Închide meniul

Ioan Ovidiu Sabău ştie unde a greşit Edi Iordănescu: „Rolul selecționerului e în primul rând să știe să motiveze jucătorii”

Reclamă

Antena Sport Publicat: 7 iunie 2022, 10:31 / Actualizat: 7 iunie 2022, 12:54

Ioan Ovidiu Sabău ştie unde a greşit Edi Iordănescu: „Rolul selecționerului e în primul rând să știe să motiveze jucătorii

Ioan Ovidiu Sabău ştie unde a greşit Edi Iordănescu

Edi Iordănescu, în timpul unui antrenament/ frf.ro

Ioan Ovidiu Sabău ştie unde a greşit Edi Iordănescu în partida pierdută de România cu Muntenegru, cu scorul de 2-0.

ARTICOLUL CONTINUĂ DUPĂ RECLAMĂ

Ioan Ovidiu Sabău, fostul jucător al naţionalei României, este şi el dezamăgit de atitudinea jucătorilor din meciul cu Muntenegru. Tricolorii au avut un joc modest în partida de la Podgorica, fără să conteze pe plan ofensiv.

Ioan Ovidiu Sabău ştie unde a greşit Edi Iordănescu

Ioan Ovidiu Sabău a identificat unul dintre rolurile pe care Edi Iordănescu trebuie să le aibă în postura de selecţioner. După o înfrângere ruşinoasă, Iordănescu este nevoit să-şi mobilizeze jucătorii pentru partidele următoare.

„Rolul selecționerului e în primul rând să știe să motiveze jucătorii. Eu cred că rolul principal, în afară de selecție, a unui selecționer e să-i încarce pe jucători să dea maximum, să-i responsabilizeze. Nu ai prea mult timp să lucrezi tactic. Dacă nu sunt alții, îl folosești pe Chiricheș. Dar am citit declarațiile lui Gică Popescu, ale lui Dorinel, sunt prea multe calificări ratate cu aceiași jucători.

Poate nu sunt pentru acest nivel. Nu am arătat mare lucru ca joc. Nu știu ce a pregătit Edi. Nu am văzut calitate. Muntenegru a fost o echipă care știe să lupte, care-i sunt calitățile. Au luptat pentru fiecare minge, au câștigat duelurile, au revenit după ce au fost depășiți, contact agresiv, plecare bună pe contraatac”, a declarat Sabău pentru digisport.ro.

Reclamă

Totodată, Sabău consideră că lipsa lui Ianis Hagi cântăreşte enorm, fiul „regelui” devenind un jucător important în actuala echipă naţională.

„Noi nu mai avem identitate, aveam combinație, stăteam bine fizic. De ce nu sacrificăm niște calificări și să mergem cu un nucleu de jucători tineri? Majoritatea m-au contrazis, la echipa națională e nevoie de rezultate. Nu știu dacă e așa de mare riscul, eu zic că sunt niște jucători tineri foarte buni.

E adevărat că joacă într-un campionat foarte modest. Lipsește și Ianis, care a devenit creierul echipei naționale. Marin, Cicâldău, Octavian Popescu, care mi se pare un jucător inventiv, cu personalitate, tânăr”, a mai spus Sabău pentru aceeaşi sursă.

Reclamă 4 / 0/3

Ioan Ovidiu Sabău a găsit soluţia pentru jocul slab al naţionalei României

România a obţinut un rezultat dezamăgitor la Podgorica, pierzând în faţa Muntenegrului cu 2-0. Dezamăgirea mult mai mare vine din partea jocului foarte slab prestat de elevii lui Edi Iordănescu.

Ioan Ovidiu Sabău a identificat una dintre principalele probleme din lotul României, constatând că jucătorii nu au arătat spirit de sacrificiu. Făcând o comparaţie, Sabău a analizat jocul Ungariei, care recent a învins Anglia.

„M-am uitat la meciul Ungariei. Mă uitam și am văzut chiar și după această victorie declarațiile lui Marco (n.r.- Rossi, selecționerul Ungariei). Nu a zis `ce bine am jucat tactic`, a zis că în primul rând au câștigat pentru că jucătorii au știut să se sacrifice, că au jucat cu inima. Acest lucru trebuie să se vadă.

Trebuie să ai acele trăiri de jucător, acele momente în care trebuie să suferi într-un meci, să dai mai mult decât poți. Nu se vede că luptăm, că suntem o echipă, un grup puternic. Nu știm câți jucăm pentru atac, câți pentru apărare… Nu vedem o echipă motivată. E adevărat că pot să fie și ei dezamăgiți că sunt criticați”, a mai spus Ioan Ovidiu Sabău.

Bosnia – România LIVE VIDEO pe AS.ro, ora 21:45, şi în direct pe Antena 1 şi Antena Play

Naţionala României revine la Antena 1. Bosnia – România va fi în direct pe Antena 1 şi Antena Play, de la ora 21:45, şi în format LIVE VIDEO pe AS.ro.

Edi Iordănescu este în căutarea primei victorii pe banca echipei naţionale. După un eşec ruşinos cu Muntenegru, selecţionerul va face schimbări în primul 11, pentru a găsi echipa câştigătoare.

„Așteptați-vă la schimbări! Îmi doresc să fim cât mai inspirați. Nu avem un istoric fericit cu jocurile astea din 3 în 3 zile. E clar că jucătorii care au fost în teren sunt semnificativ mai afectați decât cei care nu au intrat. Trebuie să aducem puțină energie. Contează fiecare joc foarte tare, fiecare rezultat, dar mă repet. Punctele din campania de european vor duce echipa la european și nu cele de acum.

Reclamă

Aștept o altă personalitate de joc! Așteptați-vă însă la un joc din nou foarte greu, semnificativ mai greu decât ce am avut în primul joc. Dar eu spun că, indiferent ce se va întâmplă, viața echipei naționale merge înainte cu putere.

Eu am venit și știu unde am intrat, mi-am asumat, sunt pregătit pentru asta. Nu schimbă cu nimic încrederea mea în juc și puterea mea de lcuru și optimismul meu indiferent de ce se va întâmplă cu Bosnia”, a declarat Edi Iordănescu într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Antena Sport.

Hai, România! În fiecare zi. Ce meciuri transmite Antena 1 din luna iunie

Antena 1 a cumpărat drepturile pentru meciurile echipei naţionale de fotbal a României pentru următorii 6 ani. Primele partide sunt programate în luna iunie, când echipa antrenată de Edi Iordănescu dispută partidele din Nations League, într-o grupă cu Bosnia, Finlanda şi Muntenegru.

Două meciuri în luna iunie şi unul în luna septembrie din grupa 3 a Ligii B UEFA Nations League sunt programate pe Antena 1, duelurile de foc cu Bosnia în deplasare şi întâlnirea tur-retur cu Finlanda.

Programul partidelor transmise de Antena 1

Cele mai tari meciuri ale naționalei României vor fi în direct pe Antena 1. Edi Iordănescu are ca obiectiv clasarea pe unul dintre primele două locuri în grupă și calificarea selecționatei noastre la EURO 2024.

7 iunie 2022, 21:45: Bosnia și Herțegovina – ROMÂNIA
11 iunie 2022, 21:45: ROMÂNIA – Finlanda
23 septembrie 2022, 21:45: Finlanda – ROMÂNIA

Este absenţa lui Olimpiu Moruţan de la EURO 2024 o pierdere mare pentru România?

Loading ... Loading ...
Reclamă
Ultimele știri
0:39 Gigi Becali l-a comparat pe Florinel Coman cu Diego Maradona: „Asta a făcut la FCSB!”. Propunere în direct de 500.000 de euro 0:21 Decizia luată de Gigi Becali, după gafa colosală a lui Ştefan Târnovanu din Sepsi – FCSB 2-2: „Înseamnă că nu vede bine!” 0:07 „Mi-am bătut joc!” Ştefan Târnovanu şi-a asumat toată răspunderea după Sepsi – FCSB 2-2. Răspuns la ameninţările lui Gigi Becali 0:05 Cât de gravă e accidentarea lui Florinel Coman, din Sepsi – FCSB! Anunţ înaintea confruntării cu Gică Hagi: „Să rupem blestemul!” 24
apr.
23:40
Cum poate deveni FCSB campioană, după remiza cu Sepsi! Roş-albaştrii, la un pas de titlu
24
apr.
22:40
Sepsi – FCSB 2-2. Coman s-a „rupt”, Târnovanu a gafat. Sărbătoarea de titlu a roş-albaştrilor se amână, după un meci de coşmar!
24
apr.
22:40
Fabrizio Romano a anunţat că Xavi va rămâne la Barcelona! Cine l-a făcut pe antrenorul catalanilor să se răzgândească
24
apr.
22:35
VIDEOImagini COLOSALE din vestiarul Unirii Slobozia, după promovarea în Liga 1! S-a sărbătorit pe „modelul” Inter
24
apr.
22:30
VIDEOAEK – Panathinaikos 3-0 şi Aris – Olympiacos 1-1 au fost în AntenaPLAY! Pas uriaş spre titlu pentru AEK. Probleme pentru Lucescu
24
apr.
22:26
Florinel Coman s-a accidentat în Sepsi – FCSB! Lovitură pentru „Mbappe”, înainte de EURO 2024
Vezi toate știrile
Citește și