Închide meniul

România – Grecia | Edi Iordănescu, primele explicaţii pentru selecţia făcută! Ce le-a transmis lui Coman şi Olaru şi de ce nu l-a chemat pe Deian Sorescu

Valentin Pîrcălabu Publicat: 21 martie 2022, 11:16

România – Grecia | Edi Iordănescu, primele explicaţii pentru selecţia făcută! Ce le-a transmis lui Coman şi Olaru şi de ce nu l-a chemat pe Deian Sorescu

Edi Iordănescu a oferit primele explicaţii pentru selecţie

Hepta

  • Edi Iordănescu, primele explicaţii pentru selecţia făcută
  • Ce le-a transmis lui Coman şi Olaru

Edi Iordănescu a oferit primele explicaţii pentru selecţia făcută la prima acţiune ca selecţioner. Iordănescu a explicat de ce nu a convocat anumiţi jucători şi a avut un mesaj clar pentru Florinel Coman şi Darius Olaru, doi dintre jucătorii de bază de la FCSB. Florin Tănase şi Octavian Popescu sunt cei doi jucători de la FCSB care au fost chemaţi la naţională pentru amicalele cu Grecia şi Israel.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Avem așteptări pentru că există valoare și potențial. De aceea, îi așteptăm să revină după accidentări pe Tudor Băluță și Florin Andone, iar pe Olaru și pe Coman să își recapete forma dinaintea accidentărilor. Un salt de nivel din partea lui Albu, Nistor și Crețu, la fel cum așteptăm ca Ionuț Radu să înceapă să apere și să vedem perspectivele lui Vlad din vară.

Deși am enumerat mulți tricolori, vă asigur de faptul că acestă enumerare nu are caracter exhaustiv. Nu sunt nicidecum toți jucătorii pe care îi monitorizăm și pe care ne-am putea baza începând de la acțiunea următoare! Mai există și alți jucători tineri și foarte tineri. Dar și jucători cu mare experiență, ieșiți poate de o vreme mai scurtă sau mai lungă din circuitul naționalei, cu care am discutat și voi discuta în perioada imediat următoare. Și pe care i-am putea avea din nou alături în familia tricoloră.

Reclamă

Am decis să comunicăm toate aceste lucruri, chiar dacă poate vă plictisim că ne lungim 😊, nu din dorința de a ne justifica sau de-a naște alibiuri. Ci, pur și simplu, pentru că ne dorim ca acest mod de comunicare să devină unul permanent și firesc! Îl considerăm util pentru jucători, pentru cluburi și antrenori, pentru suporteri și pentru jurnaliști, deopotrivă.

Poate e un clișeu, dar ușa naționalei e deschisă totdeauna pentru toți jucătorii (spre exemplu, de la FCSB, CFR Cluj, Craiova și Farul avem alți 2-3 jucători monitorizați atent). Așa că ne dorim să și vorbim deschis despre pașii spre ea și dincolo de ea. Dar de pășit nu va fi ușor, fără eforturi importante, constanță și rezultate!

Reclamă

Lucrăm pentru un climat de mare performanță, pentru saltul spre un alt nivel de competitivitate, consolidarea mentalității de sacrificiu și pentru victorie. Fără a uita vreo secundă, în tot ceea ce facem, că avem minunata responsabilitate de a reprezenta românii și România”, a transmis Edi Iordănescu printr-o scrisoare deschisă publicată pe frf.ro.

România – Grecia | Edi Iordănescu a oferit primele explicaţii pentru selecţia făcută

Edi Iordănescu a vorbit şi despre jucătorii pe care şi-ar fi dorit să îi cheme la naţională şi a explicat de ce nu l-a convocat pe Virgil Ghiţă şi Deian Sorescu.

Am configurat cu obstacole acest lot. Spre exemplu, rapidistul Moldovan, pe care ne bazam, a ieșit din calcule după o testare, după care și soluția Iacob a picat din același motiv. În același timp, Stanciu va reprezenta oricând pentru mine și echipa națională o soluție, doar că am decis să îl lăsăm să se adapteze la noul club. Iar pe Ianis Hagi îl așteptăm cu toții să revină cât mai repede în familia tricoloră după accidentare, suntem alături de el și ne gândim la el.

Reclamă 4 / 0/3

Avem pentru această acțiune un lot în care se regăsec tricolori cu experiență, dar și jucători tineri și foarte tineri al căror potențial ne face încrezători că vor deveni certitudini. Ne dorim să-i ajutăm să se integreze, să se familiarizeze cu tot ce înseamnă naționala României și să-i impulsionăm pentru desăvârșirea lor ca jucători.

Am convocat și jucători cu un istoric important la națională care nu traversează poate cele mai bune perioade ale lor la nivel de club. Asta pentru că evaluarea noastră ne-a evidențiat că ei pot fi recâștigați pentru provocările primei reprezentative, iar contextul acestor partide amicale este cel optim, și că mai au multe de oferit naționalei.

Pe lângă cei 26 de jucători convocați, avem o listă foarte valoroasă pentru noi compusă din fotbaliști asupra cărora ne-am concentrat și ne concentrăm. Sunt jucători pe care îi monitorizăm permanent și care pot fi convocați la următoarele acțiuni.

Întâi de toate, fotbaliștii care se află deja în loturile României U21, U20 și U19 pentru meciurile din luna martie. Apoi, jucători precum Moruțan, care trebuie să devină o prezență puternică în mod constant la club. Drăguș, care are sper să capete constanță în forma bună arătată deja. Pașcanu, cu un progres foarte important în ultima perioadă. Ghiță, pe care am decis să îl lăsăm să se integreze deplin la noul club, la fel ca și pe Sorescu, un jucător care are o ascensiune admirabilă. Plus ceilalți tricolori din fotbalul polonez.

În același timp, îi avem pe Screciu, Petrila, Mogoș, Bicfalvi, Nedelcu, Hanca, Rotariu, Alex Băluță, Bumba, Anton sau Cristi Ganea, toți monitorizați atent”, au fost primele explicaţii ale lui Edi Iordănescu pentru selecţie.

Lotul naționalei României pentru meciurile cu Grecia și Israel

PORTARI: Marian Aioani (Farul Constanța, 0/0), Florin Iacob (UTA Arad, 0/0), Florin Niță (Sparta Praga | Cehia, 13/0);

FUNDAȘI: Nicușor Bancu (Universitatea Craiova, 22/1), Andrei Burcă (CFR Cluj, 8/0), Mario Camora(CFR Cluj, 6/0), Vlad Chiricheș (Sassuolo | Italia, 69/0), Radu Drăgușin (Salernitana | Italia, 0/0), Cristian Manea (CFR Cluj, 15/2), Ionuț Nedelcearu (Crotone | Italia, 20/2), Andrei Rațiu (Huesca | Spania, 5/0) , Adrian Rus (Fehervar | Ungaria, 6/0), Alin Toșca (Gaziantep F.K. | Turcia, 28/1);

Reclamă

MIJLOCAȘI: Mihai Bordeianu (CFR Cluj, 2/0), Alexandru Cicâldău (Galatasaray | Turcia, 14/2), Dennis Man (Parma | Italia, 9/1), Răzvan Marin (Cagliari | Italia, 36/2), Marius Marin (Pisa | Italia, 2/0), Alexandru Maxim (Gaziantep F.K. | Turcia, 51/6), Valentin Mihăilă (Atalanta | Italia, 5/1), Alexandru Mitriță (PAOK Salonic | Grecia, 16/3), Octavian Popescu (FCSB, 0/0), Florin Tănase(FCSB, 10/1);

ATACANȚI: Denis Alibec (Atromitos | Grecia, 22/2), Andrei Ivan (Universitatea Craiova, 13/1), George Pușcaș (Pisa | Italia, 23/8).

Meciurile României se văd la Antena 1

Antena 1 este noua destinaţie pentru meciurile României din următorii 6 ani! Spectacolul va începe în luna iunie, atunci când tricolorii debutează în Nations League.

”Hai, România! În fiecare zi! Pentru că doar așa putem să reușim! Hai, România! Hai să fim împreună!”, a fost mesajul lui Edi Iordănescu pentru români.

Antena 1 și platforma Antena Play vor difuza 40 din următoarele 60 de meciuri ale tricolorilor începând cu iunie 2022 până în 2028. Este pentru prima dată când o televiziune privată din România a semnat un parteneriat atât de lung cu UEFA pentru meciurile României.

4 iunie 2022: Muntenegru – România (21:45)

7 iunie 2022: Bosnia și Herțegovina – România (21:45)

11 iunie 2022: România – Finlanda (21:45)

14 iunie 2022: România – Muntenegru (21:45)

23 septembrie 2022: Finlanda – România(21:45)

26 septembrie 2022: România – Bosnia și Herțegovina (21:45)

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

Care este cel mai bun antrenor român al momentului?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
11:22 „O ai sau nu o ai!” Ionuţ Chirilă ştie de ce Florinel Coman nu e dorit de granzii Europei şi va ajunge în Qatar: „Îi lipseşte!” 11:22 Mircea Lucescu, cale liberă spre Beşiktaş! „Vulturii” şi-au demis antrenorul pus în ianuarie. Fernando Santos e OUT 10:53 „A fost Steaua o echipă ajutată de sistem?” Victor Pițurcă a vrut să pună definitiv capăt controverselor: „Adevărul adevărat!” 10:48 Bernadette Szocs, Eliza Samara şi Adina Diaconu şi-au aflat adversarele de la Cupa Mondială Macao 2024 10:07 Elina Svitolina le-a făcut o promisiune ucrainenilor, după înfrângerea cu România de la BJK Cup: „Aşa vom fi data viitoare!” 9:55 CFR Cluj – FCSB LIVE TEXT (21:00). Oaspeţii, atac furibung asupra titlului din Liga 1. Echipele probabile 9:00 Costel Gâlcă, reacţie vehementă despre „palma” primită de antrenorii români de la Gigi Becali: „Nu conduce tot la FCSB!” 8:53 FotoAdversarele României de la turneul final Billie Jean King Cup! Cu cine vor lupta tricolorele pentru supremaţie 8:35 Ana Bogdan, după calificarea miraculoasă a României la turneul final Billie Jean King Cup: „Am făcut-o pentru România” 8:28 FotoImagini fabuloase după calificarea României la turneul final BJK Cup. Ana Bogdan și Jacqueline Cristian, cu ochii în lacrimi! Vezi toate știrile
Pe același subiect
Victor Piţurcă, dezvăluire neaşteptată despre plecarea de la naţională
Echipa naţională • 12 apr., 10:41
Victor Piţurcă, dezvăluire neaşteptată: „Dacă ştiam că vine Iordănescu, nu mai plecam de la naţională! Trăgea sforile să revină!”
Veste uriașă pentru Edi Iordănescu
Echipa naţională • 10 apr., 9:16
Veste uriașă pentru Edi Iordănescu! UEFA ia în calcul mărirea lotului de jucători pentru EURO 2024
Bogdan Vătăjelu vrea să fie convocat la EURO, chiar dacă a ajuns în Kazahstan
Echipa naţională • 5 apr., 20:50
„Vin și pe jos în Germania!” Bogdan Vătăjelu vrea să fie convocat la EURO, chiar dacă a ajuns în Kazahstan
Massimo Pedrazzini se inspiră de la Edi Iordănescu ca să ducă naţionala de fete la Europeanul de la anul
Suporter.as.ro • 5 apr., 20:42
Massimo Pedrazzini se inspiră de la Edi Iordănescu ca să ducă naţionala de fete la Europeanul de la anul
România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Ce poziţii ocupă adversarele de la EURO 2024
Echipa naţională • 4 apr., 14:29
România se află pe locul 46 în clasamentul FIFA. Ce poziţii ocupă adversarele de la EURO 2024