Închide meniul

Gică Popescu, pus la zid după scandalul cu Edi Iordănescu: ”Crimă e dacă chiar vrei să distrugi naționala”

Reclamă

Dan Roșu Publicat: 13 octombrie 2023, 12:17

Gică Popescu, pus la zid după scandalul cu Edi Iordănescu: ”Crimă e dacă chiar vrei să distrugi naționala”

Gică Popescu, pus la zid după scandalul cu Edi Iordănescu

Gică Popescu, în timpul unei emisiuni / Antena 1

Gică Popescu a fost pus la zid după scandalul cu Edi Iordănescu, pornit după Belarus – România 0-0. ”Baciul” și-a ieșit din minți când a auzit indicațiile la ”calm” date de ”Lippi” pe finalul meciului, când tricolorii aveau nevoie disperată de golul victoriei.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

A urmat un dialog de la distanță între fostul căpitan al Barcelonei și selecționer, concluzia lui Edi fiind că Popescu are o problemă cu familia sa. Stoichiță l-a contrat și el pe fostul lider al Generației de Aur.

Gică Popescu, pus la zid după scandalul cu Edi Iordănescu

”Nu poți acum să distrugi o echipă pentru un rezultat de egalitate care te ține în joc. Crimă e dacă chiar vrei să distrugi naționala. Crimă sunt comentariile ostentative și cele care critică fără fond.

Sunt opiniile unui fost mare fotbalist, dar nu știu dacă este o părere generală ce spune Gică Popescu. Gică Popescu își exprimă opiniile, le respectăm pentru că este democrație, dar asta nu înseamnă că sunt cele mai obiective comentarii.

Am jucat fotbal și știu ce este în sufletul unui jucător în care ți se spune că nu a fost un meci reușit. Știm că nu a fost un meci reușit, însă nu este un capăt de țară. Este foarte clară părerea mea. Duminică ai meci cu același grup de jucători. Ce faci? Îi distrugi ca să nu mai ai chiar nicio șansă?”, a spus Stoichiță, citat de fanatik.ro.

Reclamă

Momentul în care Mihai Stoichiţă le oferă indicaţii „tricolorilor”, în Belarus – România 0-0

Mihai Stoichiţă a privit duelul dintre România şi Belarus din loja oficială, avându-i alături, printre alţii, pe preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, şi pe consilierul acestuia, Andrei Vochin.

În minutele finale, Stoichiţă i-a îndemnat la calm pe jucătorii lui Edi Iordănescu, deşi cele trei puncte erau vitale în soarta calificării. „Calm, Calm”, a fost suprins directorul tehnic spunându-le jucătorilor naţionalei. A fost lucrul care l-a indignat pe Gică Popescu.

„Din păcate între noi doi este o mare diferenţă, între mine şi Edi Iordănescu. Eu ştiu ce înseamnă echipa naţională, el nu ştie ce înseamnă echipa naţională. Eu am plâns pentru echipa naţională, m-am bucurat pentru echipa naţională, lucru pe care el nu l-a făcut până acum. Deci percepţia noastră despre echipa naţională este total diferită.

Reclamă 4 / 0/3

Ce vreau să-i spun lui Edi Iordănescu este că nu am absolut nimic cu familia sa. Eu am un respect imens pentru nea Puiu Iordănescu, alături de care am avut cele mai mari performanţe la echipa naţională, dar nu pot să vin aici în studiou şi să aplaud rezultatele echipei naţionale, atunci când ele sunt foarte proaste. De când a preluat domnul Edi Iordănescu echipa naţională cred că sunt cele mai proaste rezultate, într-o grupă aşa de uşoară. Ce vrea, face egal cu Belarus şi să venim să-l aplaudăm? Când avem o singură situaţie clară în minutul 10?

Ne dorim o naţională la Campionatul European, să redevenim o naţională cum se speria toată Europa când era generaţia noastră. Dar când trebuie să spunem lucrurile, să nu se deranjeze domnul Edi Iordănescu, da? Şi să facă lucrurile de aşa natură să ne ducem la Campionatul European. Avem şanse şi întotdeauna am susţinut echipa naţională”, a spus Popescu, în direct la Antena 1.

Răspunsul lui Edi Iordănescu a venit chiar de la Budapesta, unde tricolorii au obținut doar un egal cu Belarus.

”E părerea lui şi chiar cred că v-am obişnuit că eu nu comentez. Eu totuşi întreb ceva, de când încercăm să construim şi să ajungem la un turneu final, dânsul a spus un lucru pozitiv? Măcar unul! Se uită aceşti băieţi şi probabil pentru mulţi reprezintă un exemplu, e conducător de club. Sunt jucători pe care îi reprezintă… dar măcar un lucru pozitiv? Nici când am făcut egal cu Elveţia, nici când am bătut Kosovo, nici când am plecat în grupă cu 6 puncte nu am auzit un lucru pozitiv. Nu ştiu dacă problema e cu mine sau cu familia, dar sunt lucruri personale!

Eu nu mă clatin uşor, sunt pregătit să absorb orice fel de critică, îmi asum total responsabilitatea. La final sunt sigur că ne vom bucura pentru calificare. Sunt sigur că şi după ce se va termina campania, şi dacă ne vom califica, vor fi în continuare voci negative. Din păcate sunt aceleaşi voci negative şi cel puţin din interior e senzaţia că abia se aşteaptă un pas greşit ca să putem să comentăm„, a declarat, în exclusivitate pentru Antena 1, Edi Iordănescu.

În clasamentul grupei conduce Elveţia, cu 14 puncte, urmată de România (13 puncte), Israel (11 puncte), Kosovo (7 puncte), Belarus (5 puncte) şi Andorra (2 puncte).

Următorul meci al României se joacă duminică, 15 octombrie, la Bucureşti, cu Andorra.

Reclamă
Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:05 Gică Hagi, discurs uriaş după ce FCSB a câştigat campionatul: „Trebuie să vorbim mai puţin şi să-i felicităm!” 27
apr.
23:33
VideoJucătorii de la FCSB au întrerupt conferința lui Charalambous și au declanșat nebunia: „Campionii, campionii!”
27
apr.
23:18
„Sunt antrenor de marcă!” Gigi Becali, reacţie savuroasă după triumful FCSB-ului: „Mă întorc la muls oile acum!”
27
apr.
23:16
Florinel Coman, după titlul cucerit de FCSB după 9 ani: „Golul lui Băluţă a fost cel mai emoţionant”
27
apr.
23:14
Octavian Popescu l-a imitat pe „Dodel” Tănase după ce FCSB a câștigat titlul: „Bravo vouă, bă!”
27
apr.
23:00
Gigi Becali, propunere în direct pentru Florinel Coman, după ce FCSB a devenit campioană: „Trebuie să discut cu el!”
27
apr.
22:51
Mihai Stoica, plin de sânge în peluză după ce FCSB a câștigat titlul! Imagine uluitoare cu oficialul roș-albaștrilor
27
apr.
22:43
Gigi Becali a anunţat primul jucător de pe lista de transferuri de la FCSB. Ce a spus despre Denis Alibec, Kiki şi Louis Munteanu
27
apr.
22:42
Gigi Becali nu le-a uitat pe rivalele Rapid şi Dinamo! Prima reacţie, după ce FCSB a devenit campioană: „Nu mă interesează!”
27
apr.
22:31
FotoNebunie pe Arena Națională după ce FCSB a câștigat titlul! Imagini de senzație cu noii campioni ai României
Vezi toate știrile
Citește și