Închide meniul

Gică Hagi a răbufnit la adresa tinerilor jucători care au refuzat naționala României: “Nu pot să accept!”

Reclamă

Cosmin Cioboată Publicat: 22 martie 2023, 22:36

Gică Hagi a răbufnit la adresa tinerilor jucători care au refuzat naționala României: “Nu pot să accept!”

Gică Hagi, mesaj clar în privinţa "pactului" dintre Gigi Becali şi Mihai Rotaru

Gică Hagi / Hepta

Gică Hagi a răbufnit la adresa tinerilor jucători care au refuzat naționala României. “Regele” a avut o intervenție furibundă după ce, în ultima vreme, mai mulți fotbaliști de perspectivă au spus “pas” convocărilor de la loturile de tineret. Daniel Boloca, Andrei Coubiș și Cătălin Cîrjan sunt cele mai reprezentative exemple în această situație. Primii doi au refuzat convocările sub “tricolor”, alegând în schimb să reprezinte Italia, cealaltă țară unde au cetățenie.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

În schimb, Cătălin Cîrjan, mijlocașul de la Arsenal care deține doar cetățenie română, a refuzat să vină la naționala U20, explicând că se aștepta să fie convocat cel puțin la selecționata U21.

Gică Hagi a răbufnit la adresa tinerilor jucători care au refuzat naționala României: “Nu pot să accept!”

Gică Hagi n-a mai suportat să audă discuții în jurul jucătorilor respectivi care, în viziunea sa, “nu sunt români”. Managerul tehnic de la Farul Constanța a intrat în direct la TV și a tras un semnal uriaș de alarmă.

“Regele” consideră că tinerii fotbaliști care nu își doresc cu adevărat să reprezinte România nu au ce căuta pe radarul selecționatelor de tineret.

”Nu pot să accept jucători care au crescut în străinătate și uită că sunt români. Uitați-i! Nu sunt români. A fi român înseamnă că oricând te cheamă, trebuie să răspunzi. Ei sunt români, nu sunt italieni. Naționalitatea lor e română. Sunt români sută la sută.

Reclamă

Gică Hagi, anunț ferm: „Ăsta e secretul, să știi să formezi o națională cu jucători cu personalitate și pasiune!”

Nu vorbesc de cât sunt de valoroși. Dintre ei sunt jucători care îmi plac foarte mult, dar nu putem sa ne rugăm de un jucător. Dacă vrei să vii, bine, dacă nu, să fii sănătos, fă performanță unde vrei, dar nu ne rugăm. Avem jucători buni, care joacă în țară! Foarte, foarte buni.

E o pierdere când un jucător e valoros, când iubește România, când dă totul. Când selectezi, e bine să chemi jucători foarte buni, dar nu uitați un singur lucru, echipa câștigă trofee, jocul colectiv câștigă trofee și aduce performanță. El poate să se exprime mai bine dacă are o echipă în spate.

Ăsta e secretul, să știi să formezi o națională cu jucători cu personalitate și pasiune, care să joace cu iubire, nu să te amenințe că nu vine la națională. Prea multă discuție despre acești jucători de care se pare că ne rugăm. Unde au jucat acești jucători? Nu au un meci în Liga 1, nu au un meci internațional”, a spus Gică Hagi, pentru digisport.ro.

Reclamă 4 / 0/3

Andrei Coubiș a refuzat convocarea României și a ales să joace pentru Italia

Andrei Coubiș a avut o alegere dificilă de făcut. Tânărul fundaș a fost nevoit să aleagă între România, țara părinților săi, și Italia, locul unde născut.

Până acum, Coubiș evoluase doar pentru selecționatele de tineret ale României. El a bifat apariții la naționalele U19, U20 și U21. Stoperul de 19 ani a jucat inclusiv la Campionatul European U19 de vara trecută, alături de „tricolorii mici”.

Andrei Coubiș îi promisese lui Bogdan Lobonț, fostul selecționer al României U20, că va continua să joace pentru țara părinților săi.

Între timp, Andrei Coubiș și-a reevaluat opțiunile și a ales să joace pentru Italia. El ar putea debuta la naționala U20 a italienilor în meciul cu Norvegia, de pe 23 martie.

„L-am sunat și am spus în felul următor – am vorbit prima dată în italiană, e născut aici, dar a plecat acolo. I-am zis: ‘Andrei, în funcție de ceea îmi răspunzi la întrebare, continuăm sau nu discuția. N-are rost să pierd timpul cu tine și nici tu cu noi.

Important e ce vrei tu să faci: vrei să joci pentru echipa națională sau nu? În funcție de răspunsul tău, continuăm sau nu discuția. E simplu!’. A zis ‘da, vreau să joc!’. Bine, dacă ai zis da, rămâne da, ți-l tatuezi pe piele. Joci la echipa națională până în momentul în care consideri sau până când îți închei cariera'”, a spus, recent, Bogdan Lobonț, potrivit sport.ro.

Reclamă
Recomandări

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
10:49 Conducerea Barcelonei a reacţionat, după ce Xavi s-a hotârât să continue la echipă! Care a fost momentul decisiv pentru antrenor 10:02 Testat pozitiv la testul anti-doping, Cosmin Matei a revenit pe teren cu FCSB: ”Nu o să vă vină să credeți de la ce a pornit tot” 9:54 SUA au anunţat primii jucători care merg la Campionatul Mondial de hochei, LIVE în AntenaPLAY! Ce staruri din NHL merg în Cehia 9:24 Ilie Dumitrescu, reacție furibundă după gestul făcut de Krasniqi la adresa lui Bogdan Lobonț: „Nu toți sunt Mbappe sau Vinicius!” 9:07 AS.ro LIVE | Titi Aur este invitatul lui Dan Pavel! Poveşti de senzaţie ale pilotului român 9:06 „Cum vrei să te respectăm?” Fatih Terim a cedat nervos, după umilința suferită de Panathinaikos! Scandal cu arbitrii în Grecia 8:34 Pierdere importantă pentru FCSB, înaintea meciului cu Farul! Un titular ratează meciul care poate decide titlul din Liga 1 8:26 Viorel Moldovan nu a mai avut răbdare cu o vedetă de la FCSB, după Sepsi – FCSB 2-2: „Bine măcar că ajunge la finalizare” 8:22 Gigi Becali și-a făcut toate calculele de titlu, în miez de noapte: „De ce să am emoții!” Ce primă oferă 0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro Vezi toate știrile
Citește și