Închide meniul

Federaţia in Kosovo nu acceptă pedeapsa primită de naţionala României, după incidentele de pe Arena Naţională: „Facem plângere!”

Iulian Focșăneanu Publicat: 20 septembrie 2023, 21:02

Reclamă
Federaţia in Kosovo nu acceptă pedeapsa primită de naţionala României, după incidentele de pe Arena Naţională: „Facem plângere!

Federaţia in Kosovo nu acceptă pedeapsa primită de naţionala României

Banner-ul afişat de ultraşii din "Uniţi sub Tricolor" / Profimediaimages

Federaţia in Kosovo nu acceptă pedeapsa primită de naţionala României şi cer măsuri mult mai dure. Totul după ce Comisia de Disciplină a UEFA a decis ca FRF să primească o amendă de 52.000 de euro, iar România – Andorra să se dispute cu porţile închise. Doar copiii sub 14 ani vor avea acces în tribune la meciul din preliminariile EURO 2024.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Partida dintre România şi Kosovo, care a fost LIVE VIDEO pe Antena 1 şi în AntenaPLAY, a fost întreruptă timp de 50 de minute din cauza incidentelor. Ultraşii din „Uniţi sub tricolor” au afişat bannere cu tentă politică.

Federaţia in Kosovo nu acceptă pedeapsa primită de naţionala României

Oficialii Federaţiei din Kosovo s-au revoltat când au aflat ce sancţiune a dictat UEFA şi anunţă că vor face plângere. Îşi doresc să se acorde „pedeapsa cea mai mare posibilă, nu doar financiar, ci și în alte modalități”, pentru a se da un exemplu.

Federația de Fotbal din Kosovo își exprimă nemulțumirea față de decizia Comisiei de Disciplină a UEFA de a pedepsi Federația Română de Fotbal cu 50.000 de euro și un meci fără spectatori.

Ne vom continua cursul legal și vom face plângere la autoritățile UEFA competente, cerând ca pedeapsa împotriva Federației Române de Fotbal să fie cea mai mare posibilă, nu doar financiar, ci și în alte modalități, pentru a servi drept exemplu că UEFA nu va tolera sub nicio formă astfel de insulte rasiste împotriva unei memebre a Federației și împotriva unei țări recunoscute internațional.

Reclamă

Federația cere UEFA, prin intermediul pedepselor împotriva Federației Române, astfel încât fiecărei Federații, fiecărui grup de fani sau oricărui alt grup, să le fie clar că statul Kosovo, echipa națională Kosovo și Federația Kosovară de Fotbal, trebuie tratate cu respect, așa cum se întâmplă cu oricare altă țară, echipă națională, sau oricare altă Federație Europeană care este membră UEFA”, au transmis şefii Federaţiei din Kosovo, potrivit unui comunicat citat de jurnaliştii de la telegrafi.com.

Pedeapsa primită de România, după incidentele din meciul cu Kosovo

FRF a publicat decizia luată de UEFA, ca urmare a incidentelor de pe Arena Naţională. Meciul cu Andorra, programat pe 15 octombire pe Arena Naţională, se va disputa fără spectatori.

UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

Reclamă 4 / 0/3

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare.

Federația Română de Fotbal respinge comportamentul iresponsabil al grupului de spectatori de la peluza Sud care a dus la întreruperea meciului cu Kosovo și reiterează principiul după care este guvernat fotbalul în România, și anume neamestecul politicului în actul sportiv. De asemenea, FRF condamnă cu fermitate mesajele provocatoare de natură politică, ideologică, religioasă sau insultătoare, acestea fiind categoric interzise pe stadioane. Totodată, așteptăm cu interes de la organele abilitate rezultatele cercetării legale în funcție de faptele comise de spectatorii care au determinat întreruperea meciului cu Kosovo”, a anunţat FRF.ro.

Programul meciurilor din grupa României, până la finalul preliminariile pentru EURO 2024

12 octombrie 2023: Belarus – ROMÂNIA, Andorra – Kosovo, Israel – Elveția (21:45)
15 octombrie 2023: Elveția – Belarus (19:00), ROMÂNIA – Andorra, Kosovo – Israel (21:45)
18 noiembrie 2023: Belarus – Andorra (19:00), Israel – ROMÂNIA, Elveția – Kosovo (21:45)
21 noiembrie 2023: ROMÂNIA – Elveția, Andorra – Israel, Kosovo – Belarus (21:45)

Recomandări
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
23:45 Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol 23:40 Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă 23:31 FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma 23:12 Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva” 23:02 VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris 22:36 Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi” 22:08 Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY 22:04 Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile” 21:48 Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului 21:29 Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A! Vezi toate știrile
Citește și