Închide meniul

Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani! Selecţionerul României, al treilea cel mai tânăr antrenor de la EURO 2024

Alex Masgras Publicat: 16 iunie 2024, 10:57

Reclamă
Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani! Selecţionerul României, al treilea cel mai tânăr antrenor de la EURO 2024

Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani! Selecţionerul României, al treilea cel mai tânăr antrenor de la EURO 2024

Edi Iordănescu, alături de trofeul Campionatului European / Profimedia

Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani. Cu o zi înaintea debutului României la EURO 2024, selecţionerul României îşi serbează ziua de naştere.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

„Tricolorii” îşi fac debutul la turneul final din Germania în meciul cu Ucraina. Partida, care se joacă luni, de la ora 16:00, va fi transmisă în format LIVE TEXT pe AS.ro.

Edi Iordănescu împlineşte 46 de ani! Selecţionerul României, al treilea cel mai tânăr antrenor de la EURO 2024

Edward Iordănescu, antrenorul României la EURO 2024 şi cel care a obţinut calificarea fără înfrângere împreună cu tricolorii, este al treilea cel mai tânăr selecţioner de la turneul final, informează frf.ro.

Edi Iordănescu împlineşte duminică, 46 de ani, fiind astfel în top 3 cei mai tineri tehnicieni prezenţi la EURO 2024 din Germania. Este depăşit în această ierarhie specială doar de italo-germanul Domenico Tedesco, selecţionerul de 38 de ani al Belgiei, rivala noastră în grupă, şi de neamţul Julian Nagelsmann, la cârma primei reprezentative din ţara natală, deşi are doar 36 de ani!

La polul opus, cei mai în vârstă selecţioneri sunt cei ai Spaniei, Austriei şi Italiei. Este vorba de ibericul Luis de la Fuente (62 ani), germanul Ralf Rangnick şi italianul Luciano Spalletti (amândoi 65 de ani).

Reclamă
Reclamă 4

Din punct de vedere al duratei mandatului petrecut până acum pe banca reprezentativei pe care o pregăteşte la EURO 2024, Edi Iordănescu se află cumva la jumătatea topului continental. Pe locul 11, fiind în funcţie din ianuarie 2022.

Cei mai longevivi selecţioneri participanţi la turneul final sunt Didier Deschamp, pe banca Franţei din 2012, Gareth Soutghate care pregăteşte Anglia încă din 2016 şi Zlatko Dalic, selecţioner pentru Croaţia începând din 2017.

Cu 5 selecţioneri la EURO 2024, Italia este care furnizează cei mai mulţi oameni în funtea staff-urilor tehnice calificate.

Reclamă

Aceştia sunt antrenori ai Slovaciei, Italiei, Turciei, Ungariei şi Belgiei.

„Iisuse Hristoase, de ce mi-ai amintit?” Gary Lineker şi Alan Shearer, dialog genial despre România înainte de EURO 2024

Gary Lineker şi Alan Shearer au avut un dialog genial despre România înainte de EURO 2024. Alături de Micah Richards, aceştia au analizat grupa „tricolorilor” de a turneul final din Germania.

Inevitabil, în momentul în care s-a ajuns la echipa lui Edi Iordănescu, englezii şi-au adus aminte de victoria României de la EURO 2000, atunci când „tricolorii” s-au impus cu 3-2, graţie unui penalty transformat de Ionel Ganea în minutul 89 al partidei de la Charleroi.

Gary Lineker: „România. Ai amintiri neplăcute cu ei, Alan.”

Alan Shearer: „La EURO 2000, nu? Phil Neville a făcut penalty şi ei au preluat conducerea. Uh, de ce mi-ai adus aminte, Iisuse Hristoase (n.r. râde)”.

Gary Lineker: „Scuze, mi-a venit în minte, nu ştiu de ce (n.r. râde).”

Cei trei au fost impresionaţi şi de faptul că familia Iordănescu are patru mandate la echipa naţională a României:

„Antrenorul este interesant, Iordănescu. E la echipă din 2022. Ştiaţi că tatăl lui, Anghel, a fost selecţionerul României în trei mandate? Este al patrulea mandat al familiei. E ceva, nu-i aşa?”, a mai spus Gary Lineker, în cadrul podcastului „The Rest is Football”, după care a întrebat „Credeţi că este cea mai slabă grupă pe hârtie?”. Răspunsul ferm al lui Alan Shearer a venit imediat: „Da”.

Ce rezultat obţine România cu Slovacia?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Live Antena Sport
Citește și:
15:37

Ianis Hagi, reacţie vehementă după ce s-a spus că nu şi-a salutat colegii şi fanii la finalul partidei cu Belgia

15:34

Sorana Cîrstea, învinsă în primul tur de la Eastbourne. A cincea înfrângere consecutivă

14:51

Croaţia – Italia şi Albania – Spania LIVE TEXT (22:00). Luptă în 3 pentru calificarea în optimi

14:48

FotoEa e bomba sexy din vestiarul Slovaciei. Soţia starului slovacilor arată răvăşitor şi poate primi titlul de Miss EURO 2024

14:06

Ucrainenii s-au uitat la Belgia – România 2-0 şi n-au fost surprinşi: „Toată lumea se gândea la acest rezultat”

13:40

Selecţionerul Scoţiei s-a prăbuşit emoţional după arbitrajul cu Ungaria: „Am şi alte cuvinte, dar nu am de gând să le folosesc”

1 România – Ucraina 3-0! Nicolae Stanciu, Răzvan Marin şi Drăguş au scris istorie! „Tricolorii”, meci colosal la EURO 2024 2 VIDEOLando Norris va pleca din pole position position în Marele Premiu de Formula 1 al Spaniei. Verstappen pe 2, Hamilton pe 3 3 VIDEODavid Popovici s-a calificat în finala probei 100 de metri liber, în direct pe Antena 3 CNN şi în AntenaPLAY (miercuri, 19:52) 4 FotoDenis Drăguş şi Florinel Coman au izbucnit în plâns la finalul meciului uriaş cu Ucraina! Imagini istorice la Munchen 5 Belgia – Slovacia 0-1. Ce surpriză în grupa României de la EURO 2024! Romelu Lukaku, două goluri anulate cu VAR 6 Programul complet al lui David Popovici la Campionatele Europene de înot de la Belgrad. Competiţia e live în AntenaPLAY
Citește și