Închide meniul

Helmut Duckadam, mesaj clar după ce România a fost sancţionată de UEFA: „S-a făcut un caz din ce s-a întâmplat!”

Viviana Moraru Publicat: 20 septembrie 2023, 18:01

Reclamă
Helmut Duckadam, mesaj clar după ce România a fost sancţionată de UEFA: „S-a făcut un caz din ce s-a întâmplat!

Helmut Duckadam, mesaj clar după ce România a fost sancţionată de UEFA

Fanii României, în timpul meciului cu Kosovo/ Profimedia

Helmut Duckadam a transmis un mesaj clar, după ce România a fost sancţionată de UEFA,  în urma incidentelor din meciul cu Kosovo. Fostul portar a declarat că s-a făcut un caz din ceea ce s-a întâmplat, iar UEFA a luat decizia corectă, prin faptul că le-a interzis „tricolorilor” să joace un meci cu spectatori.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

România şi-a aflat pedeapsa, după incidentele de la meciul cu Kosovo. „Tricolorii” vor juca meciul cu Andorra fără spectatori, doar cu copii în tribune, iar FRF a fost amendată cu 52.000 de euro.

Helmut Duckadam, mesaj clar după ce România a fost sancţionată de UEFA

Helmut Duckadam a analizat sancţiunea primită de România şi a ajuns la un verdict clar. Acesta consideră că „tricolorii” nu ar fi meritat o pedeapsă mai mare, deoarece fanii nu au aruncat cu torţe pe teren, ci au afişat un mesaj cu tentă politică, îndreptat spre statul Kosovo.

De asemenea, Duckadam nu înţelege de ce meciul a fost întrerupt timp de 50 de minute, deoarece bannerul afişat de fanii din peluza „Uniţi sub tricolor” a dispărut repede, ca urmare a intervenţiei forţelor de ordine.

„Am scăpat ușor. Mi se pare normal. Nu mi s-a părut atât de grav încât să fim sancționați mai tare. Sigur, s-a făcut un caz din ce s-a întâmplat. Nu poți să fii de acord să fie implicat politicul, dar, totuși, nu s-au dat petarde, acel banner a dispărut destul de repede, nu știu de ce s-a stat atât în primul rând”, a declarat Helmut Duckadam, conform digisport.ro.

Reclamă

Meciul dintre România şi Andorra este programat pe 15 octombrie, iar accesul va fi permis doar pentru copiii de sub 14 ani, care vin în grupuri organizate.

Pedeapsa primită de România, după incidentele din meciul cu Kosovo

S-a aflat pedeapsa primită de România, după incidentele din meciul cu Kosovo, de pe Arena Naţională. UEFA a decis ca „tricolorii” să dispute un meci fără spectatori. De asemenea, FRF a fost amendată cu suma de 52.000 de euro.

FRF a publicat decizia luată de UEFA, ca urmare a incidentelor de pe Arena Naţională. Meciul cu Andorra, programat pe 15 octombire pe Arena Naţională, se va disputa fără spectatori.

Reclamă 4 / 0/3

„UEFA a decis să amendeze Federația Română de Fotbal cu 52.000 de euro, iar următorul meci organizat pe teren propriu se va disputa în spatele ușilor închise.

Capetele de acuzare au fost:

  • Afișarea și scandarea de mesaje politice
  • Comportament rasist al suporterilor
  • Aprinderea de torțe
  • Aruncarea de obiecte pe teren
  • Blocarea zonelor de acces public

Astfel, în urma sancțiunii dictate de UEFA, partida România – Andorra, programata pe 15 octombrie, de la ora 21:45, se va desfășura fără spectatori. Cu toate acestea, FRF a decis să permită accesul GRATUIT al copiilor sub 14 ani, organizați în grupuri, de la unități de învățământ preșcolar și școlar, școli de fotbal, grupe de juniori ale cluburilor de fotbal, doar cu câte un însoțitor la fiecare grup de 10 copii. Procedura completă de înscriere va fi anunțată în zilele viitoare”, a notat frf.ro.

Citește și:

Va reuşi Dinamo să se salveze de la retrogradare?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
1
mai
23:45
Borussia Dortmund – PSG 1-0! Fullkrug, singurul marcator într-un meci cu ocazii uriaşe! Mbappe nu s-a lipit la gol
1
mai
23:40
Gigi Buffon, emoţionat de revenirea lui Parma în Serie A! Mesaj superb după performanţa la care au contribuit Man şi Mihăilă
1
mai
23:31
FotoDennis Man şi Valentin Mihăilă, la bustul gol după ce au promovat în Serie A! Imagini de senzaţie cu românii de la Parma
1
mai
23:12
Mihai Stoica a spus totul despre sărbătoarea câştigării titlului! Ce a pregătit FCSB: „La cât am aşteptat, trebuia să facem ceva”
1
mai
23:02
VIDEOCristiano Ronaldo, un nou gol fabulos în Arabia Saudită! Starul portughez a început să danseze după ce a înscris
1
mai
22:36
Mihai Rotaru l-a descris în trei cuvinte pe Costel Gâlcă şi a spus cine ia deciziile la echipa lui: „Aşa am procedat cu toţi”
1
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
1
mai
22:04
Mihai Stoica a anunţat care e primul jucător care poate semna cu FCSB după câştigarea titlului: „Au început negocierile”
1
mai
21:48
Jannik Sinner s-a retras de la Madrid! Organizatorii turneului au dezvăluit problema italianului
1
mai
21:29
Primele reacţii ale lui Dennis Man şi Valentin Mihăilă după ce au obţinut promovarea în Serie A!
Vezi toate știrile
Citește și