Închide meniul

Cristina Neagu, revoltată de abuzurile la adresa jucătoarelor de handbal: „Nu ar trebui să mai accepte aşa ceva”

Antena Sport Publicat: 7 iunie 2022, 9:09 / Actualizat: 7 iunie 2022, 10:12

Cristina Neagu, revoltată de abuzurile la adresa jucătoarelor de handbal: „Nu ar trebui să mai accepte aşa ceva

Cristina Neagu, revoltată de abuzurile la adresa jucătoarelor de handbal

Cristina Neagu, în timpul unui meci/ Hepta

  • Cristina Neagu este revoltată de abuzurile din handbal
  • Bosnia – România (7 iunie, 21:45, Antena 1) şi România – Finlanda (11 iunie, 21:45, Antena 1)

Cristina Neagu este revoltată de abuzurile la adresa jucătoarelor de handbal. Interul stânga al lui CSM Bucureşti şi al naţionalei României crede că astfel de momente pot afecta enorm mentalul unei handbaliste.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Cristina Neagu a vorbit despre un subiect delicat din sportul românesc, abuzurile la adresa jucătoarelor de handbal. Jucătoarea le transmite colegelor implicate să nu mai accepte un astfel de comportament din partea antrenorilor.

Cristina Neagu, revoltată de abuzurile la adresa jucătoarelor de handbal

Cristina Neagu a abordat tema abuzurilor din hadbal şi consideră că hadbalistele implicate în astfel de momente trebuie să facă un pas în faţă, fără reţineri.

Reclamă

„Cred că nicio handbalistă nu ar trebui să accepte un astfel de comportament. Nici verbal, nici fizic. Din păcate, există această percepție, că totuși nu e atât de grav ce se întâmplă. Lumea zice că nu e grav, «nu s-a întâmplat nimic, e ok, nu vreau să zic nimic despre asta, să nu am probleme mai departe». Este o acceptare a faptelor. La noi (n.r. la CSM București), cel puțin, nu există așa ceva, niciun fel de violență.

Ele nu ar trebui să mai accepte așa ceva. Trebuie să își dea seama că sunt mai bune, că merită mai mult de atât, că pot să meargă în altă parte, unde sunt respectate”, a declarat Cristina Neagu într-un interviu video cu Cătălin Striblea, facilitat de BRD, sponsorul comercial al handbalistei.

Reclamă

Cristina Neagu cere o schimbare în handbal

Cristina Neagu se poate declara norocoasă. Aceasta nu a avut experienţe în care să fie abuzată fizic sau emoţional, însă consideră că acest fapt este unul de neacceptat.

„Sincer, eu nu am trăit așa ceva. Când mai mergem pe la echipele naționale, eu mai zic: «Cum puteți să acceptați? De ce?» Se dă în glumă, se râde și se trece peste. Undeva, la nivel psihologic, lucrul ăsta lasă daune. Chiar dacă se zice că nu e mare lucru.

Cum pot fetele alea să spună ceva, când văd că oamenii sunt susținuți în continuare. Atunci se închid și mai mult, spun că nu mai au nicio șansă să schimbe ceva.

Reclamă 4 / 0/3

E complicat. În ultima vreme tot vorbim despre această violență domestică. Poate avem și noi exemple în familie, dacă tot vorbim onest. Știm ce se întâmpla în generațiile și mai vechi. Se încearcă o schimbare, dar suntem departe. Încă sunt prea multe femei neauzite, neascultate, care acceptă lucrul ăsta. Din păcate”, a mai declarat Cristina Neagu în acelaşi interviu, citat de gsp.ro.

Gheorghe Tadici o face praf pe Cristina Neagu

Gheorghe Tadici o face praf pe Cristina Neagu, după ce marea campioană a uimit pe toată lumea. Cea mai bună jucătoare a lumii din 2010, 2015, 2016 şi 2018 a lansat acuzaţii incredibile după HC Zalău – CSM Bucureşti 24-26, spunând că elevele lui Gheorghe Tadici „s-au dat la o parte” în confruntarea cu CS Rapid.

„Gestul ei m-a deranjat. Sunt una dintre persoanele care a lucrat cu ea. Nu de azi sau de ieri, ci din ziua în care a ajuns o mică vedetuţă. Caracterul ei este foarte dificil. Are asemenea reacţii în momentul în care întâlneşte jucătoare în campionatul României care încearcă să o oprească. A mai avut asemenea ieşiri. Nu fac bine. Eu am amendat acest lucru de ani de zile. Patru milioane de euro merg spre ele şi pentru ce? Pentru a câştiga campionatul sau Cupa? Au ratat multe obiective în ultimii 2-3 ani. Nu e prost cel care cere, ci cel care dă.

Sportul trebuie ajutat, dar ca să plăteşti aproape un miliard pe lună unei jucătoare care lucrează 2-3 ore pe zi… Dacă ar fi din bani privaţi, n-aş avea nimic. E naivitate. Eşti plătită din bugetul Capitalei. Frustrarea ei este că o echipă cu jucătoare de 19-24 de ani îndrăznesc să li se opună. Nu se califică în Final Four. Rămâne de văzut dacă e cea mai bună jucătoare din lume. N-au declarat-o specialiştii. Au fost jucătoare, sa fim serioşi, de-a lungul anilor… Popovici.. Nu-i ajunge nici la degetul mic Neagu!”, a declarat Gheorghe Tadici, în exclusivitate pentru Antena Sport.

A procedat bine Istvan Kovacs când l-a eliminat pe Araujo, în Barcelona - PSG?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Citește și:
Ultimele știri
0:46 Ce i-a putut spune Xavi lui Istvan Kovacs, la finalul meciului Barcelona – PSG 1-4. Arbitrul român, făcut praf 0:08 VIDEOFamalicao – Sporting Lisabona 0-1 a fost în AntenaPLAY. „Leii” au făcut un pas uriaş în lupta la titlu din Liga Portugal 16
apr.
23:55
PSG – Borussia Dortmund, prima semifinală din Champions League! Barcelona şi Atletico, OUT! Meci de „foc” pentru Istvan Kovacs
16
apr.
23:50
VIDEOSouthampton – Preston 3-0 a fost în AntenaPLAY. „Sfinţii” încă speră la promovarea directă în Premier League
16
apr.
23:35
Xavi, eliminat şi el de Istvan Kovacs, în Barcelona – PSG! Antrenorul catalanilor şi-a ieşit din minţi
16
apr.
23:15
Istvan Kovacs, decizie controversată în Barcelona – PSG! Românul, pus „la zid” de spanioli, după ce l-a eliminat pe Araujo
16
apr.
23:05
Istvan Kovacs nu l-a iertat pe Kylian Mbappe, după golul marcat de PSG! Decizia arbitrului român l-a şocat pe starul parizienilor
16
apr.
22:48
Costel Gâlcă urmează să semneze cu Universitatea Craiova! Lovitură dată de Mihai Rotaru
16
apr.
22:39
Boris Becker cere timp pentru Simona Halep, după revenirea în circuitul WTA! Ce şanse îi dă pentru a câştiga un Grand Slam
16
apr.
21:28
Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi
Vezi toate știrile
Pe același subiect
Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid
Liga 1 • 16 apr., 21:28
Ce salariu îi pregăteşte Dan Şucu lui Marius Şumudică, la Rapid! „Şumi”, în pole-position să-i ia locul lui Cristiano Bergodi
Tatăl Cristinei Neagu a murit! Clipe dificile pentru cea mai bună handbalistă a României
Handbal • 16 apr., 20:17
Tatăl Cristinei Neagu a murit! Clipe dificile pentru cea mai bună handbalistă a României
"Te interesează Rapid?" Răspunsul oferit imediat de Marius Şumudică, după plecarea lui Cristiano Bergodi
Liga 1 • 16 apr., 19:54
„Te interesează Rapid?” Răspunsul oferit imediat de Marius Şumudică, după plecarea lui Cristiano Bergodi: „Aste e prioritatea!”
Dan Şucu pregăteşte schimbări majore la Rapid, după demiterea lui Cristiano Bergodi: "Prea mulţi băieţi buni la ei acasă"
Liga 1 • 16 apr., 19:29
Dan Şucu pregăteşte schimbări majore la Rapid, după demiterea lui Cristiano Bergodi: „Prea mulţi băieţi buni la ei acasă”
Prima reacţie a lui Marius Şumudică, despre posibila venire la Rapid
Liga 1 • 16 apr., 18:40
Prima reacţie a lui Marius Şumudică, despre posibila venire la Rapid! Anunţul făcut după demiterea lui Cristiano Bergodi