Închide meniul

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gică Popescu: „Eu sunt plătit să duc echipa la EURO 2024”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 12 octombrie 2022, 12:29

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gică Popescu: „Eu sunt plătit să duc echipa la EURO 2024

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gică Popescu

Edi Iordănescu, în timpul unui meci al României / Profimedia Images

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gică Popescu, după ce „Baciul” a cerut ca generaţia actuală să fie dată uitării, în situaţia în care va rata calificarea la EURO 2024. Fostul căpitan al Barcelonei cere o echipă în care să riscăm cu jucătorii care au dus România la Europenele U21, în 2019 şi 2021.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Cu tot respectul, nu aş vrea să comentez ce se întâmplă în spaţiul public. Eu reprezint echipa naţională, e a noastră. Eu respect astfel de opinii, fiecare are dreptul la cuvânt, dar nu atunci când se iese din sfera bunului simţ. Eu sunt plătit să duc echipa la EURO 2024.

Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gică Popescu

De multe ori ni s-au părut lucruri accesibile care au devenit pe drum inaccesibile. Să dea Dumnezeu ca prin jocul şi rezultatele noastre să ajungem la EURO 2024! Eu nu pot descalifica nicio echipă.

Fiecare echipă are şansa ei de a merge mai departe. Campioana Israelului a avut ieri 4 internaţional la nivelul echipei de start şi încă doi care au intrat pe parcurs, în victoria cu Juventus”, a spus Edi Iordănescu, într-o conferinţă de presă.

Gică Popescu cere o reformă totală la echipa națională

Gică Popescu cere o reformă totală la echipa națională. „Baciul” e supărat pe convocările din ultima perioadă. Fostul căpitan al tricolorilor vrea să vadă alți jucători care să îmbrace tricoul României. A propus să fie convocați mai mulți tineri.

Reclamă

„S-au întâmplat lucruri ciudate, ruşinoase aş spune. După meciul cu Bosnia, am văzut jucători bucurându-se în urma victoriei, chiar dacă noi am retrogradat în liga a treia, în Grupa C.

Pe mine mă preocupă mai mult această mentalitate a jucătorilor noştri, mai mult decât alt aspect. Ne place să fim negativişti acum, în loc să fim realişti. Eu am fost unul dintre cei mai optimşti jucători, mă rog, foşti jucători, atunci când a fost vorba despre echipa naţională. Acest optimism a început să pălească pe măsură ce echipa naţională a adus rezultate negative. E greu să fii optimist după campania dezastruoasă şi mentalitatea pe care o au jucătorii noştri.

Avem un nucleu la echipa naţională pe care îl avem de ceva timp, de ani de zile şi cu acest nucleu de jucători pierdem orice calificare. Mergem cu acest grup de jucători de ani de zile, nu reuşim să ne calificăm şi spun atunci de ce mai merg pe mâna lor? De ce nu rupem pisica să spunem că am încercat cu acelaşi grup, cu acelaşi nucleu şi nu avem performanţe, poate sunt ghinionişti.

Reclamă 4 / 0/3

Habar nu am ce se întâmplă, dar cu grupul acesta de jucători nu aducem, pierdem orice calificare, am pierdut trei, patru calificări la rând. Atunci nu trebuie să facem ceva? Hai să rup pisica şi să încerc cu ăştia tineri, cel puţin am o şansă să sper că în viitor fac o echipa naţională bazată pe talentul copiilor ăstora. Pot să încep să câştig, pentru că oricum cei pe care îi tot aduc de cinci, şapte ani de zile nu succes, poate nu sunt competitivi.

Una e să ai talent şi alta e să fii competitiv. Competitiv înseamnă spirit, însemană să fii lider, nu au poate jucătorii acest spirit şi atunci e normal să zici <<Băi, dacă tot am pierdut atât, hai să schimbi, să aduc copiii ăştia tineri care au perfomanţa la U21„, a spus Gică Popescu, conform orangesport.ro.

România, în grupă cu Elveția, Israel, Kosovo, Belarus și Andorra în preliminariile EURO 2024

  • Grupa A: Spania, Scoția, Norvegia, Georgia, Cipru
  • Grupa B: Olanda, Franța, Irlanda, Grecia, Gibraltar
  • Grupa C: Italia, Anglia, Ucraina, Macedonia, Malta
  • Grupa D: Croația, Țara Galilor, Armenia, Turcia, Letonia
  • Grupa E: Polonia, Cehia, Albania, Insulele Feroe, Moldova
  • Grupa F: Belgia, Austria, Suedia, Azerbaidjan, Estonia
  • Grupa G: Ungaria, Serbia, Muntenegru, Bulgaria, Lituania
  • Grupa H: Danemarca, Finlanda, Slovenia, Kazakhstan, Irlanda de Nord
  • Grupa I: Elveția, Israel, România, Kosovo, Belarus, Andorra
  • Grupa J: Portugalia, Bosnia, Islanda, Luxemburg, Slovacia
Recomandări
  • Edi Iordănescu i-a răspuns lui Gică Popescu
  • România şi-a aflat adversarele din preliminariile pentru EURO 2024

Cine va câştiga Liga Campionilor în acest sezon?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
12:09 Farul Constanța – CFR Cluj, LIVE TEXT (20:30). Luptă incendiară între Gică Hagi și ardeleni! Echipele probabile 11:55 Răsturnare de situaţie! Istvan Kovacs nu va mai arbitra FCSB – Rapid! Cine va fi la centru la derby 11:54 VideoLando Norris, după ce va pleca primul în cursa de sprint a Marelui Premiu al Chinei: „A fost o nebunie”. Ce îl întristează 11:28 Dănuț Lupu a făcut praf Generația de Aur: „Ce au câștigat?!”. Verdict dur despre cea mai bună națională a României 11:08 „Munti time!” Dorinel Munteanu, comparație senzațională între Oțelul și Bayer Leverkusen! Se consideră un Xabi de România :) 11:03 „Te încântă!” Mihai Pintilii, laude la scenă deschisă pentru Octavian Popescu: „Când are chef!” 10:30 VIDEOLando Norris va pleca din pole în cursa de sprint din Marele Premiu al Chinei, pe Antena 3 CNN şi AntenaPLAY (sâmbătă, 06:00) 10:21 „Comportamentul lui a fost de vină!” Marcel Răducanu, mesaj acid despre transferul lui Florinel Coman în Qatar! 10:10 Palermo – Parma LIVE VIDEO în AntenaPLAY (21:30). Nedelcearu se luptă cu Man și Mihăilă! Echipele probabile 10:06 Ianis Hagi, gata să se transfere definitiv de la Rangers: „A fost uitat!” Anunţ despre varianta Galatasaray Vezi toate știrile
Citește și