Închide meniul

Emil Săndoi, despre problemele de lot dinaintea Campionatului European U21: „Prima reprezentativă are prioritate”

Alex Masgras Publicat: 15 iunie 2023, 20:12

Reclamă
Emil Săndoi, despre problemele de lot dinaintea Campionatului European U21: „Prima reprezentativă are prioritate

Emil Săndoi va pleca de pe banca naţionalei U21, după EURO 2023

Emil Săndoi / ProfiMedia

Emil Săndoi a vorbit despre problemele de lot dinaintea Campionatului European U21. Selecţionerul naţionalei de tineret nu se poate baza pe mai mulţi jucători din cauza unor accidentări, dar şi pentru că unii au fost selecţionaţi la prima reprezentativă.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România U21 va debuta la Campionatul European U21 pe 21 iunie, atunci când va întâlni Spania, pe stadionul Steaua.

Emil Săndoi, despre problemele de lot dinaintea Campionatului European U21: „Prima reprezentativă are prioritate”

România, cea care organizează turneul final alături de Georgia, face parte din Grupa B, alături de Spania, Croaţia şi Ucraina.

„Ne confruntăm cu anumite probleme. De Drăgușin nu putem beneficia tot turneul. Aici putem să-l amintim și pe Baiaram. Îmi doresc ca jucătorii de la tineret să evolueze la naționala mare. Partida noastră cu Spania e la două zile după meciul seniorilor cu Spania.

Rămâne de văzut, este decizia selecționerului Edi Iordănescu și vedem ce se va întâmpla. Mi-aș fi dorit ca meciul cu Spania să fie ultimul. Am văzut lotul la ultimul amical. Şi ei au renunțat la vreo 4 jucători care evoluează la un anumit nivel. Parcă am fost puțin dezechilibrați pe compartimente.

Reclamă

Mi-aș fi dorit o concurență mai mare în ax, fiind concurența mare în benzi. E posibil ca pe parcursul turneului să facem unele improvizații. Eu am ținut legătura cu Edi, prima reprezentativă are prioritate.

Au început preliminariile foarte bine, sper să se întoarcă cu rezultate pozitive. O să vedem împreună meciul cu Kosovo (n.r. staff-ul și jucătorii). E un joc deosebit de important”, a declarat Emil Săndoi.

Selecționerul „tricolorilor mici” a anunțat mai multe surprize în lotul pentru Campionatul European U21. Este vorba despre Ștefan Târnovanu, Louis Munteanu și Valentin Mihăilă, fotbaliști care au fost convocați și pentru dubla cu Kosovo și Elveția, de către Edi Iordănescu.

Reclamă 4 / 0/3

Totuși, având în vedere că că debutul României la Campionatul European U21 este la distanță de doar 48 de ore față de meciul selecționatei mari, cu Elveția, este puțin probabil ca fotbaliștii convocați la ambele reprezentative să fie folosiți în cadrul ambelor acțiuni.

Selecționata noastră va juca toate partidele din grupele turneului final pe stadionul „Steaua”. După meciul cu Spania, elevii lui Emil Săndoi se vor duela cu selecționatele similare din Ucraina, pe 24 iunie și din Croația, pe 27 iunie.

Lotul convocat de Emil Săndoi pentru Campionatul European U21

PORTARI: Ștefan Târnovanu (FCSB), Mihai Popa (FC Voluntari), Andrei Gorcea (Universitatea Cluj);

FUNDAȘI: Bogdan Racovițan (Rakow / Polonia), Mihai Lixandru (FCSB), Victor Dican (FC Botoșani), Valentin Țicu (Petrolul), Andres Dumitrescu (Sepsi), Alexandru Pantea (FCSB), Andrei Borza (Farul Constanța);

MIJLOCAȘI: Vladimir Screciu (Universitatea Craiova), Dragoș Albu (U Craiova 1948), Constantin Grameni (Farul Constanța), Alexandru Ișfan (Universitatea Craiova), Alexi Pitu (Bordeaux / Franța), Claudiu Petrila (CFR Cluj), Vlad Pop (U Craiova 1948), Octavian Popescu (FCSB), Valentin Mihăilă (Parma / Italia), Adrian Mazilu (Farul Constanța);

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
18:12 Un fost preşedinte al Rapidului a reacţionat după comunicatul lui Dan Şucu: „E dezinformat, manipulat” 18:00 LIVE VIDEOCatanzaro – Venezia e ACUM în AntenaPLAY! Cremonese – Pisa 2-1 şi Lecco – Sampdoria (19:00). Spectacol în Serie B 17:50 Borussia Dortmund – PSG LIVE TEXT (22:00). Se anunţă spectacol în a doua semifinală Champions League. Echipe probabile 17:20 Novak Djokovic, decizie radicală înainte de turneul de la Roma! Sârbul a concediat încă un membru din staff-ul său 16:51 VideoAlexandra Tudor prezintă AntenaSport Update! Cele mai tari ştiri ale zilei de 1 mai 16:48 VideoImnul României a răsunat după victoria istorică în faţa Ungariei! Imagini superbe cu „tricolorii” la Bolzano 16:25 Toni Petrea a transmis un avertisment, după ce FCSB a luat prima oară titlul după o pauză de 9 ani: „Sper să nu fie un accident” 16:17 „A fost un meci plin de emoţii pentru noi în faţa Ungariei”. Peter Balasz, prima reacţie după victoria uriaşă a României 15:12 Judd Trump, eliminat de la Campionatul Mondial de snooker! Jak Jones, victoria carierei 14:51 Bogdan Lobonţ, criticat de Robert Niţă: „Dacă eram Oaidă, îi ziceam `Ia, mă, tricoul și joacă tu!`” Vezi toate știrile
Citește și