campionilor 2 FotoCe au spus ungurii când au auzit de cadoul pe care Ion Ţiriac i l-a făcut lui David Popovici. Cât câştigă maghiarii pentru un aur 3 Team România la Jocurile Olimpice 2024 – ziua 5 | Popovici, bronz la 100 m liber! Bernie Szocs a ratat calificarea în sferturi 4 David Popovici a câştigat medalia de bronz la 100 de metri liber în cea mai rapidă finală din istorie 5 FotoAlarmă pentru miliardarul Ion Ţiriac, după cadou uriaş promis lui David Popovici. Elisabeta Lipă e sigură: „O să aibă surprize!” 6 FotoCâţi bani primeşte David Popovici pentru cele două medalii de la Jocurile Olimpice 2024! Va fi recompensat de COSR şi Ion Ţiriac
Citește și