Închide meniul

Ilie Dumitrescu are încredere că România se va califica la EURO 2024! Comparaţia făcută cu echipa calificată în 2016

Alex Masgras Publicat: 15 noiembrie 2023, 18:12

Reclamă
Ilie Dumitrescu are încredere că România se va califica la EURO 2024! Comparaţia făcută cu echipa calificată în 2016

Ilie Dumitrescu, laude pentru Florinel Coman după Dinamo - FCSB 0-1

Ilie Dumitrescu, în timpul unui interviu / Hepta

Ilie Dumitrescu are încredere că România se va califica la EURO 2024 şi că se va impune în meciul cu Israel. Fostul internaţional român a făcut şi o comparaţie cu „tricolorii” din 2016, care au obţinut calificarea la turneul final din Franţa.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Atunci, echipa pregătită de Anghel Iordănescu a avut cea mai bună apărare din grupa de calificare, aşa cum se întâmplă şi cu actuala echipă a lui Edi Iordănescu în preliminariile pentru EURO 2024.

Ilie Dumitrescu are încredere că România se va califica la EURO 2024!

România mai are de disputat două partide în preliminariile EURO 2024, cu Israel şi Elveţia. Ultimul meci, cel cu Elveţia, va avea loc pe 21 noiembrie, de la ora 21:45, în direct pe Antena 1 şi în AntenaPLAY.

Ilie Dumitrescu este convins că România va învinge Israel şi că va obţine biletele pentru turneul final din Germania. Fostul internaţional mizează pe apărarea României, care este cea mai bună din grupa noastră, aşa cum s-a întâmplat şi în preliminariile EURO 2016, ultimul turneu final la care România a participat.

„Eu cred că vom câștiga cu Israel, am mare încredere că vom câștiga cu Israel. M-am uitat la meciul cu Kosovo, care a avut ocazii foarte mari. Este șansa noastră să scoatem maximum de la meciul ăsta.

Reclamă

Eu zic că trebuie să plecăm de la un lucru extrem de important, de la baza echipei națională, adică cea mai bună apărare. Îmi aduc aminte de precedenta campanie încheiată cu o calificare, în 2016, tot așa a fost, am avut cea mai bună apărare.

Israel e o echipă frumoasă, lucrată, dar pe faza defensivă… Putem să scoatem maximum de la meciul ăsta”, a declarat Ilie Dumitrescu, potrivit digisport.ro.

Prima uriaşă pe care o vor împărţi angajaţii FRF, dacă România se va califica la EURO

Andrei Vochin a dezvăluit că UEFA îi va acorda României suma de 10 milioane de euro, dacă se va califica la EURO 2024. Din această sumă, 7-8% va merge către angajaţii FRF. Astfel, membrii Federaţiei vor împărţi o sumă între 700.000 şi 800.000 de euro.

Reclamă 4 / 0/3

Vochin a mai declarat că cele mai mari sume vor merge către jucători şi staff, iar angajaţii FRF vor fi „ultimii pe listă” şi vor încasa cel mai puţin, dacă România va merge la EURO 2024.

„(n.r. vor primi angajații FRF prime pentru calificarea la Euro?) Normal că subiectul… există precedent, da? La Campionatul European din Franța, prin Comitetul Executiv, s-a…

(n.r. e deja stabilit cuantumul?) La jucători, antrenori, da, dar la staff-ul Federației nu. (n.r. era 50% din cea mai mare primă de jucător?) Nu… mulțumesc! (n.r. președintele a luat atât?) Nu mai știu.

Știu că atunci toată premierea oamenilor din Federație, care sunt 150, a fost 7% din cât s-a primit de la UEFA, adică 8 milioane de euro.

Deci a fost 7% suma oferită tuturor angajaților FRF. Acum cred că se primesc în jur de 10 (n.r. milioane de euro pentru calificare), probabil că același algoritm va fi. La jucători s-a păstrat același, din câte știu eu, la antrenori, la fel.

Ultimii, cu voia dumneavoastră, pe listă vor fi angajații Federației, dar nu mai mult de 7-8% cred, că așa a fost și data trecută”, a declarat Andrei Vochin, conform orangesport.ro.

Reclamă
Recomandări
Citește și:

Care va fi finala UEFA Champions League?

Vezi rezultatele

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:00 AS Roma – Bayer Leverkusen 0-2 şi Marseille – Atalanta 1-1! Meciuri nebune în semifinalele Europa League şi Conference League 2
mai
23:54
EXCLUSIVVictor Piţurcă, discurs neaşteptat despre Elias Charalambous după ce FCSB a devenit campioană: „Nu ştiu cine e, nu-l cunosc!”
2
mai
23:48
VIDEOCăpitanul lui PAOK, discurs motivaţional în jurul unei icoane! Imagini superbe din vestiarul jucătorilor lui Răzvan Lucescu
2
mai
23:25
Hakan Calhanoglu a pus mâna pe telefon şi l-a sunat pe Elias Charalambous, după a petrecut pe manele titlul câştigat cu Inter
2
mai
23:13
„Bani? Nu primesc foarte mulţi bani aici” Siyabonga Ngezana a vorbit în Africa de Sud despre salariul de la FCSB
2
mai
22:18
Românii atacă tabloul principal la Saudi Smash 2024! Trei români joacă vineri, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
22:15
„Nu l-am sunat pe Gigi Becali că nu am fost în halul ăla de beat!” Tamaş, dezvăluiri colosale: „Aoleu, iar s-a îmbătat Găbiță!”
2
mai
22:08
Coreea de Sud – România LIVE VIDEO (vineri, ora 13:30). „Tricolorii” vor o nouă victorie la CM de Hochei, LIVE în AntenaPLAY
2
mai
21:50
România s-a calificat în finală la Campionatul European de gimnastică de la Rimini. Alte trei finale pe aparate pentru tricolore
2
mai
21:40
Claudiu Keşeru, categoric după ce FCSB a cucerit titlul: „E momentul să plece”. Ce şanse le dă roş-albaştrilor în Europa
Vezi toate știrile
Citește și